Gameclips opnemen met Game DVR

Met Game DVR kunt u videoclips opnemen die u dan kunt bewerken in Upload Studio en delen.

Video: Gameclips opnemen op Xbox One

Bekijk de video Gameclips opnemen op Xbox One. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

De vorige 30 seconden van de game opnemen

Is er net iets fantastisch gebeurd? U kunt de voorbije 30 seconden van het spel op dat moment onmiddellijk opnemen.

Als u de Kinect-sensor gebruikt, zegt u "Xbox, neem op!". Als u Cortana gebruikt met Kinect of een headset, zegt u "Hey Cortana, dat opnemen!".

Als u wilt opnemen met een controller, dubbeltikt u op de Xbox-knop  en drukt u op de X-knop  .

Een clip van een bepaalde duur opnemen

U kunt de Upload-app snappen om opnames van een bepaalde duur te maken. Dat doet u als volgt:

1. Start de game die u wilt opnemen.
  2. Dubbeltik op de Xbox-knop  op uw controller, selecteer Snap een app en selecteer vervolgens Game DVR.
  3. Selecteer een van de volgende opties:
    1. Laatste moment opnemen: een video van uw game maken. Wat u kunt opnemen, zijn de vorige:
      • 30 seconden
      • 45 seconden
      • 1 minuut
      • 3 minuten
      • 5 minuten
    2. Nieuwe clip starten: tot 5 minuten van wat u doet in de game opnemen. Selecteer Opname starten en selecteer vervolgens Opname stoppen wanneer u klaar bent.

Als u uw opnames wilt beheren, selecteert u Alle opnames tonen, selecteert u een clip en drukt u op de knop Menu  op de controller om uw opties te zien.