Veelgestelde vragen over toegankelijkheid, de Xbox One en Kinect

Hier krijgt u antwoorden op veelgestelde vragen over toegankelijkheid, de Xbox One-console en de Kinect-sensor.

Onderwerpen

Kunnen personen met een handicap Xbox One gebruiken?

Bij Microsoft geloven we dat zoveel mogelijk personen moeten kunnen genieten van interactief entertainment. Xbox One biedt gebruikers aanzienlijke technische verbeteringen. Met invoer via gebaren, spraak en de draadloze controller hebben we tal van functies en opties beter toegankelijk gemaakt, zodat gebruikers op meer manieren kunnen genieten van games en entertainment op de Xbox.

We beseffen dat elke persoon uniek is en dat niet alle Xbox-games en -ervaringen voor alle gebruikers toegankelijk zijn. We streven er voortdurend naar om de ervaring met Xbox voor alle gebruikers te verbeteren. We zijn actief op zoek naar feedback over hoe we de Xbox- en Kinect-technologie kunnen verbeteren en we houden rekening met deze feedback wanneer we aan updates en toekomstige versies van onze producten en services werken.

Ik zit in een rolstoel/ik moet de hele tijd blijven zitten. Kan ik Xbox One gebruiken?

Zittende gebruikers kunnen diverse functies en games ontwikkeld voor Xbox One gebruiken. Op dit moment hangt de mogelijkheid of zittende gebruikers de Kinect-sensor bij de Xbox One-console kunnen gebruiken, grotendeels af van de individuele games en apps. Sommige games en ervaringen zijn beter geschikt voor zittende gebruikers dan andere. Ontwikkelaars kunnen hun apps en games zo ontwerpen dat activiteiten waar bepaalde gebruikers problemen mee hebben, overgeslagen kunnen worden of op een andere manier uitgevoerd kunnen worden. We blijven hierover training geven aan uitgevers, in een poging hen aan te sporen een onderhoudende game-ervaring voor een ruimer publiek aan te bieden.

Navigeren door de gebruikersinterface van Xbox One en de controller gebruiken voor gratis entertainment op Xbox Live, zoals Groove en Video Kinect, zijn zowel zittend als staand mogelijk.

Ondersteunt Xbox One gebarentaal?

Momenteel biedt Xbox One geen ondersteuning voor gebarentaal als methode om opdrachten te sturen naar de Kinect-sensor.

Kan ik spraakherkenning en dicteren op Xbox One gebruiken?

Zie Spraakopdrachten gebruiken bij Xbox One voor meer informatie over het gebruik van spraakherkenning.

Opmerking Spraakopdrachten zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid van Xbox One-functies voor een lijst met Xbox One-functies en de regio's waar de functies beschikbaar zijn.

Ik heb een spraakgebrek/ik heb een accent. Kan ik spraakherkenning en dicteren gebruiken?

In een poging om de juiste reactie te bieden op spraakopdrachten van de gebruiker, is de spraakherkenning van Xbox One ontworpen om te reageren op specifieke spraakpatronen. Deze functie helpt om het aantal ongewenste reacties door omgevingsgeluiden op het scherm te beperken. Hierdoor is het namelijk moeilijker voor het systeem om geluiden en stemmen op te sporen en te reageren op geluiden en stemmen die niet worden teruggevonden in de database van herkende spraakopdrachten.

Opmerking Spraakopdrachten zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid van Xbox One-functies voor een lijst met Xbox One-functies en de regio's waar de functies beschikbaar zijn.

Zal ik kunnen genieten van video's en films op mijn Xbox One, hoewel ik slechthorend ben?

Ja. Op de Xbox One-console kan ondertitels van Films en tv weergeven bij video's die deze ondertiteling aanbieden. De ondertitels worden aangeboden door eigenaars die video's programmeren, niet door Microsoft.

Is ondertiteling beschikbaar voor tv-programma's en films?

Van eigenaars die video's programmeren wordt verwacht dat ze ondertiteling bieden voor alle vooraf opgenomen, geprogrammeerde video's van langspeelfilms zonder vrijstelling, die worden uitgezonden op de televisie in de Verenigde Staten. Aanvullende programma's worden later ondertiteld, in overeenstemming met de richtlijnen van de FCC.

Hoe kan ik mijn Xbox One-console instellen om ondertiteling weer te geven?

Voor video's die worden aangeboden via Films en tv, en voor tal van apps van andere leveranciers, kunt u de instellingen op uw Xbox One gebruiken om ondertitels af te spelen als deze beschikbaar zijn.

Zo kunt u ondertiteling inschakelen op uw Xbox One-console:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de guide te openen of dubbeltik op de Xbox-knop op uw controller.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Ondertiteling onder Toegankelijkheid.
  5. Selecteer een van de beschikbare opties.

Slaat Xbox One mijn voorkeuren voor ondertiteling op mijn console of in mijn Xbox-account op?

De Xbox One-console slaat voorkeuren voor ondertiteling meestal op voor video's van Microsoft en apps van andere leveranciers. Bijgevolg worden ondertitels weergegeven bij elke video met ondertiteling die wordt afgespeeld op uw console of computer. Om ondertiteling uit te schakelen, volgt u de voorbereidende stappen in het vorige antwoord en selecteert u Ondertiteling uit.

Zie Instellingen voor ondertitels aanpassen op uw Xbox One-console voor meer informatie over instellingen voor ondertiteling.

Opmerkingen

• Sommige apps van andere leveranciers, zoals Netflix, kunnen uw voorkeuren voor ondertiteling opslaan in de accountinstellingen van de app.
  • Als u uw Xbox-account gebruikt om u aan te melden op een andere Xbox One-console, moet u uw voorkeuren voor ondertiteling instellen op die console of computer, net zoals u hebt gedaan op uw eigen console of computer.

Hoe zullen de ondertitels eruit zien op mijn Xbox One?

Ondertitels bij video's op Xbox One lijken op ondertitels op uw tv en de console geeft die ondertitels weer als tekst voor de video die op het scherm wordt afgespeeld. Wanneer ondertiteling is ingeschakeld, is de standaardinstelling voor ondertiteling witte tekst weergeven op een zwarte ondergrond.

Zie Instellingen voor ondertitels aanpassen op uw Xbox One-console om de eigenschappen van de ondertitels die op uw scherm worden weergegeven, te wijzigen.

Moet ik online zijn om een video met ondertiteling te bekijken?

Nee. Toen u een video met ondertiteling kocht en downloadde via Films en tv, werd het volledige bestand - inclusief de mogelijkheid om ondertiteling in te schakelen - opgeslagen op uw Xbox One-console, ongeacht of u ondertiteling al dan niet hebt ingeschakeld via de console. Hoewel u dus wel een internetverbinding nodig hebt om een video naar uw console te downloaden, hebt u geen verbinding met het internet of Xbox Live nodig om de video met ondertitels af te spelen.

Bij wie kan ik terecht om ondertiteling voor een video aan te vragen?

Ondertitels worden aangeboden door eigenaars die video's programmeren, dat zijn meestal de filmstudio's of televisienetwerken (of hun moederbedrijven) die eigenaar zijn van de inhoud van de video. Neem contact op met de eigenaar van de inhoud om ondertitels voor een specifieke film of een specifiek tv-programma aan te vragen.

Bij wie kan ik terecht als mijn ondertiteling niet goed werkt?

Als u problemen hebt met IP-ondertiteling (Internet Protocol), neem dan contact op met Rob Sinclair, Chief Accessibility Officer, te bereiken via e-mail op Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues of gebruik de volgende contactgegevens:

Rob Sinclair
Chief Accessibility Officer
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399
Telefoon: (425) 882-8080
Fax: (425) 936-7329

Hoe communiceert Microsoft met Xbox One-gebruikers in de community voor toegankelijkheid?

We streven ernaar de Xbox One-ervaring voortdurend te verbeteren, daarom communiceren we met de toegankelijkheidsgemeenschap, voor hulp om onze Xbox- en Kinect-technologie voor alle gebruikers te verbeteren. We bieden ook training aan uitgevers over hoe ze hun titels kunnen ontwerpen om een breder publiek te bereiken, inclusief personen met een fysieke of zintuiglijke handicap en personen met unieke behoeften. Leden van de community kunnen ook contact opnemen met het Xbox Accessibility Information-team.

Waar vind ik meer informatie over Microsoft en zijn streven naar toegankelijkheid?

Ga naar de website Microsoft Toegankelijk.

Ik wil graag iemand bij Microsoft spreken omtrent mijn situatie voor toegankelijkheid van Kinect. Bij wie kan ik daarover terecht?

Als u vragen over toegankelijkheid of feedback hebt over Xbox One of een ander Xbox-product, kunt u via e-mail contact met ons opnemen op xaccess@microsoft.com. Een van onze teamleden zal met plezier uw vragen beantwoorden of u doorverwijzen naar de meest geschikte persoon om dat te doen.