Hoe u de displayinstellingen kunt aanpassen op uw Xbox One-console

Onderdeel van de totaalervaring Aan de slag met Xbox One.

De weergave-instellingen aanpassen

Uw Xbox One-console ondersteunt tal van displayinstellingen. De beste instellingen voor uw tv-toestel kiezen, is kinderspel. Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Display en geluid en vervolgens Video-uitvoer.
  5. Kies de juiste instellingen voor weergave en beeld voor uw tv-toestel.

Opmerkingen

Uitleg over weergave-instellingen

TV resolution

Uw Xbox One-console ondersteunt de volgende resoluties. Dit zijn standaardresoluties voor hdtv:

• 720p
  • 1080p

Uw Xbox One zal automatisch de instelling kiezen die het beste past bij uw tv-toestel.

Opmerking Uw Xbox One-console gaat automatisch terug naar de vorige instelling als u de nieuwe instelling niet binnen 15 seconden bevestigt.

Tv-verbinding

Er zijn drie instellingen om te bepalen hoe de beschikbare resoluties worden gedetecteerd. U kunt de volgende instellingen voor uw tv-verbinding opgeven:

• Automatisch detecteren. We raden aan dat u de tv-verbinding op deze instelling laat staan, zodat uw Xbox One-console de tv-resolutie kiest op basis van informatie die het tv-toestel geeft.

• DVI. We raden aan dat u deze instelling alleen kiest als u een HDMI-naar-DVI-omvormer gebruikt.

Opmerking Als u DVI kiest, wordt HDMI-audio uitgeschakeld. U zal dan alleen geluid hebben als u optische audio gebruikt.

• HDMI. Kies deze instelling als u weet dat er een resolutie is die wordt ondersteund door zowel uw Xbox One-console als uw tv-toestel, maar die resolutie niet in de lijst staat. Via deze instelling kunt u de resolutie kiezen die wordt ondersteund door zowel uw console als uw tv-toestel.

Opmerking Als u een resolutie kiest die niet wordt ondersteund door uw tv-toestel, wacht dan 15 seconden tot het dialoogvenster ter bevestiging verdwijnt.

HDTV kalibreren

HDTV kalibreren hiermee kunt u de optimale instellingen voor uw tv configureren. U kunt de hoogte-breedteverhouding, de scherpte, de helderheid, het contrast en andere instellingen aanpassen. U moet wellicht ook enkele instellingen op uw tv-toestel aanpassen. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant voor informatie over hoe u de menuopties op uw tv-toestel kunt openen.

Opmerking Misschien wilt u uw tv-toestel wel kalibreren om de beste visuele ervaring voor games, films en tv-programma's te krijgen. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant van het tv-toestel voor informatie over hoe u uw tv-toestel kunt kalibreren.

Kleurdiepte

Kleurendiepte is het aantal bits van kleurgegevens die worden gebruikt om elke pixel weer te geven. Levensechte kleuren maken gebruik van 24-bits kleurgegevens om de drie RGB-kleuren weer te geven. Als u weet dat uw tv-toestel diepe kleuren ondersteunt, kunt u een hogere kleurendiepte kiezen.

Color space

We raden ten stelligste aan dat u de instelling voor kleurruimte op Standaard (aanbevolen) laat staan. Zo wordt het signaal ingesteld op RGB Limited, wat de uitzendnorm is voor videocontent en is bedoeld voor gebruik met tv-toestellen.

50Hz toestaan

Met deze instelling kan uw Xbox One een signaal van 50 Hz weergeven als de videobron is gecodeerd voor 50 Hz. Dit is de standaard vernieuwingsfrequentie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en op tal van plaatsen in Azië.

24Hz toestaan

Via deze instelling kunt u uw films met een vernieuwingsfrequentie van 24 Hz bekijken, wat de natuurlijke framesnelheid is om films te bekijken.

3D inschakelen

Met deze instelling kunt u Blu-ray-discs in 3D bekijken op Xbox One.

Opmerking Uw tv-toestel moet 3D ondersteunen om content in 3D te bekijken.