Mogelijkheden van uw tv voor 4K en HDR op Xbox One S controleren

Om de mogelijkheden van uw tv voor 4K en HDR te controleren, dubbeltikt u op de Xbox-knop om de gids te openen, kies vervolgens Instellingen > Alle instellingen > Beeld en geluid en kies vervolgens Geavanceerde video-instellingen > Informatie 4K tv.

Scherm informatie 4K tv

Tv-resolutie

Dit detecteert of uw tv de 4K UHD-resolutie kan weergeven bij 60 Hz. Dit is vereist om het systeem, games en sommige apps te opwaarderen naar 4K. Hiermee kan uw console dus op elk moment in 4K weergeven, ongeacht de content.

4K UHD als resolutie-instelling is echter niet vereist om content in 4K af te spelen. Games en apps die gebruikmaken van 4K-functies zoals de 4K-resolutie (om films te bekijken) en HDR (voor films en games) kunnen deze functies omschakelen zonder dat de 4K UHD-resolutie steeds ingeschakeld moet zijn.

Films en tv kijken

Hoe films en tv-content worden opgeslagen en afgespeeld varieert. Sommige video-apps kunnen content in 4K afspelen bij andere vernieuwingsfrequenties en sommige ondersteunen ook HDR-content (hoog dynamisch bereik). In dit deel wordt getest of uw tv verschillende 4K- en HDR-modi kan afspelen.

Uw tv ondersteunt bijvoorbeeld 4K bij 24 Hz maar niet 4K bij 60 Hz. In dit geval kunnen films in 4K 24 Hz worden weergegeven in de oorspronkelijke resolutie van 4K bij 24 Hz, maar kan content in 4K 60 Hz worden weergegeven in 1080p. Hoe content werkelijk wordt weergegeven, is afhankelijk van de video-app, de beschikbare content en de mogelijkheden van uw tv.

Games spelen

Sommige games kunnen HDR afspelen. In dit deel wordt getest of uw tv HDR kan weergeven voor games.

Als uw tv betere mogelijkheden zou moeten hebben dan wat op het scherm met informatie over 4K tv te zien is, zie dan Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One S om te zien wat u kunt doen om dit op te lossen.

Zie Technische vereisten voor 4K op Xbox One S voor technische informatie ter ondersteuning van de tests om dit scherm.

Opmerking U moet een Xbox One S-console en een tv die 4K ondersteunt hebben om content in 4K en HDR weer te geven. Zie Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One S om te weten te komen hoe u uw console en tv kunt controleren als u niet zeker bent dat u de juiste apparatuur hebt.