Veelgestelde vragen over achterwaartse compatibiliteit Xbox One

Op deze pagina krijgt u antwoorden op veelgestelde vragen over de compatibiliteit van games en accessoires voor Xbox 360 met uw Xbox One-console.

Opmerking Als u de volgende vragen hebt, zie Xbox 360-games op uw Xbox One spelen.

• Hoe kan ik een Xbox 360-game op mijn Xbox One spelen?
  • Hoe kan ik een Xbox 360-game verder spelen op mijn Xbox One?
  • Hoe open ik de Xbox 360 Guide op mijn Xbox One?

Veelgestelde vragen

Compatibiliteit van Xbox 360-games met Xbox One

Kan ik mijn Xbox 360-games gebruiken op Xbox One (of omgekeerd)?

Ja, u kunt nu een steeds groter aantal Xbox 360-games, zowel digitaal als op disc, op Xbox One spelen. Xbox 360-games worden uitgevoerd met een emulator op Xbox One, wat betekent dat u de meeste functies van beide systemen kunt gebruiken terwijl u games speelt, zoals schermopnames, uitzending en Game DVR.

Opmerking Xbox One-games werken niet op Xbox 360.

Wanneer kan ik mijn andere Xbox 360-games spelen op Xbox One?

We blijven meer Xbox 360-titels toevoegen. Controleer regelmatig de lijst met beschikbare games om te zien of uw titels zijn toegevoegd. Of ga naar Xbox Feedback om uw favorieten te suggereren.

Hoe open ik items die verschijnen als Xbox 360-meldingen?

Wanneer een Xbox 360-melding verschijnt, houdt u de knoppen Weergeven en Menu ingedrukt om erop te reageren.

Kan ik multiplayergames spelen met vrienden die de game op Xbox 360 of Xbox One spelen?

Ja. Games die multiplayergaming bieden kunt u spelen met anderen die de titel hebben op Xbox 360.

Hoe kan ik overschakelen van het spelen van een game op Xbox One naar Xbox 360?

Wanneer u speelt op Xbox One, worden opgeslagen games op Xbox 360 pas geüpload nadat u de game hebt afgesloten. Uw console uploadt de opgeslagen game pas wanneer u de game hebt afgesloten vanaf Home of een andere game hebt gestart die niet achterwaarts compatibel is. Als u uw console uitschakelt, wordt de game geüpload wanneer u de console weer inschakelt.

Zullen mijn avatars en achievements van Xbox 360 beschikbaar zijn op Xbox One?

Uw avatars en achievements worden via Xbox Live overgezet van Xbox 360. Deze zijn toegankelijk wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox-profiel op uw Xbox One-console.

Hoe kan ik de Xbox 360-games en -profielen die zijn opgeslagen op mijn Xbox One-console verwijderen?

Volg deze stappen om alle Xbox 360-games en -profielen die zijn opgeslagen door uw console te verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Opslag en selecteer daarna Lokale Xbox 360-opslag wissen.
  6. Selecteer Ja. Uw console wordt opnieuw gestart. (Dit heeft geen invloed op uw in de cloud opgeslagen games of Xbox One-games en -profielen)
Kan ik me tegelijk aanmelden bij mijn Xbox 360-console en Xbox One-console?
Als u een Xbox 360-console en een Xbox One-console hebt, kunt u tegelijk aangemeld zijn op beide consoles. U kunt echter slechts op één Xbox One-console en één Xbox 360-console tegelijk aangemeld zijn.

Ik heb problemen met het kopen/downloaden van een Xbox 360-game op mijn Xbox One-console. Wat moet ik doen?

Zie Problemen met aankopen op Xbox 360 Marketplace oplossen voor oplossingen als u problemen hebt wanneer u een Xbox 360-game of een Xbox 360 Games with Gold-game op uw Xbox One-console probeert te kopen of te downloaden.

Compatibiliteit van Xbox 360-accessoires met Xbox One

Mijn tv heeft slechts één HDMI-poort. Kan ik mijn Xbox 360 verbinden met mijn tv via mijn Xbox One-console?

Ja. U kunt uw Xbox 360 aansluiten op de Xbox One via de HDMI In-poort van de Xbox One.

Opmerking Als u beide consoles aan elkaar koppelt en de Kinect-sensors voor beide consoles gebruikt, raden we aan dat u één van de Kinect-microfoons dempt om hinder met spraakopdrachten te voorkomen.

Kan ik mijn bekabelde/draadloze controller, accessoires voor Xbox 360 (racestuur, draadloze headset, enz.) of voeding gebruiken bij mijn Xbox One (of omgekeerd)?

Nee. Controllers en accessoires voor Xbox 360 werken niet op Xbox One (en omgekeerd). De voeding van de Xbox 360 kan ook niet worden aangesloten op de Xbox One-console en voldoet niet aan de stroomvereisten van de nieuwe console.

Kan ik mijn verwijderbare harddisk van mijn Xbox 360 aansluiten op mijn Xbox One?

Nee. De Xbox 360-harddisk is niet compatibel met de Xbox One. Als u een Xbox-profiel hebt op Xbox 360, wordt het profiel automatisch gedownload naar uw Xbox One-console tijdens het instellen.

De Xbox One heeft een ingebouwde harddisk van 500 GB en u kunt een compatibel extern opslagstation aansluiten. Zie Opslag op Xbox One beheren voor informatie over het instellen en beheren van externe opslag voor uw Xbox One-console.

Kan ik het USB-station dat ik aansluit op mijn Xbox 360 voor extra opslagruimte, gebruiken op mijn Xbox One?

Voor extra opslagruimte kunt u een externe harddisk gebruiken met een capaciteit van minstens 256 GB en met USB 3.0.

Hoe verschilt mijn nieuwe Kinect-sensor van de Kinect-sensor voor Xbox 360? Kan ik de Kinect-sensor van mijn Xbox 360 gebruiken bij mijn Xbox One?

De nieuwe Kinect voor Xbox One heeft een camera van 1080p en is geschikt voor kleinere speelruimtes dan zijn voorganger voor de Xbox 360. Deze Kinect heeft ook een bewegingsverhouding van 1:1 met weinig of geen vertraging.

Het gebruik van de Kinect-sensor is optioneel op de Xbox One. Maar sommige functies, zoals automatische speleridentificatie en spraakbesturing/gebaren, werken niet zonder Kinect.

Opmerking De Kinect-sensor voor Xbox 360 werkt niet op Xbox One.

Kan ik mijn Xbox One rechtop zetten zoals mijn Xbox 360?

Nee. De Xbox One-console is ontworpen om steeds horizontaal te worden geplaatst. Plaats de console niet verticaal.