Audio-instellingen configureren op uw Xbox One-console

Op deze pagina wordt beschreven hoe u de audio-instellingen voor de Xbox One-console kunt configureren.

Xbox One ondersteunt zowel HDMI- als optische audio-aansluitingen en tal van gecomprimeerde, niet-gecomprimeerde en surround-geluidssignalen. Deze formaten zijn afhankelijk van uw systeem en kunnen verschillen van de formaten die hier worden weergegeven. Deze instellingen hoeven meestal alleen te worden aangepast wanneer een thuisbioscoop met surround-sound wordt gebruikt.

Audio Xbox One configureren

Uw Xbox One-console aansluiten op een thuisbioscoop of geluidssysteem

Zie Uw Xbox One-console aansluiten op een geluidssysteem om te ontdekken welke kabels u nodig hebt, als u dat nog niet had gedaan. Daarna kunt u de instructies op deze pagina volgen om de audio-instellingen voor een thuisbioscoopsysteem te configureren.

De audio-instellingen voor de console configureren

Als u uw Xbox One reeds hebt aangesloten op een thuisbioscoop of geluidssysteem, dan is het tijd om de audio-instellingen op uw Xbox One te configureren. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
  5. Selecteer Audio-uitvoer.
  6. Onder DIGITALE AUDIO selecteert u HDMI-audio of Optische audio, afhankelijk van het soort kabel dat u gebruikt om uw console te verbinden met de audio-ontvanger of het tv-toestel.
  7. Selecteer de optie die van toepassing is op uw systeem.

HDMI audio-opties

• Uit
  • Stereo niet-gecomprimeerd
  • 5.1 niet-gecomprimeerd
  • 7.1 niet-gecomprimeerd
  • Bitstream uit

Optische audio-opties

• Uit
  • Stereo niet-gecomprimeerd
  • Bitstream uit

Bitstream-formaat

• DTS Digital Surround
  • Dolby Digital

Opmerkingen

• De opties die u te zien krijgt, zijn afhankelijk van uw systeem. U krijgt wellicht niet al deze opties te zien.
  • Digital surround-sound (zoals Dolby 5.1) van uw kabel of satellietaansluiting is momenteel alleen beschikbaar als bèta. Zie het volgende deel op deze pagina voor informatie om dit in te schakelen.
  • In de menu's HDMI-audio en Optische audio wordt de optie Bitstream uit gebruikt om aan te duiden dat de output een van de ondersteunde digitale audioformaten zal gebruiken.

Volume-instellingen configureren

Via de soundmixer kunt u het geluid van zichtbare apps mengen. Via de chatmixer kunt u het geluid van uw game en uw chatcommunicatie mengen.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
  5. Selecteer Volume.
  6. Pas de instellingen naar wens aan:
    • Soundmixer. Met deze instelling kunt u de balans tussen uw gesnapte app en de hoofdapp aanpassen.
    • Chatmixer. Met deze instelling kunt u de balans tussen de chat en andere geluiden aanpassen.
    • Tv- en A/V-besturing instellen. Deze instellingen hebben te maken met uw HDMI-in-signaal, zoals een kabelontvanger of antenne.
    • Verander het volume met je stem door. Met deze instelling kunt u aanpassen in welke mate het volume verandert op uw tv met de bediening volume hoger of lager.

Digital surround-sound voor HDMI-input configureren

Ondersteuning voor digital surround-sound van uw kabel of satellietaansluiting is momenteel alleen beschikbaar als bèta. Standaard wordt alleen geluid in stereo ontvangen.

Volg deze stappen om digitaal surround-geluid in te schakelen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Tv en OneGuide.
  5. Selecteer Audio en video.
  6. Selecteer Audio.
  7. Selecteer de optie Surround-geluid.