Cortana-spraakopdrachten op Xbox One

U kunt nu Cortana-spraakopdrachten gebruiken om uw Xbox One-console te bedienen. Als u Cortana inschakelt, kunt u op allerlei nieuwe manieren met uw console werken. U kunt Cortana zelfs spraakopdrachten geven via een headsetmicrofoon.

Video: Cortana op Xbox One

Bekijk de video Cortana op Xbox One. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Op deze pagina

Een headset met Cortana gebruiken

Met Cortana kunt u een headset met microfoon gebruiken voor spraakbediening, naast de Kinect-sensor. Beide werken op dezelfde manier, met één uitzondering: "Hey Cortana, Xbox aan" werkt alleen met een Kinect. Als u een headset gebruikt, moet u uw Xbox dus aanzetten met een controller.

Zowat elke headset met een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm werkt. Voor sommige controllers moet u een Adapter voor Xbox One-stereo-headset bevestigen aan de headset. Zie Een compatibele headset aansluiten op Xbox One voor meer informatie.

Als twee of meer headsets tegelijk verbonden zijn en u niet zeker bent welke van de twee spraakbediening heeft, is de 'home' controller, die is verbonden met het profiel dat u linksboven op het scherm Home ziet, de controller met spraakbediening.

Zeg "Hey Cortana"

Als u hebt gekozen om Cortana te gebruiken, merkt u dat de "Xbox"-opdracht is veranderd naar "Hey Cortana".

De zinnen die u gebruikte met "Xbox", zoals "sign in", "select" en "go home" werken nog steeds. Nu kunt u met "Hey Cortana" uw spraakinteractie beginnen.

Vraag "Hey Cortana, what can I say?" voor een lijst met meer opdrachten die u kunt gebruiken bij Cortana.

Uw Xbox One aan- en uitzetten

Met een Kinect kunt u uw stem gebruiken om de Xbox aan en uit te zetten. Als u een headset gebruikt, kunt u de Xbox wel uitzetten met uw stem, maar niet aanzetten.

1. Zeg "Hey Cortana, Xbox off" om uw Xbox uit te zetten via spraakbediening.
  2. Zeg "Hey Cortana, Xbox on" om de console weer aan te zetten. (Zorg dat uw energiemodus is ingesteld op Stand-by.)

Als u de spraakopdrachten vergeet of uw vrienden wilt imponeren, werken deze spraakopdrachten even goed. Het is een van de geweldige aspecten van Cortana.

Zeg "Hey Cortana..." en een van de volgende opdrachten:

• "Turn off my Xbox"
  • "Turn off"
  • "Go to sleep"
  • "Turn on Xbox"
  • "Turn on"
  • "Start Xbox"

Kies een item op het scherm

Als u iets wilt selecteren op het scherm, zoals één van uw pins op Home of een game in de Store, zeg dan "Hey Cortana" plus een van deze:

• "Select"
  • "Make a selection"
  • "Turn on select mode"

Als de tekst op het scherm van kleur verandert, zeg dan iets wat in het groen wordt weergegeven.

Als u klaar bent, zegt u "Stop listening" en de groene tekst verdwijnt.

Cortana vastmaken

Cortana met een controller vastmaken aan de zijkant van uw scherm:

1. Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids te openen en schuif omlaag naar Multitasking.
  2. Selecteer Cortana.

Op dit punt kunt u een opdracht of vraag typen of Drukken om te praten selecteren om spraakopdrachten te gebruiken.

Als u wilt wisselen tussen Cortana en een ander open venster, dubbeltikt u op de Xbox-knop om Snap te openen en kiest u het venster waarnaar u wilt wisselen.

Meer Cortana-spraakopdrachten zien

Voor voorbeelden van opdrachten die u Cortana kunt geven en vragen die u kunt stellen, zegt u "Hey Cortana, what can I say?" en bladert u door de categorieën.

U krijgt voorbeelden te zien van alle soorten opdrachten en vragen die u kunt stellen, van mediabediening en Xbox-navigatie tot sport en het weer.

Teruggaan naar Xbox-opdrachten

Als Cortana toch niet helemaal uw ding is, kunt u teruggaan naar het originele model voor spraakbediening via de "Xbox"-opdracht. Als u omschakelt, zal u het volgende verliezen:

• Spraakbediening via headset
  • Uitgebreide opdrachten en spraakherkenning
  • Invoer van spraak naar tekst (dicteren)

U kunt Cortana op elk moment weer beginnen te gebruiken.

Zo kunt u teruggaan naar het originele model voor spraakbediening:

1. Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen van Cortana.
  4. Markeer in het vastgemaakte venster rechts de schakelaar Aan en druk op de A-knop om deze Uit te zetten.
  5. Selecteer Opnieuw starten om Cortana uit te schakelen en uw Xbox opnieuw te starten.

Wanneer uw Xbox opnieuw is gestart, kunt u het originele model voor spraakbediening via Xbox-opdrachten gebruiken.

Als u spraakinteractie met Cortana weer wilt gebruiken:

1. Selecteer de tegel Mijn games en apps.
  2. Markeer Apps en selecteer Cortana.
  3. Volg de instructies en start uw Xbox opnieuw om de wijzigingen door te voeren.