Instellingen schijven en Blu-ray

Opmerking Op deze pagina worden de basisinstellingen beschreven om een game te spelen of muziek of een filmdisc af te spelen op uw Xbox One-console. Zie Hoe u problemen met afspelen van een disc op uw Xbox One oplost voor oplossingen voor eventuele problemen met het afspelen van discs.

Zie Audio-instellingen configureren op uw Xbox One-console om de audio-instellingen van uw console te configureren.

Via instellingen voor discs en Blu-ray kunt u bepalen hoe de Xbox One-console discs afspeelt. Er zijn drie soorten basisinstellingen:

• Discinstellingen
  • Blu-ray-instellingen
  • Instellingen van voorkeurstaal

Volg deze stappen om naar deze instellingen te gaan:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Disc en Blu-ray.

Discinstellingen

De volgende instellingen regelen hoe de console zich gedraagt wanneer er een disc wordt geplaatst:

• Disc automatisch afspelen
    Als u deze instelling selecteert, wordt een disc automatisch afgespeeld wanneer u de disc in de console plaatst.
  • Resume playback
    Als u deze instelling selecteert, plaatst de speler een bladwijzer op het punt dat u bent gestopt op de schijf. Wanneer u verder kijkt, wordt vanaf dat punt verdergegaan.

Blu-ray-instellingen

De volgende geavanceerde instellingen zijn beschikbaar voor de Blu-ray-speler:

• Dolby Digital dynamisch bereikbeheer
    Met deze instelling kunt u het geluid volledig beluisteren of het geluid op een constant volume houden, zelfs tijdens de luidste actiescènes.
  • BD Live aan om Blu-ray-afspelen te verbeteren
    Met deze instelling krijgt u toegang tot extra functies en content via de BD Live-service.
  • Permanente opslag
    Gebruik deze instelling om specifieke Blu-ray-gegevens in het cachegeheugen van de console te wissen.

Instellingen van voorkeurstaal

De volgende instellingen van voorkeurstaal zijn beschikbaar voor discmenu's:

• Menu
    Stelt de taal in die wordt gebruikt voor filmmenu's.
  • Audio
    Stelt de taal in die wordt gebruikt voor de geluidsband van de film.
  • Ondertitel
    Stelt de taal in die wordt gebruikt voor ondertitels in de film.

Opmerking Deze taalinstellingen zijn standaardinstellingen en worden wellicht niet door alle films ondersteund.