Een HDCP-fout treedt op wanneer u onbeveiligde content afspeelt op Xbox One

U krijgt een foutbericht te zien wanneer u onbeveiligde HDCP-content (High-bandwidth Digital Content Protection) probeert af te spelen op een digitale videorecorder (DVR) of thuisbioscoopsysteem dat is aangesloten tussen uw console en uw tv-toestel.

Oplossing

Als u premium content afspeelt op uw console, wordt er een HDCP-verbinding met uw tv-toestel gemaakt. Uw video en geluid kunnen ongewenst gedrag vertonen als u een DVR of thuisbioscoopsysteem aansluit terwijl de console is ingeschakeld.

Start uw console opnieuw om dit probleem op te lossen:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
    Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Als de fout zich blijft voordoen nadat u de console opnieuw hebt gestart, sluit de console dan rechtstreeks op de televisie aan. Als u uw DVR of thuisbioscoopsysteem omzeilt, kunt u het probleem wellicht oplossen.