HDR op Xbox One S

Naast 4K kan uw Xbox One S ook content in HDR weergeven. U moet wel een 4K-tv hebben die HDR ondersteunt om de levendige kleuren van HDR te kunnen ervaren.

Video: HDR op uw Xbox One S

Bekijk de video HDR op uw Xbox One S. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Wat is HDR?

HDR staat voor hoog dynamisch bereik. Met HDR op uw Xbox One S kan uw tv diepere kleuren en rijker contrast weergeven, wat betekent dat het beeld levendiger en realistischer lijkt dan op een gewone HDTV.

Om HDR weer te geven, moet u HDR-content hebben. Content die is opgenomen voor gewone tv en games in een andere resolutie dan HDR zullen er niet anders uitzien - HDR is alleen te zien op HDR UltraHD Blu-ray-discs, HDR-content in apps met videostreaming en HDR-games.

Er zijn twee HDR-formaten die de fabrikant van uw tv kan kiezen om te ondersteunen: HDR10 en Dolby Vision. Uw tv moet HDR10 ondersteunen om HDR-content van uw Xbox One S weer te geven. Zie Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One S voor meer informatie.

HDR inschakelen

Als uw 4K tv correct is ingesteld, wordt HDR-content automatisch afgespeeld - u hoeft niets te wijzigen op uw Xbox.

Dubbeltik op de Xbox-knop om de Guide te openen. Ga naar Instellingen > Alle instellingen, kiesBeeld en geluid > Video-uitvoer en kies vervolgens Geavanceerde video-instellingen. Controleer of de instellingen 4K toestaan en HDR toestaan zijn geselecteerd als u HDR wilt inschakelen.

Controleer ook de menu's met instellingen van uw tv om na te gaan of HDR is ingeschakeld. Uw tv moet ook het mediaprofiel HDR10 ondersteunen om HDR weer te geven.

Zie Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One S als u HDR-content afspeelt maar deze niet wordt weergegeven als HDR.

Zie Mogelijkheden van uw tv voor 4K en HDR op Xbox One S controleren als u te weten wilt komen wat uw tv kan doen.

Zie 4K op Xbox One S voor informatie over 4K.

Opmerking U moet een Xbox One S-console en een tv die 4K ondersteunt hebben om content in 4K en HDR weer te geven. Zie Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One S om te weten te komen hoe u uw console en tv kunt controleren als u niet zeker bent.