Over energiebesparing en de Stand-by-energiemodus

Configureer uw Xbox One- en Xbox One S-console om de stand-by-energiemodus of de energiespaarstand te gebruiken. U wordt gevraagd een energiemodus te selecteren wanneer u de console instelt, maar u kunt de modus ook wijzigen in de console-instellingen.

Stand-by

In de stand-by-energiemodus is uw Xbox One- of Xbox One S-console steeds up-to-date en klaar voor gebruik. In deze modus werkt de console als volgt:

• Uw console downloadt automatisch updates.
  • Uw console start op in twee seconden.
  • U kunt de console activeren via een spraakopdracht (indien beschikbaar).

Als u de console automatisch wilt laten bijwerken, moet u de instelling Stand-by selecteren om de console, games en apps up-to-date te houden.

Voor de installatie van updates moet de console zijn uitgeschakeld. U kunt instellen dat de console automatisch wordt uitgeschakeld na 1 of 6 uur zonder activiteit of de console uitschakelen wanneer u deze niet gebruikt.

U wijzigt deze instellingen als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
    3. Selecteer Energiemodus en opstarten. Zorg dat Energiemodus is ingesteld op Stand-by en:
      • Selecteer voor automatische updates Houd mijn console, games en apps up-to-date.
      • Als u de console wilt laten uitschakelen wanneer deze inactief is, selecteert u een optie onder Uitschakelen na.
  • Tijdens het downloaden en installeren van updates kan uw console hetzelfde geluid maken als wanneer de console aanstaat.
  • Op de originele Xbox One-console blijft de voeding van de console aan en brandt het witte lampje op de voeding wit in de stand-by-energiemodus. U kunt ook de ventilator in de voeding horen. (De Xbox One S heeft geen externe voeding.)
  • Zowel de Xbox One-console als de Xbox One S-console verbruikt 12 watt als deze is uitgeschakeld in de stand-by-modus.

Energiebesparing

In de energiespaarstand wordt uw console uitgeschakeld om energie te besparen. In deze modus werkt de console als volgt:

• Updates worden pas gedownload en geïnstalleerd wanneer de console wordt aangezet.
  • Het duurt 45 seconden om de console op te starten.
  • U moet op de Xbox-knop  drukken om de console op te starten.

Op de originele Xbox One-console staat in de energiespaarstand de voeding uit/stand-by en brandt het lampje op de voeding oranje. (De Xbox One S heeft geen externe voeding.) Zowel de Xbox One-console als de Xbox One S-console verbruikt 0,5 watt als deze is uitgeschakeld in de energiespaarstand.

Energieverbruik EU

Dit apparaat voldoet aan de Verordening van de Commissie (EG) nr. 801/2013 en het Game Console Self-Regulatory Initiative (initiatief voor zelfregulering voor spelconsoles).

Spelconsoles zijn ingesteld om te worden uitgeschakeld wanneer ze 60 minuten niet worden gebruikt. Automatisch uitschakelen kan helpen om energie te besparen doordat de spelconsole korter ingeschakeld blijft terwijl deze niet wordt gebruikt.

De console heeft tijdens gebruik gemiddeld het volgende energieverbruik:

Model Startmenu
[W]
Dvd afspelen
[W]
Blu-ray afspelen
[W]
1080p streaming
[W]
Actief gamen
[W]
Standaardinstelling automatisch uitschakelen [minuten]
Xbox One 1540 -- 61 68 69 63 106 60
Kinect 75 82 83 77 112 60
Xbox One S 1681 27 33 39 32 70 60

Opmerkingen

1. Zie het productlabel op uw console om uw modelnummer te controleren en te controleren wat het energieverbruik van uw console is.
  2. Metingen in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op een gemiddelde van drie geselecteerde games en specifiek geselecteerde mediacontent.
  3. Geteste media (11 november 2016):
    • DVD: De Godfather
    • Blu-ray: Wild
    • Streaming: The Italian Job [Netflix]
    • Games: Grand Theft Auto V, FIFA 16, Call of Duty: Black Ops III