Over energiebesparing en de Stand-by-energiemodus

U kunt uw Xbox One-console configureren om de Stand-by-energiemodus of de energiespaarstand te gebruiken, afhankelijk van uw voorkeur.

Opmerking U wordt gevraagd een energiemodus te selecteren wanneer de console wordt ingesteld en u kunt deze ook wijzigen in de console-instellingen.

Stand-by

In de stand-by-energiemodus is uw Xbox One-console up-to-date en klaar voor gebruik. In deze modus werkt de console als volgt:

• Uw console downloadt automatisch updates.
  • Uw console start op in twee seconden.
  • U kunt de console activeren via een spraakopdracht (indien beschikbaar).

Opmerkingen

• Als u uw console automatisch wilt bijwerken, moet u de instelling selecteren om uw console, games en apps up-to-date te houden.

Voor de installatie van updates moet de console zijn uitgeschakeld. U kunt instellen dat de console automatisch wordt uitgeschakeld na 1 of 6 uur zonder activiteit of de console gewoon uitschakelen wanneer u de console niet gebruikt.

U wijzigt deze instellingen als volgt:

1. Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids te openen.
    2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
    3. Selecteer Energiemodus en opstarten. Zorg dat Energiemodus is ingesteld op Stand-by en:
      • Voor automatische updates selecteert u Houd mijn console, games en apps up-to-date.
      • Als u de console wilt uitschakelen wanneer deze inactief is, selecteert u een optie onder Uitschakelen na.
  • Tijdens het downloaden en installeren van updates kan uw console hetzelfde geluid maken als wanneer de console aanstaat.
  • Op de originele Xbox One-console blijft de voeding van de console aan en brandt het witte lampje op de voeding wit in de stand-by-energiemodus. U kunt ook de ventilator in de voeding horen. (De Xbox One S heeft geen externe voeding.)
  • De console verbruikt 15 watt als deze is uitgeschakeld in de stand-by-modus.

Energiebesparing

In de energiespaarstand wordt uw console uitgeschakeld om energie te besparen. In deze modus werkt de console als volgt:

• Updates worden pas gedownload en geïnstalleerd wanneer de console wordt aangezet.
  • Het duurt 45 seconden om uw console op te starten.
  • U moet op de Xbox-knop drukken om de console op te starten.

Opmerkingen

• Op de originele Xbox One-console staat de voeding uit/stand-by en brandt het lampje op de voeding oranje in de energiespaarstand. (De Xbox One S heeft geen externe voeding.)
  • De console verbruikt 0,5 watt als deze is uitgeschakeld in de energiespaarstand.

Energieverbruik EU

Dit apparaat voldoet aan de Verordening van de Commissie (EG) nr. 1275/2008 en het Game Console Self-Regulatory Initiative (initiatief voor zelfregulering voor spelconsoles).

Spelconsoles zijn ingesteld om te worden uitgeschakeld wanneer ze 60 minuten niet worden gebruikt. Automatisch uitschakelen kan helpen om energie te besparen door te beperken hoe lang de spelconsole blijft ingeschakeld terwijl deze niet wordt gebruikt.

Model Startmenu
[W]
Dvd afspelen
[W]
Blu-ray afspelen
[W]
1080p streaming
[W]
Actief gamen
[W]
Standaardinstelling automatisch uitschakelen [minuten]
Xbox One 1540 61 68 69 63 106 60
Kinect 75 82 83 77 112 60

Opmerkingen

1. Metingen zijn gebaseerd op een gemiddelde van drie geselecteerde games en specifiek geselecteerde mediacontent.
  2. Zie het productlabel op uw console om uw modelnummer te controleren en te valideren welk model u hebt.
  3. Geteste media (22/02/2016):
    • Dvd: The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring
    • Blu-ray: The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring
    • Streaming: The Italian Job [Netflix]
    • Games: Grand Theft Auto V, FIFA 16, Call of Duty: Black Ops III