Opslag op Xbox One beheren

Games en apps nemen de meeste ruimte in op Xbox One. Als je Xbox vol raak, kun je alles wat je niet gebruikt verwijderen om ruimte vrij te maken. Alle gegevens voor je games en apps (voorkeuren, opgeslagen games) worden online gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live. Wanneer je dus een verwijderde game of app opnieuw installeert, worden de opgeslagen gegevens mee geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen

Hoeveel opslagruimte heb ik?

Xbox One heeft een ingebouwde harddisk van 500 GB of 1 TB. Het grootste deel van deze ruimte is beschikbaar voor games en apps, maar een deel is voorbehouden voor opgeslagen games, consolesoftware en andere systeemfuncties.

Wat wordt er opgeslagen op mijn harddisk en wat wordt er opgeslagen in de cloud?

Wanneer je je hebt aangemeld bij Xbox Live, worden persoonlijke gegevens voor je games en apps op je Xbox en online opgeslagen. Zo verlies je je positie in de game niet wanneer je bij een vriend thuis speelt of wanneer je een nieuwe Xbox koopt.

Opmerking Je moet regelmatig verbinding maken met Xbox Live om je gegevens gesynchroniseerd te houden. Als je offline speelt, kan het zijn dat je online gegevens niet worden gesynchroniseerd. Telkens wanneer je verbinding maakt met Xbox Live, worden je gegevens vernieuwd.

Hoe kan ik mijn vrije ruimte controleren?

Ga naar je games en apps:

1. Selecteer in Home de optie Mijn games en apps.
  2. Links zie je een meter met de gebruikte schijfruimte en de totale vrije schijfruimte.
Opmerking De Xbox gebruikt wat opslagruimte voor systeembestanden, dus zelfs als er geen games zijn geïnstalleerd, krijg je nooit de volledige 500 GB of 1 TB vrije ruimte te zien.

Hoe kan ik externe opslag instellen?

Als je externe opslag wilt gebruiken voor Xbox One-games en -apps, moet je harddisk:

• Minstens 256 GB geheugenruimte hebben
  • Aangesloten zijn via USB 3.0

Wanneer je de harddisk voor het eerst aansluit, wordt je gevraagd het apparaat te formatteren. Je kunt de schijf gebruiken voor Xbox-games en -apps of voor persoonlijke media zoals afbeeldingen, muziek en video's. (Apparaten die niet aan de bovenstaande vereisten voldoen, worden door Xbox behandeld als mediaopslag.)

Zie Problemen met detectie van externe opslag op Xbox One oplossen als de Xbox het extern station niet detecteert.

Opmerking Xbox herkent slechts twee externe stations tegelijk.

Als je het formatteren annuleert wanneer je een opslagapparaat aansluit, kun je het apparaat later nog configureren:

1. Open de guide en selecteer SysteemInstellingen > SysteemOpslag.
  2. Selecteer het apparaat en selecteer Formatteren voor games en apps.

Hoe kan ik media afspelen vanaf een extern station?

Installeer de Mediaspeler-app vanaf de Store. In Mediaspeler zie je het externe USB-station. Selecteer het station en kies iets dat je wilt afspelen.

Hoe beheer ik externe opslag?

Als je opslag op apparaatniveau wilt beheren, open je de guide en selecteer je SysteemAlle instellingen > SysteemOpslag.

Als je opslag op game- of app-niveau wilt beheren, ga je naar Home en selecteer je Mijn games en apps. Markeer een game of app, druk op de Menuknop van de controller en selecteer Beheren.