Een disc handmatig uitwerpen uit uw Xbox One S- of originele Xbox One-console

Als u uw disc niet kunt uitwerpen uit de Xbox One S- of Xbox One-console, probeer dan deze oplossingen in deze volgorde. Ga naar de volgende oplossing als de eerste oplossing niet werkt.

Opmerking Deze procedure is hetzelfde voor de originele Xbox One- en de Xbox One S-console.

Oplossingen

Oplossing 1: start uw console opnieuw en probeer de disc uit te werpen

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.

Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop  om de gids vanaf elk ander scherm op de console te openen.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Nadat de console opnieuw is opgestart, drukt u op de ejectknop om de disc uit te werpen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop  op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om opnieuw te starten. Nadat de console opnieuw is opgestart, drukt u op de ejectknop om de disc uit te werpen.

Oplossing 2: werp de disc handmatig uit met een paperclip

In de volgende video ziet u hoe u een disc handmatig kunt uitwerpen uit een originele Xbox One met gebruik van een grote paperclip.

Bekijk de video "Een schijf handmatig uitwerpen uit uw Xbox One-console".

Of volg deze stappen:

1. Koppel de voedingskabel en alle andere kabels los van de console.
Afbeelding 1: originele Xbox One Afbeelding 2: Xbox One S
  1. Vouw een grote paperclip open.
  2. Opmerking Een gewone paperclip is niet groot genoeg om de disc uit te werpen. U moet een grote paperclip gebruiken omdat deze bijna 4 cm in de opening moet worden geschoven om de disc uit te werpen.

Een illustratie toont hoe u een grote paperclip gedeeltelijk kunt openvouwen om een lang recht stuk te verkrijgen
  1. Zoek de kleine oranje cirkel achter de ventilatieopeningen aan de linkerkant van de console. De volgende illustratie toont de locatie op de originele Xbox One-console:
Een illustratie van een hand die een opengevouwen grote paperclip vasthoudt, met het rechte uiteinde van de paperclip naar de kleine oranje rechthoek achter de ventilatieopeningen links op een Xbox One-console gericht
Afbeelding 3: originele Xbox One
  1. Stop het rechte uiteinde van de paperclip in de opening voor uitwerpen, naast de oranje rechthoek. U moet deze wat vooruit kantelen (naar de voorzijde van de console toe) wanneer u de paperclip plaatst.
  2. Opmerking De opening voor uitwerpen op de Xbox One S is wellicht moeilijker te zien. Het kan nuttig zijn om deze stap onder een felle lamp uit te voeren. De juiste opening is de tweede opening van rechts en de derde opening van onderen.

Een illustratie van een hand die het rechte uiteinde van een paperclip in de opening voor uitwerpen plaatst, naast de oranje rechthoek op de zijkant van een Xbox One-console Afbeelding 4: originele Xbox One Afbeelding 5: Xbox One S
  1. De disc zou nu een beetje uit de console moeten komen. Trek de disc er met uw vingers helemaal uit en gebruik een pluisvrije doek om vingerafdrukken en vuil op de disc te voorkomen.

Opmerking Zorg dat de disc niet plakt en er geen sticker loszit waardoor de disc in de toekomst weer niet uitgeworpen zal kunnen worden.