Omschakelen van de originele Xbox One-console naar de Xbox One S

De Xbox One S-console is niet alleen kleiner dan de Xbox One-console en biedt bovendien 4K/HDR, maar omvat ook nog de volgende andere kenmerken.

Verticale oriëntatie

De originele Xbox One kan alleen horizontaal worden geplaatst. De Xbox One S ondersteunt zowel verticale als horizontale plaatsing.

Als u van plan bent uw Xbox One S verticaal te plaatsen, hebt u een standaard nodig. Aangezien de standaard niet bij elke consolebundel zit, moet u deze wellicht afzonderlijk kopen. Zie De verticale standaard voor de Xbox One S-console gebruiken voor meer informatie.

Compatibiliteit van accessoires

Behalve de verticale standaard voor de Xbox One S, werken alle accessoires voor de Xbox One zowel met de originele Xbox One- als de Xbox One S-console.

Als u Kinect gebruikt

• Als u van plan bent uw Kinect-sensor met uw Xbox One S te gebruiken, hebt u een Kinect-adapter nodig. De Kinect-adapter is beperkte tijd gratis beschikbaar voor klanten die omschakelen van de originele Xbox One. Zie Hoe u een Kinect-sensor voor Xbox One kunt gebruiken bij een Xbox One S-console voor meer informatie.
  • Als u de IR-capaciteiten van Kinect gebruikt om uw apparaten te bedienen, zoals uw tv of videorecorder, moet u weten dat IR-blasting nu is ingebouwd in de voorkant van de Xbox One S-console. Dit is belangrijk te weten als u uw console in een kast plaatst, wat de IR-signalen kan hinderen.

Waar zijn al mijn games en apps?

Uw licenties voor games en apps gaan mee met uw profiel, maar u moet alle games die u digitaal hebt gekocht, downloaden naar uw nieuwe console. Ga naar Mijn games en apps en selecteer de content die u wilt downloaden op uw nieuwe console.

Alle bestaande games op disc voor uw originele Xbox One, zijn ook volledig compatibel met Xbox One S.

Sommige Xbox 360-games kunnen ook worden afgespeeld op de originele Xbox One- en Xbox One S-console. Zie Xbox 360-games spelen op uw Xbox One voor meer informatie.

Hoe kan ik content in 4K en HDR krijgen?

Als u een ondersteunde UHD-tv gebruikt, kunt u nu content die 4K en HDR ondersteunt of 4K UHD-films op Blu-ray afspelen. Als u verbonden bent met een ondersteunde tv, zal uw Xbox One S-console het signaal automatisch herkennen en u vragen uw displayinstellingen bij te werken. Zie Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One voor meer informatie, inclusief informatie over instellen.

Nieuw draadloos netwerkprotocol

Naast de draadloze protocollen 802.11 a/b/g/n dual band voegt de Xbox One S ook 802.11ac toe aan de lijst met ondersteunde netwerkprotocollen. Als u een draadloze AC-router hebt, kunt u dat netwerk gebruiken om uw Xbox One S te verbinden met Xbox Live.

Knop om accessoires te koppelen

Wanneer u klaar bent om draadloze controllers te verbinden met de Xbox One S-console, zal u merken dat de knop op de controller niet veranderd is, maar dat de knop op de console verplaatst is van de zijkant van de console naar de voorkant, onder de aan/uit-knop. Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten op uw console voor meer informatie.

Bluetooth gebruiken op de nieuwe Xbox One draadloze controller

De nieuwe Xbox One draadloze controller omvat een extra Bluetooth-radio om direct verbinding te maken met een pc met Windows 10. De controller gebruikt de andere ingebouwde draadloze radio om verbinding te maken met uw console. Zie Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie over het gebruik van Bluetooth op een pc met Windows 10.