Multitasken met Snap op Xbox One

Overzicht Snap

Met Snap kunt u uw Xbox One-console op andere manieren gebruiken. Als u apps snapt, kunt u de activiteiten combineren die voor u het belangrijkst zijn.

Wanneer u een app snapt, opent u de app aan de zijkant van het scherm, waar de app verder wordt uitgevoerd terwijl u iets anders doet op het hoofddeel van het scherm. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het spelen van een game de Twitch-app snappen om een video te bekijken of Game DVR snappen om gameclips op te nemen.

U kunt een app snappen via spraakopdrachten of de Xbox One-controller.

Opmerking Niet alle apps kunnen gesnapt worden - in de gids vindt u een lijst van apps die u kunt snappen.

Op deze pagina

Een app snappen

Via een controller

1. Dubbeltik op de Xbox-knop op uw controller om de gids te openen.
  2. Ga omlaag naar het tabblad Multitasking.
  3. Kies de app die u wilt snappen.

Via uw stem

1. Als u de Kinect-sensor gebruikt, zegt u "Xbox, snap". Als u Cortana gebruikt met Kinect of een headset, zegt u "Hey Cortana, snap".
  2. Zeg de naam van de app die u wilt snappen, zoals Skype.

Wisselen tussen een gesnapte app en de grotere app op uw scherm

Via een controller

1. Dubbeltik op de Xbox-knop op uw controller om het tabblad Multitasking in de gids te openen. Naast de knop Snap losmaken staan pictogrammen voor beide geopende apps. Of druk op de Xbox-knop om naar Home te gaan. De apps verschijnen naast elkaar in de grote tegel.
  2. Kies de app die u wilt gebruiken.

Via uw stem

Zeg "Xbox, schakelen" of, als u Cortana gebruikt, "Hey Cortana, switch".

Verplaats de linker-stick of doe iets in de app om te bepalen welke app momenteel gemarkeerd is.

Een gesnapte app losmaken

Via een controller

1. Dubbeltik op de Xbox-knop op uw controller om het tabblad Multitasking in de gids te openen. Of druk op de Xbox-knop om naar Home te gaan.
  2. Selecteer Snap losmaken.

Via uw stem

Zeg "Xbox, snap losmaken" of, als u Cortana gebruikt, "Hey Cortana, unsnap".