Hoe u uw Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten

U kunt uw Xbox One-console resetten, volledig uit en weer aan zetten of fysiek loskoppelen om de console helemaal opnieuw te starten en tal van algemene problemen op te lossen. Als u dit doet, worden uw games of gegevens niet gewist.

Start uw console opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.

Opmerking Met de Xbox-knop kunt u de guide openen vanuit elk scherm op de console.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop  op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om opnieuw te starten.

Console uit- en weer aanzetten

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. De console wordt uitgeschakeld.
De Xbox-knop aan de voorkant van de console is gemarkeerd.
  1. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop  op uw controller te drukken.
    Opmerking Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat console helemaal wordt uitgeschakeld.

Belangrijk Als uw console in de Stand-by-voedingsmodus staat, wordt de console helemaal uitgeschakeld via de bovenstaande stappen. Stand-by-modus of de mogelijkheid om de console uit te schakelen door "Xbox aan" te zeggen wordt pas ingeschakeld wanneer u de console opnieuw start.

Koppel de voedingskabel van uw console los en sluit deze weer aan

1. Zet de Xbox One-console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden, totdat de console volledig is uitgeschakeld.
  2. Koppel de voedingskabel van de console los. Wacht 10 seconden.

Belangrijk Wacht zeker 10 seconden. Tijdens deze stap wordt de voeding gereset.

3. Sluit de voedingskabel van de console weer aan.
  4. Druk op de Xbox-knop  op uw console om de Xbox One in te schakelen.