Echte naam delen op Xbox One

Met de optie Mijn echte naam delen kunt u uw echte naam tonen aan personen op uw vriendenlijst en kunnen ze uw echte naam delen met hun vrienden, zodat het eenvoudiger wordt om te ontdekken wie u al kent op Xbox Live.

De optie 'Mijn echte naam delen' inschakelen

De optie Mijn echte naam delen inschakelen en kiezen aan welke vrienden u uw echte naam wilt tonen, is erg eenvoudig. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
De Xbox Guide wordt weergegeven op de pagina Home van de Xbox One.
  1. Selecteer Instellingen.
Het pictogram Instellingen is geselecteerd in de Gids en het deelvenster Instellingen wordt weergegeven, met toegang tot Alle instellingen en opties om de Kinect-microfoon aan of uit te zetten en de console uit te schakelen of opnieuw te starten.
  1. Selecteer Alle instellingen.
Het deelvenster Instellingen wordt weergegeven over het scherm Xbox Home en het pictogram 'Alle instellingen' is gemarkeerd.
  1. Selecteer Privacy en onlineveiligheid.
De categorie 'Privacy en onlineveiligheid' is gemarkeerd op het hoofdscherm met Instellingen.
  1. Selecteer Details bekijken en aanpassen.
De knop 'Details bekijken en aanpassen' is gemarkeerd op het hoofdscherm 'Privacy en onlineveiligheid'.
  1. Scrol naar rechts tot u Mijn echte naam delen ziet.
Het scherm 'Privacy en onlineveiligheid aanpassen' wordt weergegeven en het gedeelte 'Mijn echte naam delen' is zichtbaar, naast diverse andere opties.
  1. Selecteer de huidige instelling om alle opties uit te klappen en kies met wie u uw echte naam wilt delen. Deze instelling is standaard ingesteld op Blokkeren voor alle accounts.
De optie 'Blokkeren' is gemarkeerd onder 'Mijn echte naam delen' op het scherm 'Privacy en onlineveiligheid aanpassen'.
  1. U kunt ook kiezen om uw echte naam te delen met vrienden van vrienden. Zo kan iemand u vinden, zelfs als deze persoon uw gamertag niet weet.

De optie 'Mijn echte naam delen' uitschakelen

U kunt de optie Mijn echte naam delen op elk moment uitschakelen door de stappen in het vorige deel te volgen en in Stap 7 Blokkeren te selecteren.

De optie 'Deel mijn echte naam met vrienden van vrienden'

Via de optie Deel mijn echte naam met vrienden van vrienden kunt u vrienden vinden waarvan u niet wist dat ze op Xbox Live waren. Zo kunt u ook vrienden ontdekken via een gemeenschappelijke vriend.

Vrienden vinden via uw vrienden:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Vrienden en clubs.
  2. Selecteer de gamertag van een vriend en selecteer Profiel weergeven.
  3. Scrol naar rechts om te zien wie uw vriend volgt.

Veelgestelde vragen

Als ik mijn echte naam niet met iemand op mijn vriendenlijst deel, maar mijn vriend dat wel doet, kan die persoon dan mijn echte naam zien via vrienden van vrienden?

Nee. Uw echte naam blijft verborgen voor die persoon, ongeacht het feit of uw vriend echte namen deelt met die persoon. Er wordt eerst rekening gehouden met uw voorkeur.

Hoe kan ik weten of iemand mijn echte naam kan zien?

Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Vrienden en clubs.
  2. Selecteer de gamertag van die persoon.
  3. Selecteer Vriendschap. Zoek de knop Kunnen ze mijn naam zien? onder Rapporteren of blokkeren.

Zo kunt u zien of die persoon uw echte naam kan zien en welke vriend uw naam deelt. Als u de toestemmingen voor het delen van uw echte naam wilt wijzigen voor deze persoon, dan kunt u dat hier doen.

Kan ik blokkeren dat iemand mijn echte naam te zien krijgt als die persoon niet op mijn vriendenlijst staat?

Ja. Om te blokkeren dat een specifieke persoon uw echte naam kan zien, voegt u die persoon toe aan uw lijst met geblokkeerde personen; selecteer hiervoor blokkeren onder Rapporteren of blokkeren op de gamerkaart van die persoon. Zie Andere gamers op Xbox Live dempen of blokkeren.

Kunnen anderen de echte naam van mijn kind zien?

Nee. Echte naam delen is niet beschikbaar voor jonge kinderen. Tieners kunnen hun echte naam delen, maar alleen als een volwassene in het gezin deze instelling voor hun account inschakelt.

Hoe kan ik bewerken hoe mijn echte naam verschijnt?

U kunt bewerken hoe uw naam verschijnt op account.microsoft.com. Selecteer Jouw gegevens, selecteer Naam bewerken en update de naam zoals u wilt dat anderen die te zien krijgen.