Video op Xbox One is schokkerig

Overzicht

Wanneer u de Xbox One-console aansluit op een tv-toestel of beeldscherm, gebruikt de console standaard de video-instellingen op basis van de instellingen van uw tv-toestel of beeldscherm. Soms kunt u de videokwaliteit verbeteren door deze instellingen te wijzigen.

Oplossingen

Beeld is schokkerig of wordt traag vernieuwd

Als het beeld op uw tv-toestel of beeldscherm zichtbaar traag wordt vernieuwd, kan dat betekenen dat uw tv-toestel of beeldscherm een lage vernieuwingsfrequentie heeft. Als dit gebeurt, moet u de Xbox One-console opnieuw starten. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop  op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om opnieuw te starten.

Controleer ook dat uw tv-toestel geen extra verwerking uitvoert op het beeld. Op uw tv-toestel wordt dit vaak dynamisch contrast, beeldverbetering of Clear Motion Rate genoemd. De tool voor kalibratie van de hdtv uitvoeren, kan u helpen de instellingen voor uw tv-toestel te optimaliseren.

Om de tool voor kalibratie van de hdtv uit te voeren:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
De categorie Beeld en geluid is geselecteerd in het menu Instellingen. Er zijn opties voor Video-uitvoer, Volume en Audio-uitvoer beschikbaar.
  1. Selecteer Video-uitvoer.
De optie Video-uitvoer is gemarkeerd op het instellingenscherm voor Beeld en geluid.
  1. Selecteer HDTV kalibreren.
De opties Display en Beeldkwaliteit video staan op het instellingenscherm voor Video-uitvoer. De optie 'HDTV kalibreren' is gemarkeerd.
  1. Volg de stappen om de kalibratie te voltooien.
Op het scherm 'HDTV kalibreren' staat achtergrondinformatie. De kop Volgende is gemarkeerd.

Problemen met video met een audio/video-ontvanger in uw installatie oplossen

Volg deze stappen om problemen op te lossen als uw Xbox One-console is aangesloten op een audio/video-ontvanger (AVR), de AVR is aangesloten op het tv-toestel en het beeld traag is of schokt:

1. Zet uw apparaten aan in deze volgorde en wacht tot elk apparaat helemaal is opgestart voordat u het volgende apparaat aanzet:
    1. Zet eerst uw tv-toestel aan.
    2. Zet de AVR aan wanneer er een beeld te zien is op uw tv-toestel.
    3. Zet uw Xbox One-console aan.
  2. Gebruik de Invoer-knop op de afstandsbediening van het tv-toestel (of de knoppen op het tv-toestel) om de ingangsbron van uw AVR op een andere bron dan de console te zetten en daarna terug naar de console (ga bijvoorbeeld van HDMI1 naar HDMI2 en dan terug naar HDMI1).
  3. Start de AVR opnieuw.
  4. Stel uw Tv-verbinding in op HDMI:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Beeld en geluid.
    5. Selecteer Video-uitvoer.
    6. Selecteer Tv-verbinding.
    7. Selecteer HDMI.