Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One

Uw console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate als u problemen hebt om een systeemupdate te installeren op uw console.

In de onderstaande lijst staat het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en staan de functies die werden toegevoegd of aangepast op basis van systeemupdates vanaf midden 2015 tot heden.

Zo vindt u de versie van het besturingssysteem van uw Xbox One-console:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Consolegegevens en updates.
  6. De Versie besturingssysteem staat rechts op de derde rij.

Opmerking Als u tijdens een systeemupdate de versie van uw besturingssysteem op uw console moet vinden, trekt u tegelijk aan beide trekkers (links en rechts) en beide bumpers (links en rechts) op uw controller. De Versie besturingssysteem staat in de lijst als Versie op de tweede rij.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Releasedatum

14-12-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Downloadprestaties

• Game- en appdownloads zijn geoptimaliseerd, zodat downloads op de achtergrond beter bestand zijn tegen tijdelijke verbindingsproblemen.

Blu-ray-app

Xbox is de eerste gameconsole met Dolby Atmos, en ontwikkelaars van games zijn verheugd over de nieuwe mogelijkheden om hun games rijker en aangenamer te maken. Atmos-ondersteuning voor de Blu-ray-app op Xbox was beschikbaar in Preview en wordt nu uitgebracht voor GA - en we zijn verheugd dat we nu Atmos-ondersteuning kunnen bieden voor games op Xbox One en Windows 10.

Draadloze controller

• Firmware-update om prestaties te verbeteren.

Achtergrondmuziek

• Algemene verbeteringen in prestaties voor meer betrouwbaarheid en consequente ervaringen bij het streamen van muziekapps.

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Vorige systeemupdates

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Releasedatum

10-11-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Downloadprestaties

We hebben diverse aspecten van game- en app-downloads op Xbox One geoptimaliseerd:

• Klanten met snelle verbindingen (meer dan 100 Mbps) ervaren tot 80% snellere downloadsnelheden.
  • Klanten met verbindingen van minder dan 100 Mbps ervaren gelijkmatigere prestaties die tot 40% sneller zijn dan voorheen.
  • Bovendien zijn ook downloads op de achtergrond geoptimaliseerd en beter bestand gemaakt tegen tijdelijke verbindingsproblemen.

Downloadsnelheden worden beïnvloed door congestie op het thuisnetwerk en op het netwerk van de ISP. Downloadsnelheden worden ook beïnvloed wanneer games op de console worden gespeeld en systeemhulpmiddelen prioriteit geven aan die games in plaats van downloads op de achtergrond. Ga voor meer informatie naar Problemen met traag downloaden van games of apps op Xbox One oplossen.

Clubs

Maak kennis met clubs, online ontmoetingsplaatsen waar mensen kunnen spelen en met elkaar in contact kunnen komen. Word lid worden van clubs die u interesseren of maak een nieuwe club (uw eigen club waar uw regels gelden).

Op zoek naar groep

Meer gamers nodig? Open de guide en kijk onder Party's om aan de slag te gaan met Op zoek naar groep. Blader door zoekertjes waarin gamers worden gevraagd of maak zelf een zoekertje om gamers te zoeken die dezelfde doelen als u willen bereiken. Speel nu of stel een datum en tijd voor.

Achievements

Na vele verzoeken via Xbox Feedback geven we op Xbox Live nu aan hoe bijzonder een achievement is. U kunt nu kijken hoe uniek een achievement is onder gamers die een bepaalde game spelen.

Klassement van gamerscore

Het klassement van gamerscores is nu een maandelijkse wedstrijd met uw vrienden die elke maand opnieuw weer op nul begint. Strijd tot het eind van de maand en kijk wie de winnaars waren in de vorige maanden.

Berichten

U kunt nu berichten verzenden naar meerdere personen in hetzelfde gesprek.

Schermtoetsenbord

Het schermtoetsenbord ondersteunt voorspellende tekst en daarnaast zijn nu ook emoji's beschikbaar.

Prestaties

We hebben ons uiterste best gedaan om uw Xbox sneller te maken. Van navigatie en het openen van apps tot downloadtijden en de reactiesnelheid van Cortana: de hele ervaring is spoeler en sneller geworden.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Releasedatum

04-10-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

HDR

• Probleem opgelost waarbij sommige HDR-content te fel of vervaagd werd weergegeven op bepaalde tv-toestellen bij gebruik van een Xbox One S-console.

Game DVR

• Probleem opgelost met helderheid van video en schermopnames die werden opgenomen terwijl het tv-toestel in HDR-modus stond.

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Releasedatum

23-9-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Releasedatum

15-09-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Releasedatum

31-08-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Releasedatum

19-8-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Opstartgeluid

• U kunt nu wijzigen wanneer het opstartgeluid wordt afgespeeld. U vindt drie nieuwe opties onder Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten.
    • Aan (opstartgeluid wordt altijd afgespeeld wanneer de console wordt aangezet).
    • Alleen via aan/uit-knop of spraak (opstartgeluid wordt afgespeeld wanneer de console wordt aangezet via de aan/uit-knop of via spraak; het geluid wordt niet afgespeeld wanneer de console wordt aangezet met de controller).
    • Uit (opstartgeluid wordt nooit afgespeeld).

Prestaties en algemene verbeteringen

Xbox Universal Store

• Deze versie bevat meerdere oplossingen voor problemen waarbij de Store vastloopt.
  • Probleem opgelost waarbij gebruikers tweemaal op de knop Kopen moesten klikken.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat proefversies die een bepaalde tijd geldig zijn, een incorrecte resterende tijd weergaven.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat het bericht 'Probeer het later opnieuw' werd weergegeven wanneer nieuw gekochte content werd gedownload.
  • Probleem opgelost dat kon leiden tot fouten wanneer werd geprobeerd films en tv-content te kopen of af te spelen.

Aanmelden

• Probleem opgelost dat verhinderde dat sommige gebruikers zich aanmelden.

Xbox Guide

• Verbeteringen in snelheid en prestaties.

Game DVR

• Er wordt nu een melding over volle opslagruimte weergegeven wanneer u probeert een opname naar Xbox Live te uploaden als de opslagruimte vol is.

Controller

• Probleem opgelost dat ertoe kon leiden dat bepaalde games na het starten de controller niet herkenden.

Mijn games en apps

• Problemen opgelost die ertoe leidden dat bepaalde apps niet konden worden geïnstalleerd.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat een zwart scherm werd weergegeven wanneer werd geprobeerd de weer-app te gebruiken.
  • Problemen opgelost die er soms toe leidden dat Groove Muziek vastliep.

Lokalisatie

• Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat de titels van universele apps (Films en tv) niet werden weergegeven in de geselecteerde taal van de console.

Diversen

• Algemene stabiliteitsverbeteringen voor games.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Releasedatum

05-08-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Releasedatum

30-07-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Cortana beschikbaar in de VS en het VK

• U kunt praten met Cortana op uw Xbox One met uw headset of Kinect. Zeg gewoon "Hey Cortana" of start de Cortana-app om te beginnen. Probeer "Hey Cortana, what can I say?" als u niet goed weet wat te zeggen.
  • Als u Kinect gebruikt, kunt u "Hey Cortana, Xbox on" zeggen om uw console aan te zetten.

Achtergrondmuziek

• Muziekapps kunnen nu muziek afspelen op de achtergrond. Start gewoon de muziek in een app die achtergrondmuziek ondersteunt. Terwijl de muziek speelt, kunt u omschakelen naar andere apps en games.
  • Wanneer u de muziek hebt gestart: dubbeltik op de Xbox-knop om de Gids te openen, kies Multitasking en selecteer de gewenste actie om uw muziek af te spelen, te pauzeren, over te slaan of het volume te regelen, waar u ook bent.
  • De app moet achtergrondmuziek ondersteunen. De bijgewerkte Pandora-app in de VS is de eerste app die achtergrondmuziek ondersteunt - en binnenkort komen daar nog meer apps bij.

Mijn games en apps

• Uw content is dichterbij. Ga vanaf Home naar rechts en selecteer Mijn games en apps.
  • In Mijn games en apps zijn er nieuwe sorteeropties.
  • "Klaar om te installeren" heeft een eigen zone gekregen, zodat u snel de games en apps kunt vinden die u hebt gekocht maar niet geïnstalleerd.
  • Updates van games en apps worden weergegeven in hun eigen zone, indien beschikbaar.
  • In de wachtrij ziet u wat onlangs is geïnstalleerd naast wat in uw wachtrij staat.

Instellingen voor taal en locatie

• U kunt uw locatie nu onafhankelijk van uw systeemtaal kiezen. Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids te openen, selecteer Instellingen > Alle instellingen en kies Systeem > Taal en locatie om uw taal en locatie te wijzigen.
  • Niet alle talen zijn beschikbaar voor alle locaties. Als u een taal kiest die doorgaans niet gekoppeld is aan uw locatie, wordt het systeem voornamelijk in uw gekozen taal weergegeven, maar kunt u een combinatie van talen zien in gebieden zoals de Store of online content.

Beste pc-games op Xbox Live

• De beste pc-games hebben nu hubs op Xbox Live. Op uw pc, Xbox of mobiele telefoon kunt u zien welke pc-games uw vrienden spelen, gameclips en schermopnames van pc-games delen en berichten sturen naar vrienden op Xbox Live. Op Xbox One en pc's met Windows 10 kunt u nog steeds deelnemen aan partychat met uw vrienden, wat ze ook doen.

Nieuwe Store

• Xbox Store en Windows Store zijn samengevoegd, om uw winkelervaring meer gestroomlijnd te maken. Ga vanaf Home naar rechts naar Store om door alle content te bladeren.
  • Bestellingen vooraf worden nu dichter bij de lancering aangerekend, in plaats van op het moment van de aankoop.
  • Klanten in de VS, Zwitserland, Noorwegen, Italië, Duitsland en Finland kunnen nu facturering via de mobiele operator gebruiken om aankopen te doen. Klanten in China kunnen nu China Union Pay gebruiken.

Facebook-vrienden zoeken

• U kunt vrienden op Facebook zoeken door uw Facebook- en Xbox Live-account aan elkaar te koppelen. Ga in de gids naar het tabblad Vrienden en kies Vrienden > Suggesties. Selecteer Facebook-vrienden zoeken en volg de stappen. Uw Facebook-vrienden die dat ook hebben gedaan, verschijnen in uw suggesties.

Automatisch delen regelen

• U kunt nu kiezen om uw achievements, schermopnames en gameclips automatisch te delen op uw activiteitsfeed. Ga naar Instellingen > Voorkeuren > Activiteitsfeed om uw instellingen voor delen te wijzigen.

Vorige systeemupdates