Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One

Uw console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate als u problemen hebt om een systeemupdate te installeren op uw console.

In de onderstaande lijst ziet u het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en de functies die zijn toegevoegd of aangepast op basis van systeemupdates vanaf halverwege 2015 tot heden.

De versie van het besturingssysteem van uw Xbox One-console vinden:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Consolegegevens.
  4. De versie van uw besturingssysteem staat op de tweede rij.

Opmerking Als u tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op uw console nodig hebt, trekt u tegelijk aan de linker- en rechter-trigger en de linker- en rechter-bumper op uw controller. De versie van het besturingssysteem staat als Build op de tweede rij.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.3054 (rs2_release_xbox_1705.170512-1759)

Releasedatum

5/16/2017

Arena op Xbox Live

Wilt u wel eens weten hoe goed u eigenlijk bent? Met Arena op Xbox Live nemen spelers het tegen elkaar op in online toernooien, die er voor elk niveau zijn. Momenteel kunt u deelnemen aan toernooien voor Killer Instinct. (Dit is nog maar het begin: meer Arena-titels liggen in het verschiet.) Als u toernooien wilt zoeken, installeert u de game (deze is gratis in de Store). Ga vervolgens naar de gamehub voor Killer Instinct en selecteer het tabblad Toernooien.

Party-overlay

Bekijk tijdens het spelen wie er in uw party aan het chatten zijn. Druk op de Xbox-knop , ga naar Party's en selecteer Een party starten. Selecteer Party-overlay om dit in te schakelen.

Een game of club in uw feed verbergen

Bevat uw activiteitsfeed berichten die niet relevant zijn? U kunt een game of club die u liever niet meer in uw feed wilt zien gerust verbergen. Selecteer een post van een game of club in uw activiteitsfeed, ga vervolgens naar boven en selecteer Opties > Alles van deze game (of club) verbergen.

Vorige systeemupdates

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Releasedatum

05/05/2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Releasedatum

04/13/2017

Meer opties voor activiteitsfeeds

Wilt u niet dat een bepaald bericht wordt weergegeven in uw activiteitsfeed? Verberg het dan. Selecteer het bericht en selecteer vervolgens Opties > Verbergen. Of misschien wilt u alleen bepaalde soorten berichten bekijken. Ga naar de bovenkant van de feed, selecteer de filterknop en kies vervolgens uw voorkeuren.

Als er een bericht is dat u echt aan anderen wilt laten zien, maakt u het vast aan de bovenkant van de activiteitsfeed in uw profiel of een club. Selecteer het bericht en selecteer vervolgens Opties > Aan club vastmaken. Uw bericht blijft nu vastgemaakt aan de bovenkant totdat iemand het bericht losmaakt of vervangt.

Blijf uw favoriete Zoek een groep-berichten gebruiken

Druk op de Xbox-knop en ga naar Party's > Geschiedenis bekijken om Zoek een groep-berichten te bekijken die u hebt gemaakt of waarin u geïnteresseerd bent, en kies vervolgens een bericht om het opnieuw te gebruiken.

Filter uw games

Geef in uw games en apps aan of u alle games wilt zien, games die voor Xbox One zijn ontwikkeld of alleen Xbox 360-games die geschikt zijn voor Xbox One. Dit werkt voor zowel de games die u hebt geïnstalleerd als elk item in uw lijst met games dat klaar is om te installeren.

Nieuwe instellingen voor Verteller en Vergrootglas

Kies een toonhoogte en karakter voor de stem van Verteller tijdens het gebruik van Xbox One. Als u schermen bekijkt met Vergrootglas, volgt het ingezoomde deel van het scherm voortaan uw controllernavigatie, zodat u Vergrootglas niet steeds hoeft in of uit te schakelen. Bekijk de nieuwe opties via Instellingen > Toegankelijkheid.

Als offline weergeven, rechtstreeks via de guide

U kunt ervoor zorgen dat het lijkt alsof u niet bent aangemeld bij Xbox Live: open de guide, ga naar de bovenkant, selecteer uzelf en kies Als offline weergeven. Selecteer dit nogmaals als u weer als online wilt worden weergegeven. Via dezelfde plek kunt u naar uw profiel, lidmaatschappen en accountbeheer gaan.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Releasedatum

03/29/2017

De guide openen
Overal toegang tot uw favoriete dingen met één druk op een knop. De Xbox-knop brengt u nu rechtstreeks naar de guide, waardoor u sneller toegang hebt tot uw games en apps. U gaat naar Home door te drukken op de Xbox-knop en Home te selecteren.

Beam
Maak kennis met uitzenden met Beam, een snelle en gemakkelijke manier om uw gameplay uit te zenden, zodat gebruikers u overal in realtime kunnen zien spelen. Als u tijdens het gamen wilt laten zien hoe goed u bent, start u de guide en schuift u omlaag naar Uitzenden op Beam.

Copilot
Met Copilot kunt u nu twee controllers koppelen en gebruiken alsof ze één controller zijn.

In Instellingen gaat u naar Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren. Selecteer vervolgens Apparaatgegevens > Copiloot inschakelen en kies de copilootcontroller. Beide controllers sturen de game nu samen aan.

Achievementtracker
Met de nieuwe achievementtracker kunt u uw favoriete achievements in de gaten houden terwijl u speelt. Waar u die tracker neerzet, is aan u. U kunt ook het aantal achievements dat wordt weergegeven en het transparantieniveau van het venster instellen. U kunt dus zelf kiezen of dit prominent in beeld staat of juist meer opgaat in de achtergrond.

Druk op de Xbox-knop en ga naar Achievements om de tracker in te schakelen.

Cortana
U kunt nu herinneringen instellen op uw Xbox One zodat u geen gamekansen meer mist. Herinneringen worden overal weergegeven waar u Cortana gebruikt: op uw pc, telefoon of Xbox.
Cortana ondersteunt ook meer partybesturingsfuncties. Zeg 'Hey Cortana, invite party to game' om mensen toe te voegen zonder dat u de game hoeft te onderbreken.

Game DVR
We hebben het zelfs gemakkelijker gemaakt om gameclips te maken: druk gewoon op de Xbox-knop . Vervolgens maakt u met behulp van de Y-knop van de controller een schermopname, slaat u met de X-knop de laatste 30 seconden op en geeft u met de View-knop de vertrouwde Game DVR-opties weer, zoals een opname starten of de laatste 5 minuten gameplay opslaan.

Tijdslimieten voor scherm
Hiermee kunt u het aantal uren en de tijdstippen van de dag beperken dat uw kind kan spelen. Als u tijdslimieten wilt inschakelen, meldt u zich aan op account.microsoft.com/family en klikt u op Schermtijd voor een kinderaccount. Zet vervolgens Xbox Schermtijd op Aan en stel per dag de limieten voor uw kind in. Zodra uw console de wijziging heeft ontvangen, worden deze limieten toegepast.