Over systeemupdates op Xbox One

Onderdeel van de totaalervaring Aan de slag met Xbox One.

Overzicht

De Xbox One-console heeft software die kan worden bijgewerkt. Deze software omvat zowel het besturingssysteem als tal van systeem-, game- en media-apps voor de Xbox One. Tijdens een systeemupdate wordt de software op uw console bijgewerkt via een proces van downloaden en installeren. Soms wordt de firmware van het systeem bijgewerkt met updates, maar dit is niet gebruikelijk voor de meeste updates.

Systeemupdates helpen u een betere ervaring te bieden door nieuwe functies toe te voegen en bestaande functies te verbeteren. De updates worden direct van de Xbox Live-server naar uw Xbox One gedownload en vervolgens geïnstalleerd.

U krijgt zijn twee soorten systeemupdates te zien: beschikbare systeemupdates en verplichte systeemupdates.

Op deze pagina

Beschikbare systeemupdates

Elke nacht, wanneer de console in de Instant-On-voedingsmodus staat, wordt gecontroleerd of er updates beschikbaar zijn. Standaard worden deze updates gedownload en geïnstalleerd wanneer de console niet wordt gebruikt. Dit beperkt de invloed die updates hebben op uw Xbox One-ervaring, zodat ze er niet voor zorgen dat u geen verbinding kunt maken met Xbox Live totdat ze verplicht worden. U kunt de mogelijkheid van uw console om updates te downloaden en te installeren aanpassen door de energiemodus van de console te wijzigen. Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Energiemodus en opstarten onder Energie en opstarten.
  5. In de eerste kolom kunt u het vervolgkeuzemenu energiemodus selecteren, zodat de lijst wordt uitgebreid. Zorg dat uw console in Stand-by-modus staat.
Beschikbare updates worden nu gedownload en geïnstalleerd tijdens de daluren wanneer uw console niet wordt gebruikt.

Verplichte systeemupdates

Verplichte updates lijken erg op de update-ervaring op de Xbox 360.

U krijgt dit soort updates alleen te zien als u ervoor hebt gekozen uw console in de energiespaarstand te zetten of als de verbinding van uw console met Xbox Live een tijd lang is verbroken. De meeste updates beginnen als beschikbare systeemupdates, maar als u een beschikbare update niet uitvoert, wordt u gedwongen dat te doen wanneer de update verplicht wordt.

Als een update verplicht wordt, ontvangt u een melding dat er een systeemupdate beschikbaar is. Vanaf dit scherm hebt u slechts een paar opties:

• Update starten
  • Xbox uitzetten
  • Verbreek draadloze verbinding (Deze optie is alleen beschikbaar als u draadloos verbinding maakt)

U krijgt dit scherm te zien omdat u de recentste verplichte update moet downloaden en installeren om verbinding te maken met Xbox Live.

Als u een bekabelde internetverbinding gebruikt en de systeemupdate niet wilt uitvoeren, dan kunt u Xbox uitzetten selecteren. Wanneer de console is uitgeschakeld, koppelt u uw netwerkkabel los en zet u uw console weer aan om de console verder offline te gebruiken.

Als u een draadloze internetverbinding gebruikt, krijgt u ook de optie Verbreek draadloze verbinding te zien, waarmee de update wordt geannuleerd. Voor deze optie hoeft de console niet opnieuw te worden opgestart.

Veelgestelde vragen

Wat kost de update?

Niets. De update van Microsoft is gratis, maar uw ISP kan wel kosten aanrekenen voor dataverkeer, afhankelijk van uw serviceovereenkomst.

Hoe weet ik of mijn consolesoftware is geüpdatet?

Als uw console is verbonden met Xbox Live, zou u de recentste software moeten hebben. Zie Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One als u het versienummer van het meest recente besturingssysteem wilt bekijken of wilt zien welke functies werden toegevoegd of aangepast bij deze systeemupdate.

Moet ik de update installeren?

Nee. Als u echter wilt gamen of communiceren op Xbox Live, hebt u wel de meest recente consolesoftware nodig. Voor nieuwe games is de update misschien ook nodig.

Opmerking Kinect-games werken wellicht niet goed als uw consolesoftware niet actueel is.

Kan ik mijn console dwingen een update uit te voeren voordat de update verplicht wordt?

Ja. Wanneer een update is ingesteld als beschikbaar, kunt u uw console dwingen de update onmiddellijk te starten. Er zijn twee manieren om dat te doen, afhankelijk van het feit of uw console online of offline is.

• Online consoles. Volg deze stappen om een update af te dwingen op een console terwijl de release als status beschikbaar heeft:
    1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Consolegegevens en updates onder Systeem.
    5. Beschikbare updates worden weergegeven op de plaats van de tweede knop in de eerste kolom.
      Als een update beschikbaar is, wordt de knop weergegeven als Update beschikbaar. Als de recentste versie van uw console is geïnstalleerd, wordt de knop in het grijs weergegeven en staat er Geen update beschikbaar.
  • Offline consoles. Om een console te updaten zonder verbinding te maken met het internet, kan een gebruiker het Offline diagnostisch hulpprogramma voor systeemupdate of OSUDT gebruiken om de console offline te updaten. Dit kan handig zijn als de bandbreedte van uw internetservice thuis beperkt is en u de update liever elders downloadt, en daarna meebrengt naar huis om de update te installeren.

Opmerking Als u uw systeem voor het eerst updatet of een update naar de Nieuwe Xbox-beleving uitvoert, moet u nog minstens één keer verbinding maken met de Xbox Live-service. Wanneer u online bent, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren voor elk profiel op de console om u aan te melden. Zie de Oplossing voor verloren wachtwoord als u het wachtwoord voor uw account bent vergeten.

Kan ik teruggaan naar de oude softwareversie als ik van gedachten verander?

Nee. Als de update eenmaal is uitgevoerd, is dat permanent.

Ik kan geen verbinding maken met Xbox Live. Wat moet ik doen?

Zie de Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox One als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live.

Hoe systeemupdates werken

Systeemupdates variëren naargelang van de voedingsmodus van uw Xbox One-console:

Instant-On-modus
In alle landen buiten de Europese Unie is de Instant-On-voedingsmodus de standaardmodus. Een van de functies van Instant-On is dat uw console elke nacht controleert of er updates zijn. Als er een update beschikbaar is, zal het systeem de update downloaden en installeren terwijl u slaapt. Na de installatie moet de console opnieuw worden opgestart, waarvoor de console volledig moet worden uitgeschakeld vanuit de slaapstand.

Als u de Xbox de volgende ochtend probeert te ontwaken door "Xbox aan" te zeggen, gebeurt er niets. Dat komt omdat uw Xbox helemaal is uitgeschakeld. Druk op de Xbox-knop op de voorzijde van uw console of op uw controller om uw console te ontwaken. Dat is de enige manier om te weten dat er een systeemupdate is uitgevoerd en het is de enige onderbreking in uw ervaring.

Energiespaarstand
Als u uw console in de energiespaarstand hebt gezet of de internetverbinding van uw console hebt verbroken, kunt u de periode voor een beschikbare systeemupdate missen en moet u een verplichte systeemupdate uitvoeren. In dat geval krijgt u de volgende schermen te zien.

Wanneer u weer verbinding maakt met het internet of wanneer een beschikbare update verplicht wordt, krijgt u het scherm Het is tijd voor updates te zien.

Op een scherm staan de woorden 'Het is tijd voor updates' en 'Bijna klaar...'.

Nadat de console uw netwerk heeft getest en de werkelijke grootte van het updatebestand heeft opgehaald, wordt die informatie op het scherm weergegeven.

Opmerking Streaming van content op andere apparaten of online surfen terwijl de update wordt gedownload, kan een invloed hebben op de duur van de download en de tijd kan langer zijn dan oorspronkelijk werd geschat.

Onder de woorden 'Het is tijd voor updates' verschijnt het bericht 'Druk op A om te beginnen'.

Wanneer de test is voltooid, krijgt u uw opties te zien op het scherm It's time to update:

• Start update
  • Turn off Xbox
  • Disconnect wireless (Deze optie is alleen beschikbaar als u draadloos verbinding maakt)

Op het nieuwe updatescherm is het eenvoudig om uw voortgang te zien. De schuifbalk en het percentage tonen u hoe ver de update is gevorderd. De aftelling van MB rechts helpt u te bepalen of uw update is vastgelopen of dat er problemen met verbinding of bandbreedte zijn.

Zo lang u het aantal MB rechts van de schuifbalk ziet aftellen, wordt de update nog steeds gedownload. Een trage aftelling is geen probleem; het betekent gewoon dat u een lage bandbreedte op uw netwerk hebt. Als het aftellen lange tijd stopt, kan er een netwerkprobleem zijn dat u moet oplossen om de update te voltooien.

Een voorbeeld van een voortgangsbalk toont de status van de update op 6 procent, met 47 MB resterend.

Wanneer de update volledig is gedownload, krijgt u het scherm Done te zien.

Een afbeelding van de console met een groen vinkje en het woord 'Klaar!'.

Vervolgens gaat u naar het scherm Restarting.

Op een scherm staan de woorden 'Opnieuw starten...' en 'Dit kan even duren'.

Zie de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate als u foutberichten te zien krijgt tijdens de systeemupdate of wanneer het systeem opnieuw is opgestart.