Problemen met geluid op uw Xbox One-console oplossen

Probeer de volgende oplossingen als u uw thuisbioscoopsysteem hebt gewijzigd, de display- en geluidsinstellingen van uw Xbox One hebt gewijzigd of gewoon de console voor het eerst hebt ingesteld en er geen geluid is.

Eenvoudige oplossingen

• Controleer dat het geluid van uw tv-toestel niet gedempt is en op een gematigd volume staat.
  • Controleer of de externe of ingebouwde luidsprekers van uw tv-toestel goed zijn aangesloten en zijn ingeschakeld.

Controleer uw tv- en HDMI-aansluiting

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
  5. Selecteer Video-uitvoer.
  6. Selecteer Tv-verbinding.
  7. Als Tv-verbinding is ingesteld op "DVI", hebt u een optische audiokabel nodig voor geluid. Als u een HDMI-kabel gebruikt, zet u uw Tv-verbinding op "Automatisch detecteren".
    Opmerking Zie Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aanstaat als uw scherm zwart wordt nadat u HDMI of DVI hebt geselecteerd en het scherm na 30 seconden niet wordt gereset.
  8. Druk op B om Video-uitvoer af te sluiten.
  9. Selecteer Audio-uitvoer.
  10. Controleer dat HDMI-audio niet is ingesteld op "uit" (of niet beschikbaar is).

Geluid weer in balans brengen wanneer u slechts één zichtbare app kunt horen

Controleer dat de geluidsbalansbalk niet helemaal naar één kant is geschoven:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
  5. Selecteer Volume.
  6. Selecteer Soundmixer.
  7. Verplaats de balk naar de gewenste verhouding tussen het hoofdvenster en uw gesnapte app.

Problemen oplossen wanneer het geluid van een game of app niet hoorbaar is tijdens voicechat

Als uw actieve game of app stil is of niet meer te horen is wanneer u Kinect gebruikt voor partychat of een Skype-oproep, kan uw chatmixer zijn ingesteld om alleen het gesprek weer te geven. Pas de instellingen van de chatmixer aan om het geluidsniveau tijdens het gesprek aan te passen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
  5. Selecteer Volume.
  6. Selecteer Chatmixer.
  7. Selecteer een van de beschikbare opties.

Problemen met geluid met een audio/video-ontvanger oplossen

Volg deze stappen om problemen op te lossen als uw Xbox One-console is aangesloten op een audio/video-ontvanger, die is aangesloten op uw tv-toestel en u geen geluid hebt:

1. Zet uw apparaten aan in deze volgorde. Wacht tot elk apparaat helemaal is opgestart voordat u het volgende apparaat aanzet:
    1. Televisie
    2. Audio/video-ontvanger
    3. Xbox One-console
  2. Gebruik de "Invoer"-knop op de afstandsbediening van het tv-toestel (of de knoppen op het tv-toestel) om de ingangsbron van uw ontvanger op een andere bron dan de console te zetten en daarna terug naar de console (ga bijvoorbeeld van HDMI1 naar HDMI2 en dan terug naar HDMI1).
  3. Start de audio/video-ontvanger opnieuw.
  4. Stel uw Tv-verbinding in op HDMI:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Beeld en geluid.
    5. Selecteer Video-uitvoer.
    6. Selecteer Tv-verbinding.
    7. Selecteer HDMI.