Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aanstaat

Hier krijgt u tips om problemen op te lossen wanneer uw tv-scherm leeg blijft wanneer u de Xbox One-console start.

Oplossingen

Uw scherm is leeg wanneer u teruggaat naar Home

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop  op uw Xbox One draadloze controller te drukken.

Uw scherm is leeg wanneer u een Blu-ray-disc begint te bekijken

Dit kan gebeuren als Video-uitvoer op uw console is ingesteld op 24Hz toestaan. Volg deze stappen om 24Hz toestaan uit te schakelen:

1. Druk op de draadloze controller op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Alle instellingen.
  3. Selecteer Beeld en geluid.
  4. Selecteer Video-opties.
  5. Klik op 24Hz toestaan om deze instelling uit te schakelen.

Uw scherm is leeg wanneer u de console hebt aangezet

• Bevestig dat zowel uw tv-toestel als uw Xbox One-console is ingeschakeld.
  • Controleer dat uw tv-toestel is ingesteld op het juiste invoersignaal (HDMI).
  • Controleer dat de HDMI-kabel goed is aangesloten op uw console.
  • Controleer dat de HDMI-kabel goed is aangesloten op uw tv-toestel.
  • Controleer of de HDMI-kabel goed op de poort "uit naar tv" op de console is aangesloten.
  • Start uw Xbox One-console opnieuw door de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden en daarna de console weer aan te zetten.
  • Stel uw displayinstellingen opnieuw in. Dat doet u als volgt:
    1. Als er een disc in de Xbox One-console zit, haalt u deze er eerst uit.
    2. Houd de Xbox-knop  op de console vijf seconden ingedrukt om de console uit te zetten.
    3. Houd de Xbox-knop  en de Eject-knop ingedrukt totdat u een pieptoon hoort om de console aan te zetten. U hoort meteen één pieptoon en een tweede pieptoon na 10 seconden. Het aan/uit-lampje knippert voor de tweede pieptoon. LAAT DE KNOP PAS LOS na de tweede pieptoon.
      Opmerking Zo wordt uw console opnieuw opgestart met een lage resolutie (640 × 480). Ga naar Instellingen in de gids, selecteer Beeld en geluid, Video-opties, en vervolgens Tv-resolutie om deze instelling opnieuw in te stellen.
    4. Als u deze stappen moet uitvoeren telkens wanneer de console opstart, is het wellicht een goed idee om uw tv-verbinding te wijzigen naar HDMI volgens de instructies in stap 3 in het volgende deel, "Uw scherm is leeg en u gebruikt een AVR in uw installatie". Zie Displayinstellingen aanpassen op uw Xbox One-console voor meer informatie.
  • Probeer de HDMI-kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort op uw tv-toestel.
  • Gebruik een andere HDMI-kabel om de console met het tv-toestel te verbinden.
  • Probeer uw console met een ander tv-toestel te verbinden.

Uw scherm is leeg en u gebruikt een AVR in uw installatie

Volg deze stappen om problemen op te lossen als uw Xbox One-console is aangesloten op een audio/video-ontvanger (AVR), die is aangesloten op uw tv-toestel en u geen geluid hebt:

1. Zet uw apparaten aan in deze volgorde en wacht tot elk apparaat helemaal is opgestart voordat u het volgende apparaat aanzet:
    1. Zet eerst uw tv-toestel aan.
    2. Zet de AVR aan wanneer er een beeld te zien is op uw tv-toestel.
    3. Zet uw Xbox One-console aan.
  2. Gebruik de Invoer-knop op de afstandsbediening van het tv-toestel (of de knoppen op het tv-toestel) om de ingangsbron van uw AVR op een andere bron dan de console te zetten en daarna terug naar de console (ga bijvoorbeeld van HDMI1 naar HDMI2 en dan terug naar HDMI1).
  3. Start de AVR opnieuw.
  4. Stel uw Tv-verbinding in op HDMI:
    1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Beeld en geluid.
    4. Selecteer Video-uitvoer.
    5. Selecteer Tv-verbinding.
    6. Selecteer de optie HDMI.

Uw scherm is leeg nadat u een systeemupdate hebt geïnstalleerd

Als u zojuist een systeemupdate hebt geïnstalleerd en u een leeg scherm te zien krijgt, probeer dan de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate. Selecteer IK HEB EEN PROBLEEM MET OPSTARTEN in stap 1 en vervolgens ZWART SCHERM in stap 2.

Vraag een reparatie aan

Als het probleem met deze oplossingen niet is verholpen, moet uw console wellicht worden gerepareerd. Ga naar Apparaatondersteuning om een reparatie aan te vragen:

1. Meld u aan met uw Microsoft-account en selecteer Probleem met apparaat.
  2. Onder Voor welk apparaat? selecteert u uw Xbox One-console of registreert u die.
  3. Selecteer Weergaveprobleem en selecteer Volgende.
  4. Leg het probleem op de volgende pagina uit in het veld Omschrijf uw probleem.
  5. Naast Op basis van het beschreven probleem moeten we een serviceorder aanmaken om uw apparaat te vervangen klikt u op Volgende.
  6. Volg de stappen om uw serviceorder te voltooien.