Over tv-resoluties en Xbox One

Op deze pagina staat hoe u de beste tv-resolutie voor uw Xbox One-console kunt kiezen. Kom meer te weten over tv-resoluties en de resoluties die Xbox One ondersteunt.

Tv-resoluties kiezen

Opties voor resolutie

480p

De resolutie 480p is ook gekend als EDTV (Enhanced Definition TV). EDTV doet het volgende:

• Geeft 480 actieve regels met informatie weer van boven naar onder op het scherm.
  • Geeft 854 regels met informatie weer van links naar rechts.
  • Biedt een beeld in 4:3 SD (Standard Definition).

Opmerking Deze resolutie wordt ondersteund op de Xbox One-console, maar wordt niet aanbevolen.

Als u uw tv-toestel op 480p instelt, krijgt u een beeld in breedbeeld te zien dat in een ruimte van 4:3 is geperst. U krijgt zwarte stroken rechts en links op het scherm te zien wanneer een beeld met de verhouding 4:3 wordt weergegeven op een hdtv van 16:9.

Dat komt omdat de beelden zijn ontworpen om in breedbeeld te worden weergegeven met de verhouding 16:9. Het beeld wordt gecondenseerd totdat het past op een scherm van 4:3 en er boven en onder zwarte stroken te zien zijn.

720p

De resolutie 720p doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 1280 x 720 pixels.
  • Biedt een beeld in 16:9 HD (High Definition).

720p is de laagste resolutie op de meeste hdtv's. De beeldkwaliteit is nog steeds uitstekend en de beeldkwaliteit in 720p is nagenoeg niet te onderscheiden van hdtv-toestellen met een hogere resolutie op een scherm dat kleiner is dan 37 inch. Als uw hdtv alleen 720p en 1080i biedt, kies dan 720p voor de beste resolutie.

1080i

De resolutie 1080i doet het volgende:

• Geeft beelden weer met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels.
  • Biedt een beeld in 16:9 HD (High Definition).

De "i" in 1080i staat voor geïnterlinieerde scan. Dat betekent dat de helft van de regels waaruit beelden op het scherm bestaan, 60 keer per seconde worden vernieuwd door uw hdtv. Dit formaat ziet er fantastisch uit bij de meeste content, maar is wat wazig ('motion-blur' genaamd) bij video's met snelle bewegingen. Daarom ondersteunt Xbox One geïnterlinieerde resoluties niet.

1080p

De resolutie 1080p doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 1920 x 1080 pixels.
  • Geeft een beeld in 16:9 HD (High Definition).

1080p is de meest gebruikte resolutie voor films, tv-programma's, games en de meeste ervaringen die Xbox One te bieden heeft. Een tv met 1080p biedt een ongeëvenaarde beeldkwaliteit, zodat u kunt genieten van content zoals films in Blu-ray in de resolutie waarvoor ze werden gemaakt. Elke regel met pixels op het scherm wordt minstens 60 keer per seconde hertekend. Dit beperkt 'motion-blur' en zorgt voor een haarscherp beeld.

4K UHD

De resolutie 4K UHD doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 3840 x 2160 pixels.
  • Geeft de gebruiker een beeld in 16:9 UHD (Ultra-High Definition).

Met vier keer de resolutie van standaard HD, biedt 4K Ultra HD het zuiverste, meest realistische beeld. U kunt 4K-content streamen op Netflix en Amazon Video en films op Blu-ray in Ultra HD kijken die verbluffend visueel realistisch zijn met High Dynamic Range.

Opmerking U moet een Xbox One S en een 4K tv hebben om de resolutie 4K UHD te gebruiken.