De app Xbox Insider-hub ophalen op Xbox One

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u de app Xbox Insider-hub voor Xbox ophaalt en gebruikt om deel te nemen aan previews in het Xbox Insider-programma. U vindt hier ook antwoorden op veelgestelde vragen over de Xbox Insider-hub.

De app Xbox Insider-hub ophalen op Xbox One

De app Xbox Insider-hub is een update van de Xbox Preview Dashboard-app. Als uw console in de stand-by-modus staat en u automatische updates hebt ingeschakeld, wordt de bijgewerkte app automatisch 's nachts gedownload.

Als uw console in de energiespaarstand staat of als u automatische updates hebt uitgeschakeld:

1. Ga naar Mijn games en apps.
  2. Selecteer Xbox Preview Dashboard op het tabblad Updates.
  3. Nadat de update is voltooid, veranderen de naam van de app en het pictogram in Xbox Insider-hub.

De app Xbox Insider-hub starten

1. Ga naar Mijn games en apps.
  2. Selecteer Xbox Insider-hub op het tabblad Apps.

Voor eenvoudige toegang maakt u de Xbox Insider-hub vast, zodat u deze kunt starten via Pins op het tabblad Home van het dashboard.

Opmerking Als u de Xbox Insider-hub voor het eerst start, moet u akkoord gaan met de Algemene voorwaarden voor deelname aan het Xbox Insider-programma.

De Xbox Insider-hub installeren op een ander apparaat

1. Meld u aan met uw gamertag die is geregistreerd in het Xbox Insider-programma.
  2. Ga naar Mijn games en apps.
  3. Selecteer Xbox Insider-hub op het tabblad Klaar om te installeren.
  4. Selecteer Installeren.

De Xbox Insider-hub opnieuw installeren

1. Navigeer naar Mijn games en apps.
  2. Selecteer Xbox Insider-hub op het tabblad Klaar om te installeren.
  3. Selecteer Installeren.

Deelname aan het Xbox Insider-programma stoppen

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Ga naar Instellingen > Apparaten beheren
  3. Selecteer de consoles die u wilt uitschrijven bij het Xbox Insider-programma.
  4. Verwijder de Xbox Insider-hub.

Voor meer informatie over het verwijderen van apps en games raadpleegt u Games of apps van Xbox One verwijderen om ruimte op de harddisk vrij te maken

Aanmelden voor een preview

Een preview kan games, apps, ervaringen en de Xbox One Update Preview bevatten. U meldt zich als volgt aan:

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Selecteer Insider-content links op het scherm.
  3. Selecteer een preview.
  4. Selecteer Deelnemen.
  5. Selecteer de Groep waaraan u wilt deelnemen en selecteer daarna Klaar.
  6. Lees de algemene voorwaarden voor deelname aan de preview op het volgende scherm en selecteer Accepteren.

Deelnemen aan een preview

Wanneer u deelneemt aan een preview, is de pagina Details van preview in de Xbox Insider-hub de beste informatiebron. Het lijkt alsof deelname aan een preview voor zichzelf spreekt, maar om aan de slag te gaan is het een goed idee om de Aankondigingen te lezen voor het laatste nieuws en daarna naar Quests te gaan.

De pagina Details van preview bevat de volgende tabbladen:

• Info: Basisinformatie over de preview, waaronder vereisten om in aanmerking te komen.
  • Aankondigingen: Het laatste nieuws over de preview, waaronder opmerkingen bij de release, geplande speeltijden en wedstrijden.
  • Quests: Scenario's die u kunt doorlopen en waarop u feedback kunt geven. Voltooi quests om XP te verdienen.
  • Enquêtes: Een snelle manier om feedback over een preview naar ontwikkelaars te verzenden zonder specifieke stappen of scenario's te moeten doorlopen. Vul enquêtes in om XP te verdienen.
  • Bekende problemen: Lees over problemen die al in de preview zijn gemeld, met tips en oplossingen.

Naast de tabbladen kunt u Korte peilingen gebruiken. Dit zijn korte meerkeuzevragen waarmee u snel feedback kunt sturen. U vindt korte peilingen op de hoofdpagina van de Xbox Insider-hub.

Deelname aan een preview stoppen

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Selecteer Insider-content links op het scherm.
  3. Selecteer de preview waaraan u deelneemt.
  4. Selecteer Beheren.
  5. Selecteer Uitschrijven en selecteer daarna Klaar.

XP verdienen

Door XP te verdienen, kunt u een niveau stijgen, nieuwe Xbox Insider-niveaus ontgrendelen en stijgen in de klassementen. U verdient XP door quests, snelle peilingen en andere activiteiten van het Xbox Insider-programma uit te voeren.

Xbox Insiders met een hoog niveau krijgen vaak eerder toegang tot nieuwe previews en content.

Uw Xbox Insider XP bekijken

Uw Xbox Insider XP is het totaal van alle XP die u hebt verdiend. Dit is van invloed op uw Xbox Insider-niveau en positie in de klassementen. Uw Xbox Insider XP wordt weergegeven in uw vriendenklassement en het wereldwijde Xbox Insider-klassement.

Uw Xbox Insider-niveau verhogen

Uw Xbox Insider-niveau bepaalt uw rang in het Xbox Insider-programma. Verdien meer XP om uw Xbox Insider-niveau en rang te verhogen. Uw Xbox Insider-niveau wordt weergegeven in uw Xbox Insider-profiel op de startpagina van de Xbox Insider-hub.

Uw positie in het Xbox Insider-klassement bekijken

Uw positie in uw vriendenklassement en het wereldwijde Xbox Insider-klassement bekijken:

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Selecteer uw Xbox Insider-profiel op de hoofdpagina.
  3. Schuif omlaag op de pagina en selecteer het klassement Vrienden of het klassement Wereldwijd om uw positie te bekijken.

Veelgestelde vragen over de Xbox Insider-hub

Mijn vriend komt in aanmerking voor een preview, maar ik niet. Waarom is dat?

Niet alle previews zijn beschikbaar voor alle Xbox Insiders. Deelnemers kunnen in aanmerking komen voor previews op basis van bepaalde criteria, waaronder hun interesses, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider XP, vorige deelname aan Insider-previews en andere factoren.

Ik kom niet in aanmerking voor previews. Is dat normaal?

Niet alle Xbox Insiders komen in aanmerking voor previews nadat ze de Xbox Insider-hub hebben gedownload. U kunt de kans dat u voor toekomstige previews wordt uitgekozen echter vergroten door quests, enquêtes en snelle peilingen uit te voeren en gevonden problemen te melden via Probleem melden.

Mijn Xbox Insider XP of Xbox Insider-niveau is onjuist. Wat kan ik doen?

1. Druk op de Xbox-knop  op de controller.
  2. Selecteer Probleem melden in het aan/uit-menu.
  3. Selecteer Nieuw probleem toevoegen.
  4. Selecteer Xbox Insider-programma op het scherm Categorie selecteren.
  5. Selecteer Xbox Insider-statistieken op het scherm Subcategorie selecteren.
  6. Vermeld bij Titel en beschrijving een titel voor het probleem en een gedetailleerde beschrijving van het verschil, met andere woorden: wat u ziet en wat u zou moeten zien.
  7. Selecteer Klaar.