Wat is er nieuw in Xbox One voor maart

Bekijk het nieuwste en beste in de maartupdate van Xbox One.

De guide openen

Overal toegang tot uw favoriete dingen met één druk op een knop. Via de Xbox-knop  gaat u nu rechtstreeks naar de guide, zodat u sneller toegang hebt tot uw games en apps. Druk op de Xbox-knop  en selecteer Home.

Beam

Maak kennis met uitzenden met Beam, een snelle en gemakkelijke manier om uw game uit te zenden, zodat gebruikers u overal in realtime kunnen zien spelen. Terwijl u een game speelt, start u eenvoudig de guide en schuift u omlaag naar uitzenden met Beam zodat u indruk kunt maken met uw vaardigheden.

Copilot

Met Copilot kunt u nu twee controllers koppelen en ze gebruiken alsof ze één controller zijn.

Ga in Instellingen naar Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren. Selecteer vervolgens Apparaatgegevens > Copilot inschakelen en kies de controller van de copilot. Nu kan met beide controllers het game worden bestuurd.

Achievementtracker

Met de nieuwe achievementtracker kunt u uw favoriete achievements in de gaten houden terwijl u speelt. Verplaats de tracker naar wens overal op het scherm. U kunt ook het aantal weergegeven achievements en het transparantieniveau besturen door deze op de voor- of op de achtergrond te plaatsen.

Druk op de Xbox-knop  en ga naar Achievements om de tracker in te schakelen.

Cortana

Nu kunt u herinneringen instellen op uw Xbox One zodat u geen gamemogelijkheden meer mist. Herinneringen worden overal weergegeven waar u Cortana gebruikt: op uw pc, telefoon of Xbox.

Cortana ondersteunt ook meer partyknoppen. Zeg "Hé Cortana, nodig party voor het spel uit" om partybezoekers toe te voegen zonder dat u uw game hoeft te onderbreken.

Game DVR

We hebben het zelfs gemakkelijker gemaakt om gameclips te maken: druk op de Xbox-knop  . Van daaruit maakt u met behulp van de Y-knop van uw controller  een schermopname, slaat u met X  de laatste 30 seconden op en geeft u met de View-knop  de Game DVR-opties weer die u kent en waar u zo van houdt, van het starten van een opname tot het opslaan van de laatste 5 minuten van het gameplay.

Familietimer

Met de nieuwe familietimer kunt u de schermtijd van uw kind beperken. Om de familietimer in te schakelen, meldt u zich aan op account.microsoft.com en klikt u op Activiteiten weergeven voor een kinderaccount. Zet vervolgens Xbox Schermtijd op Aan en stel de toegestane tijd per dag in.