Fout 0x80270300 treedt op wanneer u een game probeert te starten, te installeren of bij te werken op Xbox One

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een game probeert te starten, te installeren of bij te werken op uw Xbox One:

0x80270300

Dit probleem treedt zowel voor digitale games als games op schijf op.

Oplossingen

Gebruik een van de volgende oplossingen om dit probleem op te lossen.

Oplossing 1: controleer of de game een update installeert

Dit probleem kan optreden als de console een update voor een game probeert te downloaden tijdens een poging om de game te downloaden of te starten. Zo kunt u zien of de game die u probeert te starten of te installeren een update installeert:

1. Druk op de Xbox-knop om terug te keren naar het scherm Home.
  2. Ga naar het scherm Home, trek aan de rechter-trigger (RT) en druk op de A-knop om Mijn games en apps te openen.
  3. Selecteer Wachtrij en kijk of de game die u probeert te starten een update installeert.

Als de game geen update installeert, ga dan verder met de volgende oplossing.

Oplossing 2: start uw console opnieuw op

Soms kan een vastgelopen game of probleem met opstarten worden opgelost door uw console gewoon opnieuw te starten. Zo kunt u uw Xbox One-console opnieuw opstarten:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de Gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80270300 treedt op wanneer u een game probeert te starten, te installeren of bij te werken op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?