Fout 0x80BD0006 treedt op wanneer u functies op Xbox One probeert te gebruiken

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u probeert verbinding te maken met Xbox Live of toegang probeert te krijgen tot bepaalde Xbox Live-functies op uw Xbox One-console.

0x80BD0006

Dit kan betekenen dat uw profiel beschadigd is.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-05-30T05:07:52.9908835+00:00
Content kopen en gebruiken: actief en werkend
2017-05-30T05:07:52.9908835+00:00
TV, muziek en video: actief en werkend
2017-05-30T05:07:52.9908835+00:00
Sociaal en gaming: actief en werkend
2017-05-30T05:07:52.9908835+00:00

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Oplossing 2: Verwijder uw gamertagprofiel en voeg dit opnieuw toe

Uw profiel verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Accounts verwijderen onder Account.
  5. Selecteer het account dat u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
  7. Selecteer Sluiten als u klaar bent.
  8. Start uw console opnieuw op:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
    4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of de console lijkt te zijn vastgelopen, houdt u de Xbox-knop op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw op te starten.

Uw profiel weer toevoegen aan de console:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. .
  2. Selecteer Aanmelden.
  3. Schuif omlaag en selecteer Toevoegen en beheren.
  4.  Selecteer Nieuwe toevoegen.
  5. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in en selecteer Invoeren.
  6. Lees de Serviceovereenkomst en de Privacyverklaring van Microsoft en selecteer Ik ga akkoord.
  7. Volg de stappen om uw voorkeuren voor Aanmelden en beveiliging in te stellen en voeg uw account aan uw Xbox One-console toe.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80BD0006 treedt op wanneer u functies op Xbox One probeert te gebruiken" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?