Fout 8015DC12 treedt op wanneer u een game of app probeert te starten op Xbox One

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een game of app probeert te starten op uw Xbox One-console:

8015DC12

Dit betekent dat u wellicht een paar minuten moet wachten en de content daarna opnieuw proberen af te spelen of dat u de console opnieuw moet starten.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Sociaal en gaming: actief en werkend
2017-03-24T01:39:34.7936915+00:00

Oplossing 2: Start de console opnieuw

Om dit probleem op te lossen, start u de Xbox One-console opnieuw en probeert u de game of app dan opnieuw te starten. Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.

Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Probeer de content opnieuw af te spelen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten. Probeer de content opnieuw af te spelen.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.