Fout 80A4000A treedt op wanneer u uw Xbox Live-account op Xbox One gebruikt

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u uw Xbox Live-account probeert te gebruiken of te beheren op uw Xbox One-console:

When this Xbox isn't connected, we can't sign you in. This can happen if you don't save your password. Check your network connection, then sign in.

80A4000A

Dit kan het volgende betekenen:

• De verbinding van uw console is verbroken terwijl werd geprobeerd uw wachtwoord op te slaan naar de console.
  • De verbinding van uw console is verbroken en u kunt u niet opnieuw aanmelden omdat u uw wachtwoord niet hebt opgeslagen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-10-23T06:54:07.7729586+00:00
Oplossing 2: Verbreek de verbinding met Xbox Live en maak opnieuw verbinding
  1. Volg deze stappen om de verbinding van uw console met Xbox Live te verbreken.
    • Bekabelde verbinding: Koppel gewoon de Ethernet-kabel los van de achterkant van de Xbox One-console.
    • Draadloze verbinding:
      1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
      2. Selecteer Instellingen.
      3. Selecteer Alle instellingen.
      4. Selecteer Netwerk.
      5. Selecteer Netwerkinstellingen.
      6. Selecteer Disconnect wireless.
  2. Zet Xbox One-console uit en weer aan. Als u alles uit- en weer inschakelt, wordt de console helemaal opnieuw opgestart. Als u dit doet, worden uw games of gegevens niet gewist. Dat doet u als volgt:
    1. Zet uw console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
    1. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop op de console of de Xbox-knop  op de controller te drukken.
      Opmerking
      Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat de console helemaal wordt uitgeschakeld.
  1. Maak opnieuw verbinding met Xbox Live.
    Opmerking Zie de oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox One voor hulp bij het maken van een verbinding.
  2. Meld u aan bij uw Xbox Live-profiel op uw Xbox One-console. Zie de Oplossing voor aanmelden op Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 3: Zet uw console uit en weer aan en test uw netwerkverbinding

Volg deze stappen om uw console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway 5 minuten lang los. Als u zowel een router als een modem hebt, koppelt u de voedingskabel van beide apparaten los.
  2. Zet Xbox One-console uit en weer aan. Voor informatie over het in- en uitschakelen van uw Xbox One, zie Oplossing 2.
  3. Sluit de modem of gateway na 5 seconden weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  4. Als u een router gebruikt, sluit u de router aan en wacht u tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.

Test vervolgens uw Xbox Live-verbinding:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Als deze oplossing heeft gewerkt zal de console verbinding maken met Xbox Live. Probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfouten Xbox One als de test is mislukt.

Opmerking Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt updaten.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.