Fout 80A40011 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op Xbox One

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u het volgende probeert te doen:

• Aanmelden bij uw Xbox Live-account
  • Een game spelen via de Xbox Live-service
  • Een app gebruiken waarvoor een online verbinding nodig is

To sign in, make sure you're connected to Xbox Live. Test your network connection, or see if the Xbox Live service is reporting problems by going to Settings > Network.

80A40011

Dit kan betekenen dat de netwerkverbinding op uw Xbox One-console is verbroken.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Test uw Xbox Live-verbinding

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen. Eventuele bekende onderbrekingen verschijnen in het midden van het scherm.
  6. Selecteer Test mijn netwerkverbinding rechts op het scherm Netwerkinstellingen.
  7. Wanneer u uw netwerkverbinding hebt getest, selecteert u Test multiplayer-verbinding rechts op het scherm.

Oplossing 2: Verwijder uw Xbox Live-profiel en herstel het

1. Verwijder uw Xbox Live-profiel van de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Account.
    5. Selecteer Accounts verwijderen.
    6. Selecteer de account die u wilt verwijderen en druk op de A-knop.
    7. Selecteer Verwijderen om te bevestigen. Selecteer Sluiten als u klaar bent.
  2. Voer een harde reset van de console uit. Houd hiervoor de aan/uit-knop op de console ingedrukt tot deze wordt uitgeschakeld en daarna opnieuw opstart.
  3. Herstel uw profiel op de console:
    1. Selecteer Sign in in de linkerbovenhoek van het scherm Home.
    2. Selecteer Nieuwe toevoegen.
    3. Voer uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Enter.
    4. Controleer de privacy-instellingen die u hebt ingesteld voor uw account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop u zich aanmeldt. Selecteer Volgende.
    5. Selecteer de kleur voor uw scherm Home op het scherm Choose a color om een onderscheid te maken tussen uzelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Next.
    6. U wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan uw profiel is gekoppeld. Selecteer Volgende.
    7. Selecteer Wachtwoord opslaan of Wachtwoord blijven vragen. Uw profiel is nu gedownload naar de console.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.