Fout 87E00008 treedt op wanneer u een game start op Xbox One

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een Xbox One-game start:

87E00008

Dit kan betekenen dat de game niet correct werd geïnstalleerd of dat er een update aan de gang is. Dit kan ook gebeuren als de game werd verplaatst naar een ander opslagapparaat of werd gestart terwijl er een update werd uitgevoerd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Sociaal en gaming: actief en werkend
2017-10-19T10:50:25.5791119+00:00

Oplossing 2: controleer of er een update voor de game aan de gang is

1. Selecteer rechts op het Home-scherm Mijn games en apps.
  2. Selecteer Games.
  3. Zoek de game die u probeert te spelen.

Als de tegel van de game in het grijs verschijnt en er een voortgangsbalk wordt weergegeven, dan wordt er een update uitgevoerd. Wacht tot de update is voltooid. U ziet het pictogram "*" in de rechterbovenhoek van de tegel van de game wanneer de update met succes is uitgevoerd.

Probeer de game opnieuw te starten. Als de game niet start, probeer dan de volgende oplossing.

Oplossing 3: Start uw Xbox One-console opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Probeer de game opnieuw te starten.

Opmerking Als u de guide niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop  op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten. Probeer de game opnieuw te starten.

Oplossing 4: Installeer de game opnieuw

Als u de game opnieuw installeert, wordt de game die is opgeslagen op uw console overschreven en wordt er indien nodig een update uitgevoerd. Het maakt niet uit of u de game vanaf een disc of vanaf de Xbox Store hebt geïnstalleerd, u moet de vorige installatie eerst verwijderen. Een game verwijderen:

1. Selecteer rechts op het Home-scherm Mijn games en apps.
  2. Selecteer Games.
  3. Selecteer de game die u opnieuw wilt installeren.
  4. Druk op de menuknop  op de controller en selecteer Verwijderen.

Installeer dan de game opnieuw, plaats de disc of download de game opnieuw vanaf de Xbox Store. Om de game opnieuw te downloaden, zoekt u de game in de Store, selecteert u de game en selecteert u Installeren.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.