Een app start niet op Xbox One

Wanneer u een app op Xbox One start, ziet u het startscherm een paar seconden voordat u teruggaat naar het Home-scherm.

Oplossingen

Oplossing 1: Start de app opnieuw

Sluit de app af en start de app opnieuw om dit probleem op te lossen:

1. Als de app beschikbaar is op het scherm Home (in de grote tegel in het midden of één van de vier tegels met "meest recent gebruikt") markeer dan die tegel met uw controller (maar selecteer de tegel niet).
  2. Druk op de Menuknop op de controller.
  1. Als de optie Afsluiten aanwezig is, selecteert u deze optie. (Als dit niet aanwezig is, is de app momenteel niet geopend)
  2. Wanneer u zeker bent dat de app is gesloten, start u de app opnieuw door de app te selecteren in de tegels met meest recent gebruikte apps of in Mijn games en apps.

Probeer de volgende oplossing als de app niet start.

Oplossing 2: Start uw Xbox One-console opnieuw

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.

Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Probeer de app opnieuw te starten.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten. Probeer de app opnieuw te starten.

Oplossing 3: Verwijder de app en installeer de app opnieuw

Als het probleem nog steeds niet is verholpen, probeer de app dan te verwijderen en opnieuw te installeren. Dat doet u als volgt:

1. Trek op Home aan de rechter-trigger en druk op de A-knop om Mijn games en apps te openen.
  2. Markeer de content die u wilt verwijderen.
  3. Druk op de Menuknop op uw controller.
  4. Selecteer Verwijderen.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.