Een app start niet op Xbox One

Wanneer u een app op Xbox One start, ziet u het startscherm een paar seconden voordat u teruggaat naar het Home-scherm.

Oplossingen

Oplossing 1: start de app opnieuw

Sluit de app af en start de app opnieuw om dit probleem op te lossen:

1. Als de app beschikbaar is op het scherm Home (in de grote tegel in het midden of één van de vier tegels met "meest recent gebruikt") markeer dan die tegel met uw controller (maar selecteer de tegel niet).
  2. Druk op de menuknop  op de controller.
  1. Als de optie Afsluiten aanwezig is, selecteert u deze optie. (Als dit niet aanwezig is, is de app momenteel niet geopend)
  2. Wanneer u zeker bent dat de app is gesloten, start u de app opnieuw door de app te selecteren in de tegels met meest recent gebruikte apps of in Mijn games en apps.

Probeer de volgende oplossing als de app niet start.

Oplossing 2: start uw Xbox One-console opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.

Opmerking Als u op de Xbox-knop  drukt, op welk scherm van de console dan ook, wordt de guide geopend.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw starten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Probeer de app opnieuw te starten.

Opmerking Als u de guide niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houdt u de Xbox-knop  op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten. Probeer de app opnieuw te starten.

Oplossing 3: verwijder de app en installeer deze opnieuw

Als het probleem nog steeds niet is verholpen, probeert u de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer rechts op het Home-scherm Mijn games en apps.
  2. Markeer de content die u wilt verwijderen.
  3. Druk op de menuknop  op uw controller.
  4. Selecteer Verwijderen.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.