Hoe u uw Xbox One kunt aansluiten op uw thuisbioscoopsysteem voor live tv

Onderdeel van de totaalervaring Aan de slag met Xbox One

Met uw Xbox One kunt u uw kabel-tv, satelliet-tv of tv via antenne integreren met tal van opstellingen voor thuisbioscoopsystemen. In tegenstelling tot de traditionele instellingen van een console, zijn er wat meer details wanneer u tv integreert. Zoals bij de meeste aanvullingen op een entertainmentsysteem zijn er vele manieren om een nieuw apparaat toe te voegen, en de exacte details variëren op basis van wat u nodig hebt en wat u wenst.

Op deze pagina

Enkele richtlijnen

• Werk rechtstreeks. Sluit uw Xbox One indien mogelijk rechtstreeks aan op uw tv-toestel.
  • Ga eenvoudig te werk. Hoe minder ingewikkeld de installatie is, hoe minder problemen u waarschijnlijk zult hebben.

Basisinstellingen

De meest directe optie voor instellen is uw kabel- of satelliet-settopbox aan te sluiten op uw Xbox One via een HDMI-kabel en daarna uw Xbox One aan te sluiten op uw tv-toestel via een andere HDMI-kabel.

Opmerking Video-uitvoer voor de Xbox One-console is alleen HDMI.

• Dit is de meest directe aanpak, die het beste werkt voor entertainmentsystemen die gebruik maken van de luidsprekers van de tv of externe luidsprekers die op de tv zijn aangesloten.
  • Voor deze opstelling moet uw thuisbioscoopsysteem wel audio via HDMI ondersteunen.
Xbox One-console aangesloten op een tv en tv-ontvanger.

Opmerking In deze configuratie moet de Xbox One altijd zijn ingeschakeld als u het live-tv-signaal wilt kijken dat door uw kabel-/satellietbox wordt verzonden. Als u een configuratie wilt creëren waarin u tv kunt kijken via de Xbox OneGuide wanneer de console is ingeschakeld, maar ook tv wilt kunnen kijken wanneer de console is uitgeschakeld, moet u een HDMI-splitter gebruiken tussen de kabel-/satellietbox en de Xbox One.

Belangrijk De bovenstaande configuratie wordt niet aanbevolen, vanwege de wisselende kwaliteit van de verkrijgbare HDMI-splitters. HDMI-splitters kunnen leiden tot een verslechtering van het signaal, tot HDCP-fouten of tot andere problemen die van invloed kunnen zijn op het beeld, de geluidskwaliteit en het algemene gebruik van de OneGuide-functies op Xbox One.

Basisinstellingen met een A/V-ontvanger

Als u een audio/video-ontvanger (A/V-ontvanger) gebruikt, is de beste en meest directe optie de apparaten in deze volgorde aan te sluiten:

1. Verbind de HDMI-uitgang van uw settopbox met de HDMI-ingang van de Xbox One.
  2. Verbind de HDMI-uitgang van de Xbox One met de HDMI-ingang van uw A/V-ontvanger.
  3. Verbind de HDMI-uitgang van uw A/V-ontvanger met de HDMI-ingang op uw tv.
Xbox One-console aangesloten op een tv-ontvanger, audio/video-ontvanger en tv.

Opmerkingen

• Voor deze optie moeten alle apparaten audio via HDMI ondersteunen.
  • Surround-sound van uw settopbox wordt niet doorgestuurd via de Xbox One.
  • Wanneer u deze basisinstellingen uitvoert met een A/V-ontvanger, stuurt u zowel audio als video door een ander apparaat. Afhankelijk van uw apparatuur is er een kleine kans dat de audio of de video vertraagd wordt afgespeeld.

Audio-ontvanger met optisch of geluidssysteem

Deze configuratie is wat ingewikkelder en er kunnen andere kabels dan HDMI-kabels voor nodig zijn. Deze optie biedt volledig surround-geluid vanaf de settopbox van uw tv. Het is de beste optie voor oudere A/V-ontvangers die geen HDMI-poort hebben of audio via HDMI niet ondersteunen.

1. Verbind de HDMI-uitgang van uw settopbox met de HDMI-ingang van de Xbox One.
  2. Verbind de HDMI-uitgang van de Xbox One met de HDMI-ingang op uw tv.
  3. Verbind de audio-uitgang van de tv met de audio-ingang op het geluidssysteem, via een HDMI- of optische S/PDIF-kabel.
Xbox One aangesloten op een tv-ontvanger, geluidsbalk en tv.

Surround-geluid instellen

Met uw Xbox One-console kunt u surround-geluid van uw settopbox direct omleiden naar uw tv of A/V-ontvanger. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.

Opmerking Met de Xbox-knop kunt u de guide openen vanuit elk scherm op de console.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Tv en OneGuide.
  5. Selecteer Audio en video.
  6. Wijzig de optie audio van Stereo naar Surround-geluid.
  7. Selecteer Opnieuw starten. Uw console wordt opnieuw gestart en surround-geluid wordt omgeleid van uw console naar uw tv of A/V-ontvanger.