Een Xbox One aansluiten op een thuisbioscoopsysteem voor live tv

Onderdeel van de totaalervaring Aan de slag met Xbox One

Met een Xbox One kun je een kabel-tv, satelliet-tv of tv via antenne integreren met tal van opstellingen voor thuisbioscoopsystemen. In tegenstelling tot de traditionele instellingen van een console, zijn er wat meer details wanneer je tv integreert. Zoals bij de meeste aanvullingen op een entertainmentsysteem zijn er vele manieren om een nieuw apparaat toe te voegen, en de exacte details variëren op basis van wat je nodig hebt en van je voorkeuren.

Op deze pagina

Enkele richtlijnen

• Werk rechtstreeks. Sluit een Xbox One indien mogelijk rechtstreeks aan op je tv-toestel.
  • Ga eenvoudig te werk. Hoe minder ingewikkeld de installatie is, hoe minder problemen je waarschijnlijk zult hebben.

Basisinstellingen

De meest directe configuratie is het aansluiten van je kabel- of satelliet-settopbox op de Xbox One via een HDMI-kabel, waarna je de Xbox One via een andere HDMI-kabel aansluit op je tv-toestel.

Opmerking Video-uitvoer voor de Xbox One-console is alleen HDMI.

• Dit is de meest directe aanpak, die het beste werkt voor entertainmentsystemen die gebruik maken van de luidsprekers van de tv of externe luidsprekers die op de tv zijn aangesloten.
  • Voor deze opstelling moet het thuisbioscoopsysteem wel audio via HDMI ondersteunen.
Xbox One-console aangesloten op een tv en tv-ontvanger.

Opmerking In deze configuratie moet de Xbox One altijd zijn ingeschakeld als je het live-tv-signaal wilt kijken dat door de kabel-/satellietbox wordt verzonden. Voor een configuratie waarin je tv kunt kijken via de Xbox OneGuide wanneer de console is ingeschakeld, maar ook tv wilt kunnen kijken wanneer de console is uitgeschakeld, moet je een HDMI-splitter gebruiken tussen de kabel-/satellietbox en de Xbox One.

Belangrijk De bovenstaande configuratie wordt niet aanbevolen, vanwege de wisselende kwaliteit van de verkrijgbare HDMI-splitters. HDMI-splitters kunnen leiden tot een verslechtering van het signaal, tot HDCP-fouten of tot andere problemen die van invloed kunnen zijn op het beeld, de geluidskwaliteit en het algemene gebruik van de OneGuide-functies op Xbox One.

Basisinstellingen met een A/V-ontvanger

Als je een audio/video-ontvanger (A/V-ontvanger) gebruikt, is de beste en meest directe optie de apparaten in deze volgorde aan te sluiten:

1. Verbind de HDMI-uitgang van de settopbox met de HDMI-ingang van de Xbox One.
  2. Verbind de HDMI-uitgang van de Xbox One met de HDMI-ingang van de A/V-ontvanger.
  3. Verbind de HDMI-uitgang van de A/V-ontvanger met de HDMI-ingang op je tv.
Xbox One-console aangesloten op een tv-ontvanger, audio/video-ontvanger en tv.

Opmerkingen

• Voor deze optie moeten alle apparaten audio via HDMI ondersteunen.
  • Surround-sound van de settopbox wordt niet doorgestuurd via de Xbox One.
  • Wanneer je deze basisinstellingen uitvoert met een A/V-ontvanger, stuur je zowel audio als video door een ander apparaat. Afhankelijk van de apparatuur is er een kleine kans dat de audio of de video vertraagd wordt afgespeeld.

Audio-ontvanger met optisch of geluidssysteem

Deze configuratie is wat ingewikkelder en er kunnen andere kabels dan HDMI-kabels voor nodig zijn. Deze optie biedt volledig surround-geluid vanaf de settopbox van je tv. Het is de beste optie voor oudere A/V-ontvangers die geen HDMI-poort hebben of audio via HDMI niet ondersteunen.

1. Verbind de HDMI-uitgang van de settopbox met de HDMI-ingang van de Xbox One.
  2. Verbind de HDMI-uitgang van de Xbox One met de HDMI-ingang op je tv.
  3. Verbind de audio-uitgang van de tv met de audio-ingang op het geluidssysteem, via een HDMI- of optische S/PDIF-kabel.
Xbox One aangesloten op een tv-ontvanger, geluidsbalk en tv.

Surround-geluid instellen

Met je Xbox One-console kun je surround-geluid van de settopbox direct omleiden naar een tv of A/V-ontvanger. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.

Opmerking Met de Xbox-knop  kun je de guide openen vanuit elk scherm op de console.

2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer Tv en OneGuide.
  4. Selecteer Audio en video.
  5. Wijzig de optie audio van Stereo in Surround-geluid.
  6. Selecteer Opnieuw starten. De console wordt opnieuw gestart en surround-geluid wordt omgeleid van de console naar de tv of A/V-ontvanger.