Informatie over lijst met kanalen of programma's is verkeerd of ontbreekt in de Xbox OneGuide

Onder bepaalde omstandigheden kan de Xbox OneGuide op de Xbox One-console uw lijst met kanalen niet weergeven, verkeerde informatie weergeven of helemaal geen informatie weergeven. Dat komt meestal door verkeerde instellingen of een vertraging in de ontvangst van informatie van Xbox Live.

Belangrijk De nauwkeurigheid van de informatie over kanalen is afhankelijk van openbare databases over kanalen die door aanbieders van kabel-tv worden gedeeld. Er kan vertraging zitten tussen het updaten van deze databases en wijzigingen aan uw lokale lijst met kanalen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Maak verbinding met Xbox Live

Maak verbinding met Xbox Live om de informatie over uw kanalen in de OneGuide te bekijken. Als u offline bent, kunt u uw informatie over kanalen niet zien.

Oplossing 2: Controleer de instellingen van uw kabel- of satellietprovider

Xbox One heeft correcte informatie over uw tv-provider en lijst met kanalen nodig om de OneGuide in te vullen. Zo controleert u de informatie over uw kanalen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop  om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Tv en OneGuide.
  5. Selecteer OneGuide.
Het scherm Instellingen voor Xbox OneGuide
  1. Bekijk de gegevens van OneGuide (zoals uw postcode, provider en lijst met kanalen) om te controleren dat uw lijst met tv-kanalen correct is. Zie Live-tv instellen met uw Xbox One voor meer informatie.
    Opmerking Controleer uw tv-volgorde in één van de volgende kolommen afhankelijk van uw verbinding:
    • HDMI
    • USB
    • Internet-tv
Het scherm Instellingen voor Xbox OneGuide, met de optie 'Tv-volgorde' gemarkeerd onder HDMI

Oplossing 3: Wis OneGuide

Wis de informatie in uw OneGuide en vernieuw de informatie om te zorgen dat u de recentste informatie van Xbox Live hebt. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop  om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Tv en OneGuide.
  5. Selecteer OneGuide.
  6. Selecteer OneGuide wissen.
Het scherm Instellingen voor Xbox OneGuide, met 'OneGuide wissen' gemarkeerd onder Geavanceerd

Oplossing 4: Pas uw kanaalfilter aan

Xbox One kan zijn ingesteld om sommige kanalen te filteren op basis van de resolutie van die kanalen. In Instellingen kunt u deze filtering aanpassen. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop  om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Tv en OneGuide.
  5. Selecteer OneGuide.
  6. Selecteer Alle HD- en SD-kanalen tonen om te zorgen dat alle kanalen aanwezig zijn in de OneGuide. Zie OneGuide personaliseren op Xbox One voor meer informatie.
Het scherm Instellingen voor Xbox OneGuide, met de optie 'Alle HD- en SD-kanalen tonen' gemarkeerd onder HDMI

Oplossing 5: Meld het ontbrekende kanaal via de functie om problemen met OneGuide te melden

U kunt problemen met OneGuide nu gewoon vanaf uw Xbox One-console melden. Zie Hoe u de functie OneGuide-probleem melden op uw Xbox One-console kunt gebruiken voor meer informatie.