Live-tv instellen op uw Xbox One S- of originele Xbox One-console

Op deze pagina worden de vereisten beschreven voor het gebruik van OneGuide op Xbox One S of de oorspronkelijke Xbox One, zodat u tv-service kunt openen vanaf de console. Er wordt ook beschreven hoe u uw Xbox One S- of originele Xbox One-console kunt configureren om uw tv, audio-ontvanger en settopbox te bedienen.

Wanneer u de tv-app voor het eerst opstart, zal de console u door de onderstaande stappen begeleiden. Als u live-tv later wilt instellen, kunt u Live-tv instellen selecteren in de hub Entertainment. Als je na de initiële instelling hardware-instellingen wilt wijzigen, selecteer je Tv en OneGuide in Systeem > Alle instellingen.

Opmerking Informatie over de kanalen in OneGuide is niet in alle regio's beschikbaar. U kunt HDMI pass-through wel gebruiken om tv te kijken via Xbox One, maar uw tv-gids zal niet te zien zijn in OneGuide. Zie Beschikbaarheid van Xbox One-functies voor een lijst met Xbox One-functies en de regio's waar de functies beschikbaar zijn.

Op deze pagina

Vereisten

Als u OneGuide bij uw tv en Xbox One wilt gebruiken, hebt u het volgende nodig:

• Een kabel- of satellietontvanger met HDMI-uitgang of een Xbox One digitale tv-tuner.
  • Een verbinding met Xbox Live om informatie over kanalen voor OneGuide te downloaden.
  • Een Kinect-sensor of een kabel met IR-zender.

Uw console aansluiten op uw thuisbioscoop

Voordat u OneGuide instelt, moet u controleren dat uw console correct is aangesloten op uw thuisbioscoopsysteem en dat de console klaar is voor live-tv.

Zie Hoe u uw Xbox One kunt aansluiten op uw thuisbioscoopsysteem voor live-tv voor meer informatie.

Tv voor het eerst instellen

1. Selecteer Live-tv instellen in de hub Entertainment. U krijgt een aantal vragen te zien om uw tv-instellingen te voltooien.
  2. Op het scherm Kijk tv op je Xbox selecteert u Tv-ontvanger instellen of Tv-tuner via USB instellen. Dit is afhankelijk van de bron van uw tv-signaal.
  1. Op het scherm Je kunt nu tv kijken wordt geprobeerd een HDMI-in-signaal te detecteren. Als de bron van uw HDMI-signaal verschijnt op de afbeelding van het TV-scherm wordt, selecteert u Volgende om door te gaan en gaat u verder met stap 5. Als de bron van uw HDMI-signaal niet wordt weergegeven, gaat u naar stap 4.
  1. Als de bron van uw HDMI-signaal niet wordt weergegeven op de afbeelding van het tv-scherm, moet u verifiëren dat uw console een signaal van uw ontvanger ontvangt:
    1. Controleer dat uw settopbox via een HDMI-kabel is aangesloten op de HDMI-poort op uw console.
    2. Zie U krijgt een zwart scherm of u ervaart slechte videokwaliteit wanneer u tv kijkt met Xbox One als live-tv na een paar seconden niet op uw Xbox-scherm verschijnt.
    3. Selecteer Volgende wanneer live-tv wordt weergegeven.
  1. Op het scherm Je kunt nu OneGuide instellen selecteert u Volgende om de gids met kanalen van uw kabel- of satelliet-tv-provider in te stellen. Volg de onderstaande stappen om uw console te leren hoe de console uw kabel- of satellietontvanger moet bedienen.
    1. Voer uw postcode in en selecteer Volgende om tv-providers in uw regio te vinden.
    2. Kies de provider van uw kabel- of satelliet-tv in het vervolgkeuzemenu.

Opmerking Als uw provider niet in de lijst staat of als u alleen uitgezonden tv kijkt, selecteert u Antenna en drukt u vervolgens op Volgende.

3. Selecteer uw tv-gids en selecteer Volgende.
    4. Voer de provider van uw settopbox voor kabel- of satelliet-tv in.
    5. Als uw console uw merkt herkent, krijgt u het bericht "Je tv-ontvanger is ingesteld" te zien. Selecteer Volgende. Als de console dit niet herkent, volg dan de richtlijnen op het scherm om uw console te leren hoe de console uw ontvanger moet bedienen.
    6. Als dit proces is geslaagd, krijgt u het bericht "Je tv-ontvanger is ingesteld" te zien. Selecteer Volgende.
  1. U kunt alle apparaten in uw thuisbioscoopsysteem instellen om te reageren op "Hey Cortana, Xbox on" en andere spraakopdrachten als u uw Xbox One-console inschakelt om desgevraagd uw tv-toestel te bedienen.

Opmerking Spraakopdrachten zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One voor meer informatie.

1. Op het scherm Je tv inschakelen door "Hey Cortana, Xbox on" te zeggen selecteert u Volgende om door te gaan.
    2. Selecteer de fabrikant van uw tv-toestel in de lijst met de belangrijkste leveranciers en selecteer vervolgens Volgende. Selecteer Ik zie mijn merk niet als je merk niet in de lijst staat en voer het merk handmatig in.
    3. Wanneer de console je tv-toestel heeft geïdentificeerd, probeert de console het model van je tv te identificeren door een reeks opdrachten naar de tv te sturen. Wanneer het klaar is, krijgt u het bericht "Je tv is ingesteld" te zien.
  1. Op het scherm Kies je startinstelling wordt u gevraagd te beslissen vanaf welk scherm uw console zal starten wanneer deze voor het eerst wordt opgestart. Selecteer één van de twee opties en selecteer vervolgens Volgende om door te gaan:
    • Naar Home gaan bij opstarten. Met deze optie wordt Home weergegeven wanneer u uw console voor het eerst aanzet.
    • Naar tv gaan bij opstarten. Met deze optie wordt Live-tv weergegeven wanneer u uw console voor het eerst aanzet.

2. Lees de schermen met informatie over hoe u kunt navigeren in OneGuide om het beste te halen uit tv op Xbox One.