Verbinding maken met Xbox One met Xbox Live via een Windows-computer in plaats van een router

Overzicht

Als u de Xbox One-console met Xbox Live wilt verbinden maar geen router hebt, kunt u de console op uw Windows-computer of -laptop aansluiten en de internetverbinding van de computer of laptop delen.

Er zijn twee manieren om verbinding te maken met Xbox Live zonder router: via
Internetverbinding delen in Windows of via een netwerkbrugverbinding.

Oplossingen

Internetverbinding delen in Windows

U kunt de Windows-functie Internetverbinding delen gebruiken om uw computer en uw Xbox One-console dezelfde internetverbinding te laten gebruiken. Als u dit doet, kunnen de console en de computer tegelijkertijd verbinding met internet maken.

Om Internetverbinding delen van Windows te gebruiken, moet u het volgende hebben:

• Een computer met twee netwerkadapters
    Opmerking de meeste laptops zijn voorzien van twee netwerkadapters, een voor een bekabelde verbinding en een voor een draadloze.
  • Een USB-modem met minstens één Ethernetverbinding
  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8
    Opmerking De Windows 7 Starter-versie ondersteunt deze functie niet.
  • Snel internet
  • Een standaard Ethernet-kabel

Internetverbinding delen in Windows instellen

Opmerking In de volgende stappen worden schermafbeeldingen uit Windows 7 en Windows 8 weergegeven. De stappen zijn echter hetzelfde voor eerdere versies van Windows, tenzij anders aangegeven.

1. Klik op de knop Start.
  2. Typ in het vak Programma's en bestanden zoeken de tekst ncpa.cpl en druk op Enter.
    Voor Windows XP: klik op de Start-knop en vervolgens op Uitvoeren. Typ ncpa.cpl in het vak Openen en klik op OK.
Windows 7 Windows 8
Een vergrote weergave van een scherm met het vak 'Programma's en bestanden zoeken' in Windows 7. Een vergrote weergave van een scherm met het Zoekvak in Windows 8.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding die u wilt delen en klik op Eigenschappen. De juiste netwerkverbinding die moet worden gedeeld, is de verbinding tussen de computer en uw modem, niet de verbinding tussen uw computer en de Xbox One-console.
Een scherm in Windows toont het contextmenu voor een draadloos netwerk, met de opdracht Eigenschappen geselecteerd.
  1. Klik op de tab Delen. Als u met Windows XP werkt, selecteert u de tab Geavanceerd.
Een scherm in Windows toont de Eigenschappen van de Draadloze netwerkverbinding met het tabblad Delen geselecteerd.
  1. Selecteer Andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze computer en klik op OK.
  2. Wacht totdat de status van de netwerkverbinding is gewijzigd in Gedeeld.
Het scherm Netwerkverbindingen in Windows, met het Draadloze netwerk geselecteerd en als status 'Gedeeld'
  1. Start de webbrowser en probeer verbinding te maken met het internet. Als u geen verbinding kunt maken, moet u controleren of u de primaire internetverbinding uit Stap 3 deelt.
  2. Sluit het ene uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de netwerkpoort op uw computer. Sluit het andere uiteinde weer aan op de console.
  3. Controleer of alle netwerkinstellingen op de console zijn ingesteld op Automatisch.

Opmerking Als u verbinding maakt met een draadloos netwerk of als er PPPoE-instellingen zijn ingevoerd, noteert u de instellingen omdat u deze later misschien nog eens moet invoeren.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Netwerk.
    5. Selecteer Netwerkinstellingen.
    6. Selecteer Geavanceerde instellingen.
    7. Selecteer IP-instellingen en daarna Automatisch.
    8. Selecteer DNS-instellingen en vervolgens Automatisch.
    9. Selecteer Alternatief MAC-adres en vervolgens Wissen.
    10. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Test uw Xbox Live-verbinding. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Netwerk.
    5. Selecteer Netwerkinstellingen.
    6. Selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Problemen met het delen van de internetverbinding oplossen

Oplossing 1: controleer dat het delen van de internetverbinding goed is ingesteld in Windows

Als de tab Delen niet wordt weergegeven of als u in Windows XP de optie "Andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze computer" niet ziet, kan er het volgende aan de hand zijn:

• Uw computer is niet voorzien van twee netwerkadapters. U kunt dit probleem oplossen door een tweede netwerkadapter in uw computer te plaatsen of door te controleren of de bestaande netwerkadapters goed werken.
  • Mogelijk deelt u de verkeerde netwerkverbinding. U kunt dit probleem oplossen door Stap 3 hierboven te herhalen en een andere netwerkverbinding te selecteren.

Oplossing 2: stel de IP-instellingen van uw console handmatig in

Probeer de onderstaande stappen als u een van de volgende foutberichten ziet.

Can't obtain an IP address from your router or modem
Your DNS server can't resolve Xbox Live server names

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Geavanceerde instellingen en selecteer vervolgens IP-instellingen.
  7. Selecteer Handmatig. U wordt gevraagd het IP-adres in te voeren. Voer 192.168.0.2 in en selecteer Enter.
  8. U wordt dan gevraagd het Subnet mask in te voeren. Voer 255.255.255.0 in en selecteer Enter.
  9. Vervolgens wordt u gevraagd de Gateway in te voeren. Voer 192.168.0.1 in en selecteer Enter.
  10. Selecteer DNS settings.
  11. Selecteer Handmatig. U wordt gevraagd de Primary DNS- en vervolgens de Secondary DNS-server in te voeren. Voer 192.168.0.1 in voor beide servers.
  12. Druk op B  op uw controller en selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Een netwerkbrugverbinding maken

Als u een laptop met zowel draadloze als bekabelde netwerkadapters hebt, kunt u de laptop gebruiken om uw Xbox One-console te verbinden met Xbox Live. Dit type verbinding is een netwerkbrugverbinding. Deze verbinding is snel en eenvoudig, maar u kunt geen toegang tot het internet op de laptop krijgen wanneer deze is verbonden met de console.

Om een netwerkbrugverbinding te kunnen gebruiken, moet u het volgende hebben:

• Een computer met twee netwerkadapters
      • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8
        Opmerking De Windows 7 Starter-versie ondersteunt deze functie niet.
      • Snel internet
      • Een standaard Ethernet-kabel

Een netwerkbrugverbinding instellen

Opmerking In de volgende stappen worden schermafbeeldingen uit Windows 7 en Windows 8 weergegeven. De stappen zijn echter hetzelfde voor eerdere versies van Windows, tenzij anders aangegeven.

1. Klik op de knop Start.
      2. Typ in het vak Programma's en bestanden zoeken de tekst ncpa.cpl en druk op Enter.
        Voor Windows XP: klik op de Start-knop en vervolgens op Uitvoeren. Typ ncpa.cpl in het vak Openen en klik op OK.
      Windows 7 Windows 8
      Een vergrote weergave van het vak 'Programma's en bestanden zoeken' in Windows 7. Een vergrote weergave van het Zoekvak in Windows 8.
      1. Selecteer de twee netwerkverbindingen waarvoor u een brug wilt maken. Klik eerst op de netwerkverbinding, houd CTRL ingedrukt en klik vervolgens op de tweede netwerkverbinding.
      Het scherm Netwerkverbindingen in Windows, met het Draadloze netwerk geselecteerd en als status 'Gedeeld'
      1. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde netwerkverbindingen en klik op Verbindingsbrug maken.
      Een scherm in Windows met het contextmenu voor een LAN, met de opdracht 'Brugverbinding' geselecteerd
      1. Wacht totdat het pictogram van de nieuwe verbinding wordt weergegeven.
        Opmerking Het nieuwe pictogram krijgt het label Netwerkbrug. Wanneer het pictogram verschijnt, is de nieuwe verbinding klaar voor gebruik.
      Het scherm Netwerkverbindingen van Windows met beschikbare verbindingen en de Netwerkbrug, wat geselecteerd is.
      1. Sluit het ene uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de netwerkpoort op uw laptop. Sluit het andere uiteinde weer aan op de console.
      2. Controleer of alle netwerkinstellingen op de console zijn ingesteld op Automatisch.

Opmerking Als u verbinding maakt met een draadloos netwerk of als er PPPoE-instellingen zijn ingevoerd, noteert u de instellingen omdat u deze later misschien nog eens moet invoeren.
        1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
        2. Selecteer Instellingen.
        3. Selecteer Alle instellingen.
        4. Selecteer Netwerk.
        5. Selecteer Netwerkinstellingen.
        6. Selecteer Geavanceerde instellingen.
        7. Selecteer IP-instellingen en daarna Automatisch.
        8. Selecteer DNS-instellingen en vervolgens Automatisch.
        9. Selecteer Alternatief MAC-adres en vervolgens Wissen.
        10. Selecteer Opnieuw starten.

Hiermee worden de netwerkinstellingen op de standaardinstelling teruggezet. Het heeft geen invloed op de andere console-instellingen.

3. Test uw Xbox Live-verbinding. Dit doet u als volgt:
        1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
        2. Selecteer Instellingen.
        3. Selecteer Alle instellingen.
        4. Selecteer Netwerk.
        5. Selecteer Netwerkinstellingen.
        6. Selecteer Test mijn netwerkverbinding.