IPv6 op Xbox One

Xbox One kan verbinding maken met netwerken door middel van twee protocollen waarmee apparaten informatie kunnen uitwisselen: het traditionele IPv4-communicatieprotocol en de recentere versie, IPv6. Om met Xbox One verbinding te maken met het internet via IPv6 moet IPv6 zijn ingeschakeld op uw router en moet uw internetserviceprovider (ISP) IPv6 ondersteunen.

Wat is IPv6?

Internetprotocol versie 6 is het recentste netwerkprotocol, dat diverse verbeteringen biedt ten opzichte van IPv4. Bovenal breidt IPv6 het aantal mogelijke IP-adressen uit (het unieke nummer van elk apparaat op het internet). Bovendien, wat erg nuttig is voor Xbox, is er daardoor geen Network Address Translation (NAT) meer nodig, wat hinder kan veroorzaken voor multiplayergames en chatten via IPv4-netwerken.

Wat als mijn Xbox One niet verbonden is via IPv6?

Uw Xbox werkt normaal zonder IPv6-verbinding. Voor de allerbeste ervaring is het echter raadzaam dat u IPv6 op uw netwerk inschakelt. Diverse Xbox One-functies maken al gebruik van IPv6 en we ontwikkelen er nog meer.

Hoe weet ik of mijn Xbox is verbonden via IPv6?

Ga als volgt te werk om dit te controleren:

1. Dubbeltik op uw controller op de Xbox-knop om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Netwerk > Netwerkinstellingen.

Als IPv6-verbinding is ingeschakeld op uw Xbox One, ziet u als Huidige netwerkstatus IPv4 en IPv6. (Selecteer Geavanceerde instellingen om het IP-adres en gatewayadres te zien.)

Mijn Xbox gebruikt alleen IPv4. Wat moet ik doen om IPv6 toe te voegen?

Diverse routers ondersteunen IPv6 maar schakelen dit standaard uit. Raadpleeg de handleiding bij uw router of ga naar ons forum met informatie over netwerkhardware voor ondersteuning.

IPv6 is ingeschakeld op mijn router, maar mijn Xbox is verbonden via IPv4. Wat kan ik verder nog doen?

Probeer contact op te nemen met uw ISP om te weten te komen of IPv6 beschikbaar is in uw regio.