Netwerkpoorten gebruikt door Xbox Live op Xbox One

Poorten doorsturen - Overzicht

Via een netwerkpoort kan uw Xbox One-console communiceren met de Xbox Live-servers en andere Xbox One-consoles via het internet.

Om uw Xbox One-console te laten communiceren met Xbox Live moet u wellicht poorten openen of port forwarding doen, wat betekent dat u een configuratiewijziging aan uw firewall of netwerkhardware, zoals een router, moet uitvoeren. Port forwarding voor Xbox One gebeurt op uw router of andere netwerkhardware, niet op de Xbox-console zelf.

Poorten vereist om Xbox Live te gebruiken

Deze poorten moeten geopend zijn opdat Xbox Live kan worden gebruikt:

• Poort 88 (UDP)
  • Poort 3074 (UDP en TCP)
  • Poort 53 (UDP en TCP)
  • Poort 80 (TCP)
  • Poort 500 (UDP)
  • Poort 3544 (UDP)
  • Poort 4500 (UDP)

Opmerking Voor sommige ontwikkelaars van games moet u extra poorten openen. U moet steeds de website van de ontwikkelaar van de game controleren om te zien of er extra poorten nodig zijn voor de game die u speelt. We hebben enkele poorten verzameld die u wellicht nodig hebt en hebben ze toegevoegd in het forum Additional Network Ports for Multiplayer Gaming.

Als u via uw werkplek of school met een netwerk bent verbonden, vraagt u de netwerkbeheerder deze poorten te openen.

Zie de Oplossing voor Xbox One multiplayergames als een NAT-waarschuwing wordt weergegeven wanneer u verbinding maakt met Xbox Live.

Port forwarding instellen

Ga naar de forums met informatie over netwerkhardware om informatie te krijgen over hoe u uw compatibele netwerkhardware kunt configureren. Hier vindt u informatie over uw specifieke router, modem of gateway en hoe u deze kunt verbinden met uw Xbox One-console.

Informatie over het openen van poorten op uw router kunt u ook vinden op de website Port Forward. Op deze website staan veelgebruikte poorten voor diverse apps en games, maar als uw router niet op de website staat of als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw internetprovider of de fabrikant van de router.

Tip De forums met informatie over Xbox-netwerkhardware en de website Port Forward zijn alleen in het Engels beschikbaar, maar u kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.

Opmerking Microsoft verstrekt contactgegevens van andere fabrikanten om u te helpen technische ondersteuning te vinden. Deze contactgegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft staat niet in voor de juistheid van de contactgegevens van andere fabrikanten. Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door uw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende bedrijf worden geboden.

Xbox-forums

U kunt ook een bezoek brengen aan onze Xbox-forums op Xbox.com. Onze forums bieden antwoord op veelgestelde vragen en contactmogelijkheden met ervaren gamers die u graag helpen.

Deze forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.