Netwerkinstellingen op Xbox One

Op het scherm Netwerk vindt u alles over de verbinding van uw console met Xbox Live, het spelen van multiplayergames en het oplossen van algemene problemen met netwerkprestaties.

Om naar het scherm Netwerk te gaan:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.

Het scherm Netwerk bestaat uit drie kolommen. Op deze pagina worden de beschikbare opties voor netwerkinstellingen voor elke kolom beschreven.

Op het scherm Netwerkinstellingen staan opties voor

Op deze pagina

Kolom één: Draadloos netwerk instellen, Geavanceerde instellingen en Offline gaan

In deze kolom staan opties om een nieuwe verbinding in te stellen of de bestaande verbinding voor uw thuisnetwerkapparaten aan te passen. In de eerste kolom kunt u kiezen tussen drie knoppen.

Draadloos netwerk instellen
Als uw Xbox One momenteel niet is verbonden met het internet of als u draadloze toegangspunten wilt wijzigen, selecteer dan Draadloos netwerk instellen. Als u deze knop selecteert, worden eventuele huidige draadloze instellingen verwijderd en wordt u gevraagd een nieuw draadloos apparaat in te stellen.

Xbox One slaat geen oude informatie over het apparaat op; u kunt de oude instellingen dus helemaal wissen en telkens opnieuw beginnen. Dit voorkomt dat u per ongeluk handmatig iets invoert dat problemen op een nieuw netwerk kan veroorzaken.

De linkerzijde van het scherm Netwerkinstellingen, met drie opties

Scenario: U hebt de netwerkverbinding van uw console thuis ingesteld, maar u gaat op bezoek bij een kennis en wilt uw Xbox One meenemen. Selecteer bij aankomst op de nieuwe locatie Draadloos netwerk instellen, selecteer de juiste router in de lijst met apparaten, voer het wachtwoord in en maak verbinding met het netwerk. Wanneer u terug thuis komt en uw Xbox One aansluit, zal deze niet automatisch verbinding maken met uw netwerk, omdat de nieuwe verbinding de informatie van uw router thuis heeft gewist. Selecteer Draadloos netwerk instellen, selecteer uw router in de lijst met apparaten en voer uw wachtwoord in. Nu is de informatie over de vorige router verwijderd en zal Xbox One de instellingen van het apparaat bij u thuis onthouden.

Geavanceerde instellingen

Op het scherm

Het scherm Geavanceerde instellingen wordt meestal alleen door technische gebruikers of de klantenservice gebruikt. Als u uw thuisnetwerk hebt ingesteld om statische IP-adressen te gebruiken of uw DNS-instellingen handmatig wilt configureren of MAC-spoofing moet instellen (het Media Access Control-adres van de netwerkinterface op uw apparaat met netwerkverbinding wijzigen), selecteert u Geavanceerde instellingen om uw netwerk handmatig te configureren.

Offline gaan
De optie Offline gaan is voor de offline gamer. Als u verbonden bent met het bekabelde netwerk, dan hoeft u alleen de LAN-kabel aan de achterkant van de console los te koppelen om offline te gaan. Als u echter een draadloze verbinding gebruikt, is de enige manier om de verbinding te verbreken, naar het scherm Netwerk te gaan en Offline gaan te selecteren.

Opmerking Als u offline gaat, moet u af en toe verbinding maken met Xbox Live om de recentste systeemupdate op te halen, zodat u nieuwe games kunt spelen.

Kolom twee: Huidige netwerkstatus

In deze kolom wordt de huidige status van uw netwerkverbinding weergegeven.

In het midden van het scherm Netwerkinstellingen staat het verbindingstype, draadloos of bekabeld, het NAT-type en of Xbox Live-services beschikbaar zijn.
  • De eerste indicator vertelt u of u verbonden bent. Als u verbonden bent, kunt u hier zien of u verbonden bent via een bekabelde of draadloze verbinding. Als u draadloos verbonden bent, wordt er een indicator met de signaalsterkte weergegeven, zodat u kunt zien hoe sterk uw signaal ongeveer is.
  • De tweede indicator geeft uw NAT-type (Network Address Translation) weer. Met NAT kunt u twee verschillende IP-adressen hebben, het ene voor intern verkeer en het andere voor extern verkeer. NAT helpt uw interne IP-adres te verbeteren en creëert een soort firewall.
  • De derde indicator vertelt u of alle Xbox Live-services goed werken. Als er services onderbroken zijn, zal deze indicator ook weergeven welke services dat zijn.

Waarom NAT belangrijk is

Een tabel geeft de compatibiliteit van twee Xbox-consoles weer wanneer elke console een open, gemiddeld of strikt NAT-type heeft.

OPEN NAT

GEMIDDELD NAT

STRIKT NAT

Met een OPEN NAT-type kunt u multiplayergames spelen en hosten met personen met elk NAT-type op hun netwerk.

Met een GEMIDDELD NAT-type kunt u multiplayergames spelen met bepaalde personen; u kunt echter wellicht niet met anderen gamen, en meestal wordt u niet gekozen als de host van een wedstrijd.

Met een STRIKT NAT-type kunt u alleen multiplayergames spelen met personen met een OPEN NAT-type. U kunt niet gekozen worden om een wedstrijd te hosten.

Opmerkingen

• Als uw vrienden online niet kunt horen of als u niet kunt deelnemen aan een multiplayergame of deze niet kunt hosten, is uw NAT-type ingesteld op gemiddeld of strikt. Uw NAT-type wijzigen kan moeilijk zijn, maar u kunt daarvoor de stappen in de Oplossing voor Xbox One multiplayergames volgen.
  • Servicestatus duidt aan of een deel van de Xbox Live-service onderbroken is. Het helpt u ook te bepalen of u een probleem op uw netwerk moet oplossen of dat het probleem bij onze services op Xbox ligt. Als u ziet dat er een service onderbroken is, gaat u naar de pagina Status van de Xbox-service voor details over de onderbreking.

Kolom drie: Probleemoplossing

Kolom drie biedt opties om problemen met uw netwerkprestaties op te lossen. Deze kolom met knoppen wordt specifiek gebruikt om eventuele problemen met uw netwerkverbinding op te lossen.

Test mijn netwerkverbinding
Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, kunt u via deze test het probleem beginnen op te lossen. De test Test mijn netwerkverbinding controleert dat u verbonden bent met uw netwerkapparaten en dat u het internet kunt bereiken.

Raadpleeg de Oplossing voor Xbox One netwerkverbindingsfouten als u een foutbericht te zien krijgt nadat u deze test hebt uitgevoerd.

Als u het bericht "It’s all good, your console is now connected to the Internet" te zien krijgt, raadpleeg dan de Status van de Xbox Live-service om te zien of er een probleem is met de service.

Test multiplayer-verbinding

Als u vertraging ondervindt, de verbinding af en toe wordt verbroken of andere netwerkproblemen met games hebt, helpt deze test om het probleem te bepalen en het op te lossen. Multiplayer-verbinding testen test alles dat uw ervaring met multiplayergames op Xbox Live kan beïnvloeden, inclusief het IP-adres, download- en uploadsnelheden, pakketverlies, signaalvertraging en MTU (zie het deel Gedetailleerde netwerkstatistieken hieronder voor definities van deze termen).

Raadpleeg de Oplossing voor Xbox One multiplayerverbindingsfouten als u een foutbericht te zien krijgt nadat u deze test hebt uitgevoerd.

Ga naar de volgende pagina's voor meer hulp:

Gedetailleerde netwerkstatistieken
Als u een expert op het vlak van netwerken bent en de gids voor probleemoplossing niet nodig hebt om uw netwerkprestaties te corrigeren, kan het scherm Gedetailleerde netwerkstatistieken helpen om uw netwerkprestaties te evalueren. Als u deze knop selecteert, voert u een korte test van uw netwerkprestaties uit en worden de resultaten weergegeven in een formaat dat eenvoudig te lezen en te interpreteren is.
Rechts op het scherm Netwerkinstellingen staat een kolom met Opties voor probleemoplossing. De opties zijn

Op dit scherm wordt de volgende informatie weergegeven:

• Download speed, wat van essentieel belang is om content te streamen en multiplayergames op Xbox Live te spelen.
  • Upload speed, wat alleen van invloed is op het feit of u multiplayergames kunt spelen op Xbox Live.
  • Opmerking De upload- en downloadsnelheden zijn het resultaat van een snelheidstest en tonen hoe snel uw netwerk een bestand vanaf het internet naar uw Xbox One kan downloaden of uploaden.
  • Pakketverlies downloaden, wat van essentieel belang is om content te streamen en multiplayergames op Xbox Live te spelen.
    Als u meer dan 5% pakketverlies ziet, probeert u problemen met uw console op te lossen via de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One.
  • Pakketverlies uploaden, wat alleen van invloed is op het feit of u multiplayergames op Xbox Live kunt spelen.

Opmerking Wanneer content wordt doorgestuurd via het internet, wordt de content verpakt in pakketten. Zo wordt getest of u het juiste aantal verzonden pakketten kunt ontvangen. De oorzaken van pakketverlies zijn onder meer onvoldoende signaalsterkte op de bestemming, natuurlijke of door de mens gecreëerde interferentie, overmatige ruis op het systeem, defecte hardware, beschadigde software of overbelaste netwerkknooppunten. Vaak is er meer dan één van deze factoren bij betrokken.
Als u meer dan 5% pakketverlies ziet, probeert u problemen met uw console op te lossen via de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One.

• MTU, wat minstens 1384 MTU of meer moet zijn om games op Xbox Live te spelen. Als u uw routerinstellingen controleert en aanpast, kunt u tal van problemen met games oplossen als deze instelling te laag is.
  • Latentie, wat een netwerkterm is voor een vertraging in de levering van pakketten. Deze signaalvertraging wordt gemeten in hoeveel milliseconden het duurt om een pakket met gegevens van een specifiek punt naar een ander punt te brengen. Dit kan een invloed hebben op streaming, maar alleen als er een time-out optreedt in een app. Signaalvertraging kan multiplayergames echter drastisch beïnvloeden, omdat er vertraging zal zitten op wat u te zien krijgt ten opzichte van wat er gebeurt op de server. Als u met andere woorden een hoge signaalvertraging hebt, kan uw gamepersonage worden gedood voordat u de tegenstander op uw scherm te zien krijgt.
  • Wireless strength, wat de sterkte van uw internetsignaal meet. Hoe dichter uw signaal bij een sterkte van 100 procent komt, hoe beter de resultaten van uw Xbox One-verbinding zullen zijn. Draadloze interferentie die een lage signaalsterkte veroorzaakt, is de voornaamste oorzaak van signaalverlies en pakketverlies. Deze test is ontworpen om de situatie op een bepaald moment te testen; als u dus oorzaken van draadloze interferentie tussen uw router en uw Xbox One verwijdert, moet u opnieuw testen om te zien welke verbetering uw aanpassing heeft opgeleverd. Deze test kan u helpen om op te sporen wat de draadloze interferentie veroorzaakt en in welke mate deze interferentie invloed heeft op uw Xbox One-ervaring.
  • Statuscode, met eventuele foutcodes als gevolg van de test. Statuscodes worden voornamelijk gebruikt door Xbox Support.

Bandbreedtegebruik
Op dit scherm ziet u in de kolom links het huidige bandbreedtegebruik voor de console. In het deel Tijdsbestek ziet u ook de bandbreedte voor een bepaalde periode. U kunt de einddatum voor deze periode wijzigen door Op deze dag opnieuw instellen te selecteren.

Op het scherm Gedetailleerde netwerkstatistieken staat de downloadsnelheid, uploadsnelheid, pakketverlies bij download, MTU, latentie, draadloze sterkte en statuscode.

In de middelste kolom staat het geschatte bandbreedtegebruik voor de voorbije 12 uur, en in de kolom rechts staat de geschatte bandbreedte voor de voorbije maanden.