Contentbeperkingen als een volwassene en een kind zijn aangemeld op Xbox One

Wat gebeurt er wanneer zowel een kinderaccount als een volwassenenaccount is aangemeld?

Als de meeste of alle apps en games zijn vervangen door content voor 'Iedereen' of als u een app of game (bijvoorbeeld Halo) niet kunt vinden, dan bent u samen met minstens één van uw kinderen met contentbeperkingen aangemeld op de Xbox One.

• Wanneer zowel een volwassene als een kind is aangemeld op Xbox One, dwingt de console de contentbeperkingen af die zijn ingesteld voor het kinderaccount. Als er voor uw kind of tiener beperkingen zijn om een film met content voor volwassenen te bekijken, kunt u die film niet bekijken zo lang uw kind is aangemeld.
  • Wanneer een kind zich aanmeldt terwijl een volwassenenaccount onbeperkte content gebruikt, wordt de game of app onderbroken en verschijnt een bericht met de vraag of u toestemming wilt geven aan het kind om de content te gebruiken of te zien.

Dit kan gebeuren in de volgende situaties:

• De Kinect-sensor is geconfigureerd om gamers die worden herkend, automatisch aan te melden. Als deze gamers zijn aangemeld van zodra ze de speelruimte betreden, wordt de game onderbroken met de vraag of u toestaat dat het kind de content kan zien.
  • Het kind is aangemeld terwijl de volwassene niet in de ruimte was.
  • Het kind heeft zich niet afgemeld toen hij of zij klaar was met de Xbox One.

Wat zijn mijn opties?

In elk scenario zijn er drie mogelijkheden.

Oplossing 1: Geef uw kind een permanente uitzondering voor de content die u wilt gebruiken

Als u een volwassene bent die deel uitmaakt van hetzelfde gezin als het kind, selecteer dan uw account in de vraag om toestemming te geven en volg de instructies om toestemming te geven. U kunt kiezen uit drie niveaus:

• Altijd, een permanente uitzondering die niet kan worden ingetrokken.
  • Alleen deze ene keer, een eenmalige uitzondering.
  • Annuleren, de vraag om uitzondering weigeren en de instellingen voor het kind blijven gebruiken.

Meer informatie over het toestaan van uitzonderingen op contentbeperkingen.

Oplossing 2: Meld het kinderaccount af

Wanneer het kind is afgemeld, gelden de aan u toegewezen instellingen weer. Uw kind afmelden:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Aanmelden.
  2. Selecteer het account van uw kind.
  3. Selecteer Afmelden.
Een afbeelding van het gedeelte 'Aanmelden' van het Home-scherm van de Xbox One, waarbij de optie 'Afmelden' is gemarkeerd

Oplossing 3: Sluit de vraag om toestemming

Druk op de B-knop op uw controller om terug te gaan en de meer beperkte instellingen te blijven gebruiken terwijl uw kind in de kamer is.