Ongeoorloofde aankopen door kinderen op Xbox One voorkomen

Overzicht

Met Xbox One kunt u de voordelen van een enkel Xbox Live Gold-lidmaatschap delen met iedereen die uw Xbox One-console gebruikt, zonder dat anderen de creditcard gekoppeld aan dat lidmaatschap kunnen gebruiken om aankopen te doen.

Als u een Microsoft-account voor elke gebruiker van de console aanmaakt, kan elke gebruiker zijn of haar eigen Xbox Live-profiel gebruiken om zich aan te melden op uw console, maar hebben ze toch toegang tot alle services van uw Xbox Live Gold-lidmaatschap.

Tips om ongeoorloofde aankopen of wijzigingen aan uw account te voorkomen:

• Maak een wachtwoordcode en maak deze vereist voor:
    • Aanmelden wanneer u niet in de buurt bent.
    • Aankopen doen.
    • Uw instellingen wijzigen. Dit is ook handig om te voorkomen dat kinderen instellingen voor ouderlijk toezicht in hun accounts wijzigen wanneer u bent vergeten u af te melden.
  • Koppel creditcardgegevens niet aan de account van gezinsleden waarvan u niet wilt dat ze aankopen doen (zoals kinderen). U kunt steeds een Xbox-geschenkkaart kopen als u wilt dat kinderen hun eigen aankopen kunnen doen.
  • Denk eraan dat u op Xbox One niet automatisch wordt afgemeld. Om ongeoorloofd gebruik van de creditcard gekoppeld aan uw Xbox Live Gold-lidmaatschap te voorkomen, moet u zich steeds afmelden nadat u de console hebt gebruikt.

Een aparte Microsoft-account maken voor elke gebruiker van de console

Om een Microsoft-account aan te maken, hebt u alleen een e-mailadres nodig dat u regelmatig bekijkt. Als u een nieuw e-mailadres nodig hebt, tonen we u hoe u een nieuw @outlook.com-adres aanmaakt dat u kunt gebruiken. Volg deze stappen om uw Microsoft-account aan te maken:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
    2. Schuif omhoog naar het gebied account en selecteer Nieuwe toevoegen.
    • Als het gezinslid waarvoor u een account aanmaakt reeds een Microsoft-account heeft, maar nooit een Xbox Live-account heeft aangemaakt, voer dan het e-mailadres en wachtwoord in die deze persoon gebruikt om zich aan te melden bij die Microsoft-account.
    • Als het gezinslid waarvoor u een nieuwe Microsoft-account aanmaakt, een e-mailadres heeft dat deze persoon regelmatig bekijkt en graag wilt gebruiken, voer dan dat e-mailadres in en kies een wachtwoord wanneer dat wordt gevraagd.
    • Als het gezinslid waarvoor u een nieuwe account aanmaakt nog geen Microsoft-account heeft, klikt u op Get a new email en volg de instructies om een @outlook.com-mailadres in te stellen waarmee die persoon zich kan aanmelden op uw Xbox One en andere services van Microsoft.
    1. Volg de instructies om de nieuwe account in te stellen.