Naleving Xbox

Online games zijn het beste wanneer iedereen andere spelers met respect behandelt. Ter bescherming van deze ervaring en om alle gamers een gastvrije omgeving te bieden, bewaakt het Xbox Live Policy & Enforcement Team (XBLPET) Xbox Live en let het team specifiek op gedrag dat de Microsoft-servicesovereenkomst overtreedt. Indien gamers de Microsoft-servicesovereenkomst overtreden, zijn nalevingsacties mogelijk, waaronder het blokkeren van de account. Meld u aan op enforcement.xbox.com voor meer informatie.

Wat is een nalevingsactie?

Een nalevingsactie volgt op een schending van de Microsoft-servicesovereenkomst en beperkt de toegang van een account of een Xbox-apparaat tot Xbox Live. Sommige blokkeringen beïnvloeden slechts bepaalde functies (zoals de mogelijkheid om te communiceren met andere gamers), terwijl andere voorkomen dat er met een account kan worden aangemeld bij Xbox Live. In ernstige situaties kan de Xbox Live-service worden geblokkeerd voor een Xbox-console, zodat geen enkele gamer op dat apparaat meer toegang krijgt tot Xbox Live.

Zie Xbox Live-blokkeringen en Xbox Live-apparaatblokkeringen voor informatie over specifieke soorten naleving.

Opmerking Sommige ontwikkelaars kunnen de toegang van gamers tot hun eigen games blokkeren, onafhankelijk van andere nalevingsacties van Xbox. XBLPET is niet verantwoordelijk voor gamespecifieke blokkeringen. Neem contact op met de ontwikkelaar of uitgever van een game voor specifieke informatie over een gameblokkering.

Hoe kan ik meer te weten komen over mijn nalevingsactie?

Als u uw nalevingsgeschiedenis hebt bekeken en nog vragen hebt over de schending, ga dan naar het deel Stay Safe van enforcement.xbox.com om meer te weten te komen over schendingen van de Microsoft-servicesovereenkomst, waarom Xbox erom geeft en hoe schendingen de Xbox Live-community negatief beïnvloeden.

Hoe kan ik contact opnemen met XBLPET als ik vragen heb?

Als u vragen hebt over een specifieke blokkering en welke invloed deze heeft op uw account of als u meer informatie wenst over de schending die de oorzaak was voor de nalevingsactie, kunt u in aanmerking komen voor een verzoek om uw dossier te herzien.

Via dossierherziening kunnen gamers een verzoek indienen bij XBLPET via de nalevingsgeschiedenis van de account. Een medewerker van XBLPET zal de blokkering dan grondig onderzoeken en eventuele vragen over de actie beantwoorden. Zie Case Review op enforcement.xbox.com voor meer informatie over dossiercontrole, inclusief de vereisten om in aanmerking te komen.