Overgang van Microsoft-account naar lokale valuta

Veelgestelde vragen

Wat is er veranderd?

Microsoft Points werden stopgezet. Transacties op Xbox One en Xbox 360 gebeuren in uw lokale valuta* in plaats van Microsoft Points. Zo krijgt u een nieuwe en handige manier om spannende Xbox-content te kopen. Dankzij deze wijziging kunt u een enkele Microsoft-account gebruiken om uiteenlopende content te kopen op uw Xbox One of Xbox 360, in de Windows Store op een tablet of pc met Windows 8.1 en in de Windows Phone Store op een Windows Phone 8. Beschikbaarheid van content voor aankoop varieert naargelang het apparaat en de regio.

Wat betekent deze wijziging voor mij?

Eventuele resterende Microsoft Points die nog in uw Microsoft-account stonden, werden stopgezet en we hebben aan uw Microsoft-account een bedrag in uw lokale valuta toegevoegd dat gelijk is aan of groter is dan de Xbox Stores-waarde van uw Microsoft Points. Deze waarde die we hebben toegevoegd, is ter promotie en blijft in uw Microsoft-account tot 1 juni 2015. De valuta die u koopt en toevoegt aan uw account vervalt niet. Aanvullend op andere betalingsmethoden die momenteel beschikbaar zijn in uw regio, kunt u uw lokale valuta of een Xbox-geschenkkaart (in uw lokale valuta) gebruiken om uw favoriete content op de Xbox One of Xbox 360 te kopen.

Wat gebeurt er met mijn Microsoft Points-kaarten?

Als u nog Microsoft Points-kaarten of -codes hebt, kunt u deze inwisselen op de console of op Xbox.com; we zullen dan een valutabedrag dat gelijk is aan of groter is dan de Xbox Stores-waarde van uw Microsoft Points-kaart of -code toevoegen aan uw account (Xbox Stores omvatten de Xbox Games Store, Xbox Video Store en Xbox Music Store). Tot nader order heeft Microsoft geen plannen om reeds gekochte Microsoft Points-kaarten en codes niet meer te accepteren. Deze promotiewaarde die we aan uw Microsoft-account toevoegen, vervalt een jaar na de datum waarop de Microsoft Points-kaarten of -codes werden ingewisseld. Alleen van toepassing voor VS/Canada: wij passen geen belastingen toe wanneer u de valuta spendeert die wij toevoegen aan uw account op het moment dat u uw Microsoft Points-kaart of code inwisselt. De beschikbaarheid van Microsoft Points-kaarten varieert naargelang de regio.

Wat als ik een Xbox Live Gold Family Pack had?

Dan hoeft u niets te doen. Uw Microsoft-account werd overgezet naar lokale valuta toen het Xbox Live Gold Family Pack werd overgezet naar een individueel Xbox Live Gold-lidmaatschap.

Hoe controleer ik het saldo van mijn Microsoft-account?

Om het saldo van uw Microsoft-account te controleren, gaat u naar de pagina Transacties Microsoft-account.

Op welke regio's is deze wijziging van toepassing?

De overgang van Microsoft Points gebeurt in alle regio's. Content die kon worden gekocht met Microsoft Points kan nu worden gekocht met valuta in de volgende landen:

Argentinië Frankrijk Mexico Spanje
Australië Duitsland Nederland Zweden
Oostenrijk Griekenland Nieuw-Zeeland Zwitserland
België Hongkong SAR Noorwegen Taiwan
Brazilië Hongarije Polen Turkije
Canada India Portugal Verenigde Arabische Emiraten
Chili Ierland Rusland Verenigd Koninkrijk
Colombia Israël Saudi-Arabië Verenigde Staten
Tsjechië Italië Singapore
Denemarken Japan Slowakije
Finland Korea Zuid-Afrika

Hoe bepaalt Microsoft het bedrag van de valuta die wordt toegevoegd aan mijn Microsoft-account?

Om onze klanten een naadloze en positieve ervaring te bieden, hebben we rekening gehouden met tal van factoren om te garanderen dat het bedrag dat aan uw Microsoft-account wordt toegevoegd minstens gelijk is aan de Xbox Stores-waarde van uw Microsoft Points. De waarde van Microsoft Points in Xbox Stores is niet altijd hetzelfde als de verkoopprijs. De verkoopprijs wordt bepaald door de verkoper, terwijl de Xbox Stores-waarde de waarde van Microsoft Points in de Xbox Stores weerspiegelt.

Wat gebeurt er met mijn Xbox Live bonuspunten?

In augustus 2013 werden alle Microsoft Points in behandeling aan uw account toegevoegd. Bij de overgang van uw account hebben we een bedrag in valuta toegevoegd aan uw account dat gelijk is aan of groter is dan de Xbox Stores-waarde van uw Microsoft Points, inclusief de waarde van uw Xbox Live bonuspunten, en uw Microsoft Points werden stopgezet.

Zorg dat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws over Xbox Live bonuspunten via Xbox Live bonuspunten of volg ons op Twitter @XboxLIVErewards.

Als er vervaldata zijn voor sommige of alle valuta in mijn Microsoft-account, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn valuta die het eerst vervalt het eerst gebruik?

Als u ervoor kiest om de valuta in uw Microsoft-account gebruiken voor een aankoop, zullen wij automatisch eerst de valuta gebruiken die het eerst vervalt.

Zal ik valuta voor mijn Microsoft-account online kunnen kopen?

U kunt Xbox-geschenkkaarten kopen via websites van online detailhandels en bij lokale handelaars. De beschikbaarheid van Xbox-geschenkkaarten varieert naargelang de regio. Deze geschenkkaarten kunnen worden toegevoegd aan uw online Microsoft-account.

Hoe kan ik mijn codes inwisselen?

Een code inwisselen via de Xbox One:

1. Zorg ervoor dat uw console verbonden is met breedbandinternet.
  2. Zeg "Xbox, use a code" of selecteer Xbox Store.
  3. Selecteer Browse Games.
  4. Selecteer Use a Code.
  5. Volg de instructies op het scherm en gebruik de code die onderaan op de kaart staat.

Een code inwisselen via de Xbox 360:

1. Meld u aan bij Xbox Live met de Microsoft-account waarvoor u de code wilt gebruiken.
  2. Druk op de Guide-knop op de controller.
  3. Ga naar Games & Apps en selecteer vervolgens Redeem Code.
  4. Voer de prepaidcode van 25 tekens in en selecteer Done.
  5. Klik desgevraagd op Yes om het inwisselen te bevestigen.

Na de overgang van uw Microsoft-account op een Xbox One of Xbox 360 kunt u uw codes inwisselen via Xbox.com:

1. Ga op een computer naar Code inwisselen en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Voer de prepaidcode van 25 tekens in en klik op Code inwisselen.

Kan ik een bedrag overdragen naar een andere Microsoft-account?

Nee. Valuta in uw Microsoft-account kan niet worden overgedragen naar een andere Microsoft-account. Xbox-geschenkkaarten zijn een geweldig cadeau en kunnen in detailhandels of via de websites van onze online handelaars worden gekocht. De beschikbaarheid van Xbox-geschenkkaarten varieert naargelang de regio.

Moet ik de valuta in mijn Microsoft-account gebruiken als mijn primaire betalingsmethode?

Nee. De valuta wordt ingesteld als de standaard primaire betalingsmethode, maar u kunt andere beschikbare betalingsmethoden in uw region toevoegen of gebruiken, waaronder creditcards.

Kan ik de betaling opsplitsen tussen mijn lokale valuta en een creditcard?

Ja. Voor de meeste aankopen, als het bedrag van de lokale valuta in uw Microsoft-account onvoldoende is om de content te betalen, kunt u de rest in rekening brengen bij uw creditcard of PayPal-account. De beschikbaarheid van PayPal varieert naargelang de regio. U moet echter eerst selecteren om de aankoop uit te voeren met uw creditcard of PayPal-account en daarna krijgt u de optie om de resterende valuta in uw account te gebruiken. Opgesplitste betaling is wellicht niet voor alle aankopen van content beschikbaar.

Word ik belast op de content die ik koop in de Xbox Stores?

Wij passen geen belastingen toe wanneer u digitale content koopt met valuta die wij toevoegen aan uw account op het moment van de overgang. Wanneer u echter valuta gebruikt die u aan uw account toevoegt na de overgang (inclusief Xbox-geschenkkaarten), worden alle toepasselijke belastingen toegepast voor die aankopen.

Wat gebeurt er met de belasting op de toegevoegde waarde (btw) die ik heb betaald toen ik mijn Microsoft Points kocht? Moet ik twee keer btw betalen?

Nee. Voor regio's met btw voegen we op het moment van de overgang een bedrag in valuta toe aan uw Microsoft-account dat gelijk is aan of groter is dan de Xbox Stores-waarde (inclusief btw) van uw Microsoft Points. U hoeft dus slechts één keer btw te betalen.

Waarom staat de prijs van sommige pakketten met downloadbare content (DLC Packs) in games nog steeds vermeld in Microsoft Points?

De prijzen in games die u oorspronkelijk ziet voor sommige DLC Packs, worden niet in valuta weergegeven voor aankopen in games. Als u merkt dat de prijs van een DLC Pack is vermeld in Microsoft Points, dan begint u de aankoop zoals gewoonlijk. Klik op de knop Download of Purchase om de aankoopprijs in valuta te zien. Wanneer u uw aankoop bevestigt, wordt de transactie voltooid in valuta.

Waar kan ik de valuta in mijn Microsoft-account gebruiken?

De valuta in uw Microsoft-account kan worden gebruikt om uiteenlopende content te kopen op uw Xbox One of Xbox 360, in de Windows Store op een tablet of pc met Windows 8.1, in de Windows Phone Store op een Windows Phone 8 en op Xbox.com. De beschikbaarheid van content voor aankoop varieert naargelang het apparaat en de regio.

Kan ik een Xbox Live Gold-lidmaatschap kopen met de valuta in mijn Microsoft-account?

De valuta in uw Microsoft-account kan op dit moment niet worden gebruikt om een Xbox Live Gold-lidmaatschap te kopen.

Kan ik muziek kopen met de valuta in mijn Microsoft-account?

U kunt de valuta in uw Microsoft-account gebruiken om u aan te melden voor een Xbox Music-pas op Xbox One of in de Xbox Music-app op een tablet of pc met Windows 8.1. Ga naar Xbox Music voor meer informatie over het gebruik van Xbox Music. Data en beschikbaarheid van muziek voor aankoop variëren naargelang het apparaat en de regio. Zie de onderstaande tabel met de beschikbaarheid per regio.

Kan ik films en tv-programma's kopen of huren met de valuta in mijn Microsoft-account?

U kunt de recentste films en tv-programma's kopen of huren via de Xbox Video-app, die nu beschikbaar is op uw Xbox One, Xbox 360, tablet of pc met Windows 8.1, Windows Phone 8 of op XboxVideo.com. Ga naar Xbox Video voor meer informatie. De data en beschikbaarheid van films en tv-programma's variëren naargelang het apparaat en de regio. Zie de onderstaande tabel met de beschikbaarheid per regio.

Kan ik nog steeds films, tv-programma's en muziek kopen op Zune?

Zune Marketplace biedt geen ondersteuning meer voor huren of aankopen van content. Na de overgang van uw Microsoft-account naar lokale valuta, worden uw Microsoft Points niet meer gebruikt en zal u geen content meer kunnen huren of kopen op Zune Marketplace. Ga naar de pagina Belangrijke wijzigingen aanstaande voor de Zune Marketplace voor meer informatie over deze wijzigingen.

Waar kan ik Xbox Music en Xbox Video krijgen?

Xbox Music: Gratis streamen Pas & aankoop van nummers Xbox Video: Films Xbox Video: Televisie
Verenigde Staten Verenigde Staten Verenigde Staten Verenigde Staten
VK VK VK VK
Frankrijk Frankrijk Frankrijk Frankrijk
Italië Italië Italië Italië
Australië Australië Australië Australië
Spanje Spanje Spanje Spanje
Duitsland Duitsland Duitsland Duitsland
Canada Canada Canada Canada
Nederland Nederland Nederland
Zwitserland Zwitserland Zwitserland
België België België
Oostenrijk Oostenrijk Oostenrijk Oostenrijk
Ierland Ierland Ierland Ierland
Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
Portugal Portugal Noorwegen Noorwegen
  Zweden Zweden Zweden
  Finland Finland Finland
  Mexico Mexico Mexico
  Denemarken Denemarken Denemarken
  Brazilië Brazilië Brazilië
  Japan* Japan Japan
  Noorwegen
  Argentinië

*Music-pas is niet beschikbaar in Japan. Heeft dit invloed op het gebruik van mijn Zune Music-pas?

Nee. U kunt nog steeds nummers streamen of downloaden met uw Zune Music-pas. Als u de oorspronkelijke Zune Music-pas hebt, kunt u ook nog steeds uw tegoed voor 10 nummers per maand inwisselen via de Zune Marketplace.

Kan ik mijn Microsoft-account gebruiken om abonnementen van derden, zoals Netflix, Vudu HD-films, HBO GO of Hulu Plus te kopen?

Nee. Abonnementen van derden zijn niet beschikbaar voor aankoop via de Xbox Stores.

Kan ik valuta uit een andere regio inwisselen in mijn account?

Nee. U kunt alleen valuta uit de regio die is gekoppeld aan uw account inwisselen.*

Hoe kan ik meer te weten komen over de valuta in mijn Microsoft-account?

Ga naar Veelgestelde vragen over uw Microsoft-account voor meer informatie over de valuta in uw Microsoft-account.

*Prijzen in de Verenigde Arabische Emiraten worden vermeld in Amerikaanse dollars.