Een Xbox-prepaidcode inwisselen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u prepaidcodes kunt inwisselen, zodat u aankopen op Xbox kunt doen en uw abonnementen kunt verlengen. Er wordt ook uitgelegd hoe u het saldo in uw Microsoft-account kunt controleren.

Prepaidcodes zijn meestal kaarten met een code van 25 tekens op de achterkant van een kaart die bij een detailhandelaar is gekocht. U kunt prepaidcodes gebruiken om aankopen te doen zonder creditcard. U kunt prepaidcodes inwisselen op uw console of op een computer.

Op deze pagina

Stappen online: Een prepaidcode online inwisselen

U kunt alle soorten prepaidcodes inwisselen, inclusief Xbox-geschenkkaarten en Xbox Live Gold-kaarten, via een webbrowser en ze onmiddellijk op uw account toepassen. Dat doet u als volgt:

1. Ga in een webbrowser naar Code inwisselen en selecteer Aanmelden.
  2. Meld u aan met uw Microsoft-account.
  3. Selecteer Inwisselen.
  1. Voer de prepaidcode van 25 tekens in en selecteer Bevestigen.

Stappen op de Xbox One-console: Een prepaidcode inwisselen via uw console

1. Ga op het scherm Home naar rechts naar Store.
  2. Selecteer Alle games bladeren onder Games.
  1. Selecteer Een code gebruiken. Of zeg "Xbox, gebruik code".
  1. Meld u desgevraagd aan.
  2. Gebruik één van deze methoden om uw code in te wisselen:
  • Voor codes van 25 tekens:
  1. Als u geen QR-code hebt of uw code niet correct wordt gescand, selecteert u De code van 25 tekens invoeren.
  2. Gebruik het toetsenbord op het scherm om de code van 25 tekens in te voeren. Maak u geen zorgen om koppeltekens, het systeem vult deze wel voor u in.
  3. U ontvangt een bevestigingsbericht wanneer uw code is ingewisseld.

Stappen op de Xbox 360-console: Een prepaidcode inwisselen via uw console

1. Meld u aan bij Xbox Live met de account waarvoor u de prepaidcode wilt gebruiken.
  2. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  1. Ga naar Games en apps en selecteer Code inwisselen.
  1. Voer de prepaidcode van 25 tekens in en selecteer Gereed.
  2. Selecteer desgevraagd Ja om het inwisselen te bevestigen.