Een Xbox-prepaidcode inwisselen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Xbox-prepaidcodes kunt inwisselen, zodat u aankopen op Xbox kunt doen of uw Xbox-abonnementen kunt verlengen.

Prepaid-Xbox-codes zijn 25 tekens lang, omvatten zowel cijfers als letters, in het formaat 5x5 - vijf blokken van vijf tekens, gedrukt op een kaart die in de winkel kan worden gekocht.

U kunt Xbox-prepaidcodes inwisselen op uw console of op een computer.

Video: Een prepaidcode gebruiken op Xbox One

Bekijk de video Een prepaidcode gebruiken op Xbox OneOpmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Op deze pagina

Een prepaidcode in een browser inwisselen

OpmerkingPrepaidcodes kunnen worden gebruikt of geactiveerd als er een openstaand saldo is op uw account of als uw betalingsoptie verlopen of niet meer geldig is. Zie Het verschuldigde abonnementsgeld voor een Xbox-abonnement betalen voor meer informatie.

U kunt alle soorten prepaidcodes inwisselen, inclusief Microsoft-cadeaukaarten en Xbox Live Gold-abonnementskaarten, via een webbrowser en ze onmiddellijk gebruiken. Dit doet u als volgt:

1. Ga in een webbrowser naar Code inwisselen en selecteer Aanmelden.
  2. Voer de prepaidcode van 25 tekens in en selecteer Inwisselen.

Een prepaidcode in de Xbox-app en op Windows 10 inwisselen

OpmerkingPrepaidcodes kunnen worden gebruikt of geactiveerd als er een openstaand saldo is op uw account of als uw betalingsoptie verlopen of niet meer geldig is. Zie Het verschuldigde abonnementsgeld voor een Xbox-abonnement betalen voor meer informatie.

U kunt alle soorten prepaidcodes inwisselen, inclusief Microsoft-cadeaukaarten en Xbox Live Gold-abonnementskaarten, in de Xbox-app op Windows 10 en ze onmiddellijk gebruiken. Volg hiervoor deze stappen:

1. Zorg dat u bent aangemeld op het Microsoft-account waarvoor u de code wilt inwisselen.
  2. Blader vanaf het scherm Home naar links en selecteer het pictogram Store.
  1. Selecteer midden op het scherm Xbox Store de optie Een code inwisselen.
  1. Voer de code van 25 tekens in en selecteer Bevestigen.

Een prepaidcode inwisselen op de Xbox One-console

OpmerkingPrepaidcodes kunnen worden gebruikt of geactiveerd als er een openstaand saldo is op uw account of als uw betalingsoptie verlopen of niet meer geldig is. Zie Het verschuldigde abonnementsgeld voor een Xbox-abonnement betalen voor meer informatie.

U kunt alle soorten prepaidcodes inwisselen, inclusief Microsoft-cadeaukaarten en Xbox Live Gold-abonnementskaarten, op uw Xbox One-console en ze onmiddellijk gebruiken. Volg hiervoor deze stappen:

1. Zorg dat u bent aangemeld op het Microsoft-account waarvoor u de code wilt inwisselen.
  2. Ga op het scherm Home naar rechts naar Store.
  3. Selecteer Gebruik een code onder Games.
  4. Gebruik een van deze methoden om uw Xbox-prepaidcode in te voeren:
    • Voor QR-codes: Als u een QR-code hebt, moet u deze voor de Kinect-sensor houden om hem te scannen. Als uw Kinect de code niet kan lezen, raadpleegt u Oplossing Kinect-sensor voor Xbox One.
    • Voor codes van 25 tekens:
      1. Als u geen QR-code hebt of uw code niet correct wordt gescand, selecteert u Of de code van 25 tekens invoeren.
      2. Gebruik het schermtoetsenbord om de code van 25 tekens in te voeren in het scherm Voer uw code in en selecteer Enter. Maak u geen zorgen om koppeltekens, het systeem vult deze wel voor u in.
      3. Selecteer Bevestigen.

U ontvangt een bevestigingsbericht wanneer uw code is ingewisseld.

Een prepaidcode inwisselen op de Xbox 360-console

OpmerkingPrepaidcodes kunnen worden gebruikt of geactiveerd als er een openstaand saldo is op uw account of als uw betalingsoptie verlopen of niet meer geldig is. Zie Het verschuldigde abonnementsgeld voor een Xbox-abonnement betalen voor meer informatie.

1. Meld u aan bij het Microsoft-account waarvoor u de prepaidcode wilt gebruiken.
  2. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  3. Selecteer Games en apps en selecteer Code inwisselen.
  1. Voer de prepaidcode van 25 tekens in en selecteer Gereed.
  2. Selecteer desgevraagd Ja om het inwisselen te bevestigen.