Schermopnamen maken op Xbox One

Via schermopnamen kunt u momenten opslaan die u wilt bewaren en delen.

Een schermopname maken

U kunt een schermopname maken door "Xbox, schermopname maken" te zeggen of, als u Cortana gebruikt, "Hey Cortana, take a screenshot". Als u een schermopname wilt maken met de controller, dubbeltik dan op de Xbox-knop en druk op de Y-knop .

Opmerking De Xbox maakt de schermopname wanneer u op de Xbox-knop dubbeltikt. Druk op de Y-knop   om de afbeelding op te slaan.

Uw schermopnamen delen of bekijken

Uw schermopnames zijn beschikbaar in Game DVR, waar u de schermopname kunt instellen als uw achtergrond of op verschillende manieren kunt delen. Ga als volgt te werk om een schermopname in te stellen als de achtergrond van uw Xbox-console:

1. Ga naar het scherm Home, ga naar rechts en selecteer Mijn games en apps.
  2. Kies Apps en selecteer Game DVR.
  3. Selecteer Alle opnames weergeven en selecteer de schermopname die u als uw achtergrondafbeelding wilt gebruiken.
  4. Druk op de Menuknop en selecteer Als achtergrond instellen.

U kunt de schermopname ook delen met uw activiteitsfeed, in een bericht, in uw showcase, op Twitter of op OneDrive; dat doet u als volgt:

1. Ga naar het scherm Home, ga naar rechts en selecteer Mijn games en apps.
  2. Kies Apps en selecteer Game DVR.
  3. Selecteer Alle opnames weergeven, kies Op Xbox Live in het eerste filtervak en selecteer de schermopname die u wilt gebruiken.
  4. Druk op de Menuknop  en selecteer vervolgensDelen.

Opmerking U kunt uw schermopnames alleen delen en opslaan als u een actief Xbox Live Gold-abonnement hebt of als u de actie uitvoert op de Home-console van een andere Xbox Live Gold-abonnee. Zie Functies voor delen van Xbox Live Gold gebruiken op Xbox One voor meer informatie.