Veelgestelde vragen over opgeslagen Xbox One-games in de cloud

Dankzij de cloud kunt u gamen op meerdere consoles. Als u meer dan één Xbox One-console hebt of als u wilt gamen bij een vriend thuis, kunt u uw opgeslagen games opslaan in de cloud (op onze Xbox Live-servers). Zo kunt u een game verder spelen op een andere console, te beginnen van waar u gestopt bent.

Op deze pagina staan antwoorden op veelgestelde vragen over hoe u Xbox One-games die zijn opgeslagen in de cloud kunt gebruiken.

Op deze pagina

Hoe synchroniseer ik mijn opgeslagen games naar de cloud?

Uw opgeslagen games worden automatisch opgeslagen in de cloud wanneer u verbonden bent met Xbox Live. U hoeft opslag in de cloud niet te selecteren. Als u zich aanmeldt op een andere Xbox One-console worden uw opgeslagen games opgehaald en zijn ze toegankelijk op die console van zodra u zich aanmeldt met uw Xbox-profiel.

Moet ik een Xbox Live Gold-abonnement hebben om opslag in de cloud te gebruiken?

Nee. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de Xbox Live-service kan zijn opgeslagen games synchroniseren naar de cloud.

Wat wordt er opgeslagen op mijn harddisk en wat wordt er opgeslagen in de cloud?

Uw gegevens worden tegelijk op uw harddisk en in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt uw belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat u niets verliest wanneer u de console van een vriend of gezinslid gebruikt, of zelfs wanneer u omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking Om uw gegevens gesynchroniseerd te houden, is een regelmatige verbinding met Xbox Live vereist. Als u offline speelt, kunnen uw gegevens in de cloud verouderd worden. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens vernieuwd.

Kan ik mijn games opgeslagen in de cloud offline gebruiken?

Voor toegang tot In de cloud opgeslagen games moet u verbonden zijn met Xbox Live wanneer u een game start. Als de verbinding met Xbox Live wordt verbroken terwijl u een game speelt, kunt u blijven spelen. Als u niet verbonden bent met Xbox Live wanneer u de game verlaat, wordt de opgeslagen game niet geüpload naar de cloud. U moet verbinding maken met Xbox Live voor u de opgeslagen game op een andere console kunt gebruiken (wanneer u verbinding maakt met Xbox Live wordt uw opgeslagen game geüpload naar de cloud).

Hoe weet ik dat mijn opgeslagen games in de cloud zijn opgeslagen?

Terwijl u een game speelt, worden de gegevens van de game opgeslagen op uw Xbox One-console. Wanneer u de game afsluit, worden uw gegevens tegelijk op uw harddisk en in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt uw belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat u niets verliest wanneer u de console van een vriend of gezinslid gebruikt, of zelfs wanneer u omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking Om uw gegevens gesynchroniseerd te houden, is een regelmatige verbinding met Xbox Live vereist. Als u offline speelt, kunnen uw gegevens in de cloud verouderd worden. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens vernieuwd.

Kan ik mijn gedownloade content, game-uitbreidingen of arcadegames opslaan in de cloud?

Nee. Downloadable content moet lokaal worden opgeslagen om deze snel te kunnen laden.

Als u een game opnieuw moet installeren, moet u de game eerst verwijderen en daarna opnieuw installeren. Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Mijn games en apps op Home.
  2. Selecteer Games.
  3. Markeer de game die u wilt verwijderen, druk op de Menuknop  en selecteer Game beheren.
  4. Selecteer Alles beheren, selecteer Alles verwijderen en selecteer Verwijderen.

Om de game opnieuw te installeren, plaatst u de disc of downloadt u de game opnieuw vanaf de Store. Om de game opnieuw te downloaden, zoekt u de game in de Store, selecteert u de game en selecteert u Installeren.

Kan ik mijn profiel in de cloud opslaan?

Xbox-profielen worden automatisch opgeslagen in de cloud. Ga naar Een Microsoft-account op Xbox One toevoegen of verwijderen voor meer informatie om uw profiel te downloaden of opnieuw te downloaden.

Hoeveel opslag in de cloud heb ik?

Op Xbox One krijgt elke afzonderlijke game opslagruimte. Naarmate uw gamebibliotheek groter wordt, wordt uw opslag in de cloud ook groter. Een Xbox Live Gold-abonnement is niet vereist. Xbox One-gebruikers krijgen dus onbeperkte opslag in de cloud, gebaseerd op de omvang van hun bibliotheek.

Kan ik al mijn opgeslagen games kopiëren naar de cloud?

Als u een fervente gamer bent, is de opslagruimte in de cloud misschien te klein. Als dat zo is, moet u opgeslagen games die u niet meer nodig hebt verwijderen om ruimte vrij te maken. Of u kunt ook blijven spelen zonder op te slaan naar de cloud.

Hoe verwijder ik opgeslagen games die ik niet meer nodig heb?

U kunt uw gegevens voor individuele games beheren via Mijn games en apps op uw scherm Home. Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Mijn games en apps op Home.
  2. Markeer de game, druk op de Menuknop op uw controller en selecteer Game beheren.
  3. Scrol naar rechts, markeer de opgeslagen gegevens voor uw gamertag onder Opgeslagen gegevens en druk op A op uw controller.
  4. U wordt gevraagd het verwijderen van deze opgeslagen gamegegevens te bevestigen:
    • Van console verwijderen om de lokale kopie van deze opgeslagen gegevens te verwijderen. U kunt deze ophalen in de cloud wanneer u de volgende keer speelt.
    • Overal verwijderen om uw opgeslagen gegevens te verwijderen van deze console, de cloud en alle andere consoles waarop u speelt.
    • Annuleren om uw gegevens te laten staan.

Hoe krijg ik toegang tot mijn opslag in de cloud van Xbox 360 op mijn Xbox One-console?

Voor toegang tot uw Xbox 360-games op uw Xbox One-console moet u In de cloud opgeslagen games inschakelen op uw Xbox 360-console. Zie Uw opgeslagen games opslaan in de cloud voor informatie over hoe u dit kunt doen en voor hulp bij probleemoplossing.