Opgeslagen Xbox One-games in de cloud: veelgestelde vragen

Dankzij de cloud kunt u games op meerdere consoles spelen en verdergaan waar u gebleven bent. Als u meer dan één Xbox One-console hebt of als u wilt gamen bij een vriend thuis, kunt u uw opgeslagen games opslaan op onze Xbox Live-servers in de cloud.

Hieronder staan veelgestelde vragen over hoe u Xbox One-games die zijn opgeslagen in de cloud, kunt gebruiken.

Op deze pagina

Hoe synchroniseer ik mijn opgeslagen games naar de cloud?

Opgeslagen games worden automatisch opgeslagen in de cloud wanneer u verbonden bent met Xbox Live. U hoeft opslag in de cloud niet te selecteren. Als u zich aanmeldt op een andere Xbox One-console, zijn uw opgeslagen games beschikbaar op die console wanneer u zich aanmeldt met uw Xbox-profiel.

Moet ik een Xbox Live Gold-abonnement hebben om opslag in de cloud te gebruiken?

Nee. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de Xbox Live-service, kan zijn of haar opgeslagen games in de cloud opslaan.

Wat wordt er op mijn harde schijf opgeslagen en wat in de cloud?

Uw gegevens worden op uw harde schijf én in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt uw belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat u niets verliest wanneer u de console van een vriend of gezinslid gebruikt, of zelfs wanneer u omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking
Om uw gegevens gesynchroniseerd te houden, hebt u een regelmatige verbinding met Xbox Live nodig. Als u offline speelt, is het mogelijk dat uw gegevens in de cloud niet worden gesynchroniseerd. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens bijgewerkt.

Kan ik mijn games opgeslagen in de cloud offline gebruiken?

Voor toegang tot opgeslagen games in de cloud moet u verbonden zijn met Xbox Live wanneer u een game start. Als u de verbinding met Xbox Live verbreekt terwijl u een game speelt, kunt u toch blijven spelen. Als u niet verbonden bent met Xbox Live wanneer u een game verlaat, wordt de opgeslagen game niet geüpload naar de cloud. Als u de game die op een andere console is opgeslagen wilt gebruiken, moet u verbinding maken met Xbox Live. Wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, wordt de opgeslagen game naar de cloud geüpload.

Hoe weet ik of mijn opgeslagen games in de cloud zijn opgeslagen?

Terwijl u een game speelt, worden de gegevens van de game opgeslagen op uw Xbox One-console. Wanneer u een game afsluit, worden uw gegevens op uw harddisk én in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt uw belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat u niets verliest wanneer een andere console gebruikt, of wanneer u omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking
Om uw gegevens gesynchroniseerd te houden, is een regelmatige verbinding met Xbox Live vereist. Als u offline speelt, kunnen uw gegevens in de cloud verouderd worden. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens bijgewerkt.

Kan ik mijn gedownloade content, game-uitbreidingen of arcadegames opslaan in de cloud?

Nee. Downloadable content moet lokaal worden opgeslagen om deze snel te kunnen laden.

Als u een game opnieuw moet installeren, moet u de game eerst verwijderen en daarna opnieuw installeren. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer Mijn games en apps op Home.
  2. Selecteer Games.
  3. Markeer de game die u wilt verwijderen, druk op de Menuknop  en selecteer Game beheren.
  4. Selecteer Alles beheren, selecteer Alles verwijderen en selecteer Verwijderen.

Om de game opnieuw te installeren, plaatst u de disc of downloadt u de game opnieuw vanaf de Store. Als u de game opnieuw wilt downloaden, zoekt u de game in de Store, selecteert u de game en selecteert u Installeren.

Kan ik mijn profiel in de cloud opslaan?

Xbox-profielen worden automatisch opgeslagen in de cloud. Ga naar Een Microsoft-account op Xbox One toevoegen of verwijderen voor meer informatie over het downloaden van uw profiel.

Hoeveel opslag in de cloud heb ik?

Op Xbox One krijgt elke game opslagruimte. Naarmate uw gamebibliotheek groter wordt, wordt uw opslag in de cloud ook groter. Een Xbox Live Gold-abonnement is niet vereist. Xbox One-gebruikers krijgen dus onbeperkte opslag in de cloud, gebaseerd op de omvang van hun bibliotheek.

Kan ik al mijn opgeslagen games kopiëren naar de cloud?

Als u een fervente gamer bent, is de opslagruimte in de cloud misschien te klein. Als dat zo is, kunt u ruimte vrijmaken door opgeslagen games die u niet meer wilt bewaren, te verwijderen. Of u kunt blijven spelen zonder op te slaan naar de cloud.

Hoe verwijder ik opgeslagen games die ik niet meer wil?

U kunt uw gegevens voor individuele games beheren via My games & apps op uw scherm Home. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer Mijn games en apps op Home.
  2. Markeer de game, druk op de Menuknop op de controller en selecteer Game beheren.
  3. Blader in het menu aan de linkerkant van het scherm naar beneden naar Opgeslagen gegevens, markeer de opgeslagen gegevens voor uw gamertag aan de rechterkant en druk op de A-knop op de controller.
  4. U wordt gevraagd het verwijderen van deze opgeslagen gamegegevens te bevestigen:
    • Van console verwijderen om de lokale kopie van deze opgeslagen gegevens te verwijderen. U kunt deze ophalen in de cloud wanneer u de volgende keer speelt.
    • Overal verwijderen om uw opgeslagen gegevens te verwijderen van deze console, de cloud en alle andere consoles waarop u speelt.
    • Annuleren om uw gegevens te laten staan.

Hoe krijg ik toegang tot mijn opslag in de cloud van Xbox 360 op mijn Xbox One-console?

Schakel In de cloud opgeslagen games in op de Xbox 360-console. Zie Uw opgeslagen games opslaan in de cloud voor informatie over hoe u dit kunt doen en voor hulp bij probleemoplossing.