Uw opgeslagen games opslaan in de cloud

Een opgeslagen game op meerdere consoles spelen

Als u meer dan één Xbox 360-console hebt of wilt gamen bij een vriend thuis, kunt u uw opgeslagen games opslaan in de cloud (op onze Xbox Live-servers). Omdat uw opgeslagen game wordt opgeslagen in de cloud, kunt u een game blijven spelen op een andere Xbox 360-console, te beginnen van waar u gestopt bent.

Opmerkingen

• Om een game die is opgeslagen in de cloud op een console te openen, moet de console verbonden zijn met de Xbox Live-servers. Games die zijn opgeslagen in de cloud kunnen niet worden gespeeld zonder internetverbinding.
  • Uw Xbox-profiel moet worden gedownload naar elke console waarop u een game die is opgeslagen in de cloud wilt spelen. Zie Uw Xbox Live-profiel downloaden, verplaatsen of verwijderen voor informatie over hoe u uw Xbox Live-profiel naar een andere console kunt downloaden.

Cloud Saved Games

Opslag in de cloud instellen voor opgeslagen games

Als u opslag in de cloud wilt gebruiken, hebt u het volgende nodig:

• Een Xbox Live Gold-abonnement
  • Een console die verbonden is met de Xbox Live-service
  • Minstens 514 MB vrije opslagruimte op uw console (lokale cache)

Stap 1: schakel In de cloud opgeslagen games in (voor een console)

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Opslag en selecteer In de cloud opgeslagen games.
  3. Selecteer In de cloud opgeslagen games inschakelen.

Er wordt een lokale cache gereserveerd op uw console en u kunt nu opgeslagen games opslaan in of verplaatsen naar de cloud. Zie Wanneer wordt mijn game geüpload naar de cloud hieronder voor meer informatie over deze cache.

Zie Problemen met opgeslagen games in de cloud oplossen als u een foutbericht te zien krijgt wanneer u opslag in de cloud inschakelt.

Stap 2: Sla een opgeslagen game op of verplaats de game naar de cloud

• Nieuwe game: Wanneer u een nieuwe game start, vraagt de game u meestal waar u de voortgang van de game wilt opslaan. Als u In de cloud opgeslagen games hebt ingeschakeld (stap 1), selecteert u In de cloud opgeslagen games als opslagapparaat. Telkens wanneer u zich nu aanmeldt bij uw Xbox-profiel en de game speelt, wordt uw opgeslagen game automatisch opgeslagen in de cloud.
  • Bestaande games opslaan: als u een bestaande game hebt die u wilt opslaan in de cloud, kunt u de opgeslagen game verplaatsen naar de cloud. Dat doet u als volgt:
  1. Meld u aan bij uw Xbox-profiel.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  3. Selecteer Opslag.
  4. Selecteer het opslagapparaat waarop de opgeslagen game staat die u wilt verplaatsen naar de cloud.
  5. Selecteer Games.
  6. Selecteer de game met uw opgeslagen game.
  7. Selecteer uw opgeslagen game.
  8. Selecteer Verplaatsen.
  9. Selecteer In de cloud opgeslagen games.

U kunt games die zijn opgeslagen in de cloud kopiëren, verplaatsen of verwijderen, net zoals u items op uw harddisk kunt kopiëren, verplaatsen of verwijderen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor meer informatie.

Een game die is opgeslagen in de cloud gebruiken op een andere console

1. Meld u aan bij uw Xbox-profiel.
  2. Schakel In de cloud opgeslagen games in (zie Stap 1: schakel In de cloud opgeslagen games in hierboven).
  3. Start de game die is opgeslagen in de cloud.
  4. Selecteer In de cloud opgeslagen games als uw opslagapparaat wanneer dit wordt gevraagd.

Nu kunt u spelen op de andere console (inclusief een Xbox One-console voor achterwaarts compatibele games), en gewoon verdergaan waar u was gestopt. Wanneer u klaar bent met gamen, wordt de voortgang van uw game opgeslagen in de cloud.

Wanneer wordt mijn opgeslagen game geupload naar de cloud?

Terwijl u een game speelt, wordt de voortgang van uw game lokaal opgeslagen op uw console. Wanneer u de game afsluit, wordt de voortgang van uw game automatisch verplaatst naar de cloud. U hoeft daarvoor niets te doen (behalve de twee stappen voor configuratie hierboven). Als u uw lijst met Actieve downloads bekijkt, kunt u de status van de voortgang van uw game zien die wordt geüpload naar de cloud (als u uw actieve downloads wilt zien, drukt u op de Guide-knop  op uw controller, selecteert u Games en apps en selecteert u vervolgens Actieve downloads).

Bent u gehaast om de console uit te schakelen?

Geen probleem! U kunt de console uitzetten voor de voortgang van een game geupload is naar de cloud. Wanneer u de console uitzet, blijft de console in de spaarstand tot de voortgang van de game geupload is naar de cloud (op voorwaarde dat de stroomvoorziening naar de console niet is onderbroken en de verbinding met het internet niet is verbroken).

Belangrijk Als u de stroomvoorziening naar de console uitschakelt of de verbinding van uw console met het internet verbreekt, wordt de upload van de voortgang van de game gepauzeerd tot de volgende keer dat de console verbinding maakt met de Xbox Live-service. Als dit gebeurt, kunt u de voortgang van de game niet gebruiken op andere consoles. Zie Problemen met opgeslagen games in de cloud oplossen als u een foutmelding krijgt over games opgeslagen in de cloud.

Opslag in de cloud uitschakelen voor opgeslagen games

Er zijn twee opties om opslag in de cloud voor de voortgang van games uit te schakelen:

1. Opgeslagen games uit de cloud verplaatsen en opslag in de cloud uitschakelen

Eerst moet u de opgeslagen games uit de cloud verplaatsen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor de stappen om content naar een ander opslagapparaat te verplaatsen (bijvoorbeeld van in de cloud opgeslagen games naar harddisk).

Wanneer u hiermee klaar bent, kunt u opslag in de cloud uitschakelen. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox 360 Dashboard naar Instellingen en selecteer Systeem.
    2. Selecteer Opslag.
    3. Markeer In de cloud opgeslagen games en druk op de Y-knop  op uw controller.
    4. Selecteer In de cloud opgeslagen games uitschakelen.
  2. Opgeslagen games in de cloud behouden en opslag in de cloud uitschakelen

U kunt opslag in de cloud uitschakelen voor een enkele console en uw opgeslagen games in de cloud behouden voor gebruik op een andere console. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Instellingen en selecteer Systeem.
    2. Selecteer Opslag en selecteer uw primaire opslagapparaat.
    3. Selecteer Systeemitems en selecteer vervolgens Exemplaar console opslag in de cloud.
    4. Selecteer Verwijderen.

Opmerking U wordt gevraagd te bevestigen of u wilt dat uw opgeslagen games in de cloud blijven behouden en dat toekomstige updates voor uw opgeslagen games niet worden gesynchroniseerd met deze console.