Cross play in Windows 10 en op Xbox One

Sommige multiplayergames bieden cross play. Hierbij kunnen mensen op Xbox One spelen met mensen op een pc en omgekeerd. Bij sommige games die cross play bieden, kunt u dit uitschakelen. Controleer de instellingen van de game als u alleen wilt spelen met mensen die hetzelfde apparaat gebruiken als u.

Een verwante functie is Xbox Play Anywhere, waarbij u, wanneer u een game bezit, kunt kiezen waar u wilt spelen: Xbox of Windows. Niet alle Play Anywhere-games bieden cross play: een bepaalde editie van een game kan specifiek zijn voor Xbox of pc, zelfs als u die game kunt spelen met mensen die de andere versie gebruiken. (Voor vragen over Xbox Play Anywhere raadpleegt u Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen.)

Als u wilt weten of een game cross play ondersteunt, raadpleegt u de informatie in de Microsoft Store voor Xbox One-games of Windows-games.

Probleemoplossing

• Controleer of uw game cross play ondersteunt. Raadpleeg de gamedetails online of vraag het in de gamecommunity's.
  • Controleer of u bent aangemeld bij Xbox Live en of de status van de Xbox Live-service actief is.
  • Controleer of uw vrienden online zijn en zijn verbonden met Xbox Live.
  • Controleer of andere onlineapparaten in uw netwerk de game niet verstoren.
  • Vraag uw vrienden om dezelfde stappen uit te voeren. Het probleem kan aan hun kant liggen.

Nog steeds problemen? Vind hulp bij het oplossen van netwerkproblemen voor Xbox One of Windows 10.