Hoe u games kunt streamen via de Xbox-app in Windows 10

Wat is streamen van games?

Streamen van games is de mogelijkheid om Xbox One-games op uw Xbox One-console op afstand te spelen op elke pc met Windows 10 op uw thuisnetwerk.

• Met deze functie kunt u uw woonkamer verlaten en uw favoriete Xbox One-games overal spelen waar u toegang hebt tot uw thuisnetwerk.
  • Om games te streamen wordt gebruikgemaakt van het vermogen van uw Xbox One-console om de game te beheren. Uw pc met Windows 10 wordt dan een tweede scherm op afstand, zodat u overal in huis kunt spelen terwijl u blijft genieten van uw Xbox One-console en -games.
Bekijk de video "Hoe u streaming van games kunt gebruiken in de Xbox-app in Windows 10"

Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Systeemvereisten

Om games te streamen hebt u het volgende nodig:

• Xbox One-console: streamen van games moet zijn ingeschakeld in Instellingen.
  • Pc met Windows 10: u moet met dezelfde gamertag zijn aangemeld bij de Xbox-app en bij de Xbox One-console.
  • Netwerkverbinding: de pc met Windows 10 en de Xbox One-console moeten op hetzelfde thuisnetwerk zitten. Opties:
    • Kabel - Ethernet-verbinding (aanbevolen voor zowel pc als Xbox One-console)
    • Draadloos - 802.11 N/AC draadloze verbinding

Voor de beste prestaties raden we de volgende configuratie aan voor uw pc met Windows 10:

• Minstens 2 GB RAM-geheugen
  • CPU van 1,5 GHz of sneller
  • Netwerkverbinding met uw thuisnetwerk:
    • Beste prestaties: bekabelde Ethernet-verbinding
    • Goede prestaties: draadloos - 5 GHz 802.11 N of 802.11 AC draadloos toegangspunt
    • Beperkte prestaties: draadloos - 2,4 GHz 802.11 N of 802.11 AC draadloos toegangspunt

Opmerking Als een bekabelde verbinding in de praktijk niet mogelijk is in uw woning door de afstand tussen de console en uw thuisnetwerkapparaat, kunt u investeren in een van twee extra opties om gebruik te maken van de bestaande kabels in uw woning:

• Netwerkadapters via het stroomnet - Via deze adapters kunt u de bestaande elektriciteitskabels van uw woning gebruiken als snel bekabeld netwerk.
  • MoCA (Multimedia over Coax) - Via deze adapters kunt u de bestaande coaxiale kabels van uw woning gebruiken als snel bekabeld netwerk.

Streamen van games vanaf uw Xbox One starten op uw pc met Windows 10

Instellingen inschakelen op uw Xbox One

Om games te streamen via Xbox, moet u streamen van games eerst inschakelen op uw Xbox One. Ga hiervoor naar Instellingen en selecteer Voorkeuren. Zorg dat deze twee instellingen zijn ingeschakeld:

• Streamen van game naar andere apparaten toestaan (bèta)
  • Schakel de SmartGlass-verbinding Vanaf elk SmartGlass-apparaat of Alleen profielen die zijn aangemeld op deze Xbox in.
Maak op uw pc met Windows 10 verbinding met uw Xbox One

Wanneer u gecontroleerd hebt dat uw console-instellingen correct zijn, moet u in de Xbox-app op uw pc een verbinding tot stand brengen tussen uw pc met Windows 10 en uw Xbox One-console:

1. Start de Xbox-app op uw pc.
  2. Selecteer Maak verbinding in het deelvenster links.
  3. De Xbox-app scant uw thuisnetwerk op beschikbare Xbox One-consoles. Selecteer de naam van de console waarmee u verbinding wilt maken.

Opmerking Alle Xbox One-consoles hebben standaard de naam "MijnXboxOne" gekregen. Als u meerdere consoles hebt, moet u elke console een nieuwe naam geven, zodat u de console waarmee u verbinding probeert te maken, correct kunt identificeren. Om de naam van uw console te wijzigen gaat u naar Instellingen op uw Xbox One en selecteert u Systeem. Naam console is de eerste optie op het scherm Systeem.

1. Wanneer u verbinding hebt gemaakt, krijgt u de pictogrammen te zien die aangeven dat u verbonden bent en krijgt u nieuwe opties voor streamen, energie en media-afstandsbedieningen te zien. U kunt de console nu ook op afstand bedienen.

Streamen van games starten vanaf het deelvenster Verbinding

Klik op Streamen wanneer de console verbonden is om het streamen te starten.

Een game starten vanaf de Xbox-app

Verbind de console met uw pc, zoals eerder beschreven. Wanneer u op een willekeurige Xbox One-game in de Xbox-app klikt, kunt u streaming inschakelen in die gamehub. Klik gewoon op Vanaf de console afspelen in de rechterbovenhoek van het scherm.

De game wordt onmiddellijk gestart op de Xbox One-console en wordt gestreamd.

De kwaliteit van streaming wijzigen

Wanneer uw pc verbonden is met uw Xbox One-console, kunt u een kwaliteitsniveau voor de video selecteren. U kunt de kwaliteit van uw stream wijzigen voordat u begint te streamen of tijdens het streamen. U moet de kwaliteit instellen op het hoogste niveau waarbij u toch nog een goede game-ervaring krijgt.

1. Klik in de Xbox-app op Instellingen en selecteer Streamen van game.
  1. Onder Niveau videocodering selecteert u de streamingkwaliteit. We raden de volgende instellingen aan:
    • Hoog - als zowel uw Xbox One als uw pc met Windows 10 zijn verbonden via een bekabelde Ethernet-verbinding of als uw console en de pc zich in dezelfde ruimte als de draadloze router bevinden en er minimale draadloze interferentie is.
    • Gemiddeld - voor pc's met draadloos netwerk van 5 GHz en consoles die in een andere ruimte staan in uw woning.
    • Laag - voor pc's en tablets van mindere kwaliteit en draadloze netwerken van 2,4 GHz.

Opmerking U kunt steeds beginnen met een hogere instelling en het kwaliteitsniveau verlagen tot u de beste prestaties bereikt die door uw thuisnetwerk worden ondersteund op basis van uw huidige configuratie. Zie Prestaties bij streamen van games via de Xbox-app voor Windows 10 verbeteren als u wilt proberen uw ervaring met het streamen van games te verbeteren.

Xbox-games spelen met behulp van Oculus Rift

Opmerking Zoals vermeld in Systeemvereisten moeten uw Xbox en uw pc op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangesloten.

Bekijk de video "Hoe u streaming van games kunt gebruiken bij uw Oculus Rift"

Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

1. Controleer of uw Xbox One aanstaat en u bent aangemeld.
  2. Meld u op uw pc aan bij de Xbox-app met het profiel dat u gebruikt op Xbox One.
  3. Open de Oculus-app en meld u aan met uw Oculus-account.
  4. Zoek naar "Xbox" en installeer Xbox One Streaming.
  5. Open Xbox One Streaming en kies indien nodig uw Xbox.
    • Als er slechts één Xbox is aangesloten op uw netwerk en deze Xbox is ingeschakeld, zal de app deze Xbox automatisch kiezen.
    • Als de app geen Xbox ziet, controleer dan of uw Xbox is ingeschakeld en u bent aangemeld.
    • Als u verbinding moet maken met uw Xbox via het IP-adres, kunt u het IP-adres vinden in Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen > Geavanceerd.
  6. Zet uw Rift-headset op en begin uw Xbox te gebruiken.

Belangrijk

• Wanneer u streamt naar Oculus, opent u met de Xbox-knop op uw controller het universele menu van Oculus in plaats van Xbox Home.

Als u de functies van de Xbox-knop wilt gebruiken, beweeg dan uw hoofd om de cursor naar de virtuele Xbox-knop te richten en druk op de A-knop op uw controller of houd de A-knop ingedrukt om te reageren op meldingen of het aan/uit-menu te openen.

• Als u de kwaliteit van streaming wilt aanpassen, als u bijvoorbeeld op een langzaam netwerk werkt, beweegt u uw hoofd om de cursor naar het pictogram Netwerk onderaan op het scherm te richten en een lagere kwaliteit te kiezen (het standaardniveau is Erg hoog).

Beveiligde video

Beveiligde video en HDCP-beveiligde content kunnen niet worden gestreamd via streamen van games. Dit omvat beveiligde HDMI-televisiecontent en content van tal van mediatoepassingen.

Gamechat en partychat gebruiken

Sluit uw USB-headset (of microfoon) aan op uw pc met Windows 10 of uw chatheadset op uw controller voordat u games begint te streamen. Uw headset moet worden geselecteerd als het standaardapparaat voor afspelen en opnames op uw pc. Voor toegang tot deze instelling opent u het Configuratiescherm en selecteert u Hardware en geluiden en vervolgens Audioapparaten beheren.