Games streamen met de Xbox-app op Windows 10.

Op deze pagina

Wat is gamestreaming?

Gamestreaming is de mogelijkheid om Xbox One-games op afstand vanaf je Xbox One-console te spelen op elke Windows 10-pc in je thuisnetwerk.

• Met deze functie ben je niet gebonden aan de huiskamer en kun je je favoriete Xbox One-games overal spelen waar je toegang hebt tot je thuisnetwerk.
  • Gamestreaming gebruikt de kracht van de Xbox One-console voor het beheer van de game. Je Windows 10-pc wordt een extern tweede scherm zodat je overal in huis met je Xbox One-console kunt gamen.

Systeemvereisten

Om te profiteren van gamestreaming heb je het volgende nodig:

• Xbox One-console: gamestreaming moet zijn ingeschakeld in Instellingen.
  • Windows 10-pc: je moet bij de Xbox-app zijn aangemeld met dezelfde gamertag als op de Xbox One-console.
  • Netwerkconnectiviteit: de Windows 10-pc en de Xbox One-console moeten bij hetzelfde thuisnetwerk zijn aangemeld. Opties:
    • Bekabeld - Ethernet-verbinding (aanbevolen voor zowel pc als Xbox One-console)
    • Draadloos - 802.11 n/ac draadloze verbinding

Voor de beste resultaten, adviseren we een Windows 10-pc met de volgende specificaties:

• Minimaal 2 GB RAM
  • 1,5 GHz-CPU of sneller
  • Netwerkverbinding met je thuisnetwerk:
    • Beste prestaties: bekabelde Ethernet-verbinding
    • Goede prestaties: draadloos – 5 GHz 802.11 n of 802.11 ac draadloos toegangspunt
    • Beperkte prestaties: draadloos – 2,4 GHz 802.11 n of 802.11 ac draadloos toegangspunt

Opmerking Als een bekabelde verbinding niet praktisch is vanwege de afstand tussen je console en het netwerkapparaat in je huis, kun je overwegen te investeren in een van de twee volgende opties die gebruikmaken van de bestaande bekabeling in huis:

• Powerline netwerkadapters – Met deze adapters kun je de bestaande kabels van het stroomnet in je huis gebruiken als supersnel bekabeld netwerk.
  • MoCA (Multimedia over Coax) – Met deze adapters kun je de aanwezige coax-kabels in je huis gebruiken als supersnel bekabeld netwerk.

Beginnen met gamestreaming vanaf je Xbox One naar je Windows 10-pc

Instellingen inschakelen op de Xbox One

Als je Xbox-gamestreaming wilt gebruiken, moet je eerst gamestreaming inschakelen vanaf je Xbox One. Daarvoor drukt u op de Xbox-knop  om de guide te openen. Kies Instellingen > Voorkeuren > Xbox-app-verbindingen. Doe deze twee dingen:

1. Schakel onder Deze Xbox de optie Sta game-streaming naar andere apparaten toe in.
  2. Schakel onder Andere apparaten de optie Verbindingen vanaf elk apparaat toestaan of Alleen profielen die zijn aangemeld op deze Xbox in.

Je Windows 10-pc verbinden met je Xbox One

Nadat je hebt gecontroleerd of de instellingen op je console correct zijn, moet je een verbinding tot stand brengen van de Windows 10-pc naar je Xbox One-console vanuit de Xbox-app op je pc:

1. Start de Xbox-app op je pc.
  2. Selecteer Verbinding maken in het deelvenster links.
  3. De Xbox-app scant je thuisnetwerk op beschikbare Xbox One-consoles. Selecteer de naam van de console waarmee je verbinding wilt maken.
In het venster 'Verbinding maken met je Xbox One' is de selectie 'MyXboxOne' gemarkeerd door een rode rechthoek. Dit betekent dat er verbinding is gemaakt.

Opmerking All Xbox One-consoles krijgen de naam 'MyXboxOne.' Als je meerdere consoles hebt, raden we je aan deze een andere naam te geven zodat je kunt zien met welke console je probeert verbinding te maken. Je kunt de naam van je console wijzigen door op de Xbox-knop  te drukken om de guide te openen. Kies Systeem > Alle instellingen > Consolegegevens en selecteer de naam van de console in het vak Naam.

1. Nadat je verbinding hebt gemaakt, veranderen de pictogrammen om aan te geven dat je verbonden bent. Je ziet ook nieuwe opties voor streaming, voeding en afstandsbediening van media. Je kunt de console nu ook op afstand bedienen.
In het venster 'Verbinding maken met je Xbox One' is het selectievakje 'Automatisch verbinding maken' ingeschakeld voor MyXboxOne. Hieronder zie je de weergave 'Nu afspelen'. Hier zie je wat er momenteel wordt gestreamd vanaf de Xbox One-console.

Gamestreaming starten vanuit het deelvenster Verbinding

Om met streaming te beginnen, klik je op Stream zodra de console is verbonden.

In het venster 'Verbinding maken met je Xbox One' vind je de selectie 'MyXboxOne'. De optie 'Stream' wordt gemarkeerd met een rood vak.

Gamestreaming starten vanuit de Xbox-app

Verbind je console met je pc zoals eerder beschreven. Nadat je op een Xbox One-game in de Xbox-app hebt geklikt, kun je beginnen met streamen vanuit die gamehub. Je hoeft alleen maar op Vanaf de console spelen in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

Op het scherm 'Halo: The Master Chief Collection' is het tabblad 'Activiteitsfeed' zichtbaar. De selectie 'Vanaf de console spelen' rechtsboven in het scherm is omcirkeld.

De game wordt direct gestart op de Xbox One-console en het streamen begint.

De streamingkwaliteit wijzigen

Nadat je pc is verbonden met je Xbox One-console, kun je een kwaliteitsniveau voor de video selecteren. Je kunt de kwaliteit van de de stream wijzigen voordat je begint met streamen of terwijl je aan het streamen bent. Stel de kwaliteit in op een zo hoog mogelijk niveau waarbij de gamingervaring nog steeds goed is.

1. Klik in de Xbox-app op Instellingen en selecteer vervolgens Game streaming.
Het tabblad 'Game streaming' is geselecteerd in het venster 'Instellingen'. Op dit tabblad is onder Kwaliteit de optie 'Coderingsniveau van video' ingesteld op 'Gemiddeld.'
  1. Selecteer onder Coderingsniveau van video een streamingkwaliteit. We bevelen de volgende opties aan:
    • Hoog – als zowel de Xbox One en de Windows 10-pc zijn aangesloten met een bekabelde Ethernet-verbinding of als je console en pc zich in dezelfde kamer bevinden als de draadloze router en de draadloze interferentie minimaal is.
    • Gemiddeld – voor pc's en consoles in een 5-GHz draadloos netwerk die zich in verschillende kamers van je huis bevinden.
    • Laag – voor eenvoudige pc's en tablets en voor 2,4-GHz draadloze netwerken.

Opmerking Je kunt altijd beginnen met een hogere instelling en het kwaliteitsniveau verlagen tot je de beste prestaties hebt bereikt die je thuisnetwerk ondersteunt met je huidige configuratie. Voor informatie over het verbeteren van je ervaring met gamestreaming zie Xbox-app verbeteren voor Windows 10 gamestreaming.

Xbox-games spelen met Oculus Rift

Opmerking Zoals vermeld in Systeemvereisten moeten je Xbox en pc zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk.

Bekijk de video over games streamen met de Oculus Rift

Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

1. Zorg ervoor dat je Xbox One ingeschakeld is en je aangemeld bent.
  2. Meld je op je pc aan bij de Xbox-app met hetzelfde profiel dat je gebruikt op Xbox One.
  3. Open de Oculus-app en meld je aan bij je Oculus-account.
  4. Zoek “Xbox” en installeer Xbox One Streaming.
  5. Open Xbox One Streaming en kies zo nodig je Xbox.
    • Als er maar een Xbox in je netwerk is en deze Xbox ingeschakeld is, kiest de app deze automatisch.
    • Als de app geen Xbox ziet, controleer dan of je Xbox ingeschakeld is en of je aangemeld bent.
    • Soms heb je het IP-adres nodig om verbinding te maken met je Xbox. Je vindt dit onder Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen > Geavanceerd.
  6. Zet je Rift-headset op en ga aan de gang met je Xbox.

Belangrijk

• Tijdens het streamen naar Oculus open je met de Xbox-knop op de controller het algemene Oculus-menu in plaats van Xbox Home.
    Als je de functionaliteit van de Xbox-knop wilt gebruiken, beweeg je je hoofd om de cursor naar de virtuele Xbox-knop  te laten wijzen en druk je op de A-knop  op de controller of druk je lang op A-knop  om te reageren op meldingen of om het aan-uitmenu te open.
  • Als je de streamingkwaliteit wilt aanpassen, bijvoorbeeld omdat het netwerk langzaam is, beweeg je je hoofd om de cursor te richten op het pictogram Netwerk onder het scherm en selecteer je een lager kwaliteitsniveau (de standaardinstelling is Zeer hoog).

Beveiligde video

Beveiligde video en HDCP-beveiligde content kunnen niet worden gestreamd met gamestreaming. Dit is bijvoorbeeld beveiligde HDMI-content van televisiezenders en de content van veel mediatoepassingen.

In-game chatten en party chat gebruiken

Sluit je USB-headset (of microfoon) aan op je Windows 10-pc of sluit je headset voor chatgesprekken aan op je controller voordat je begint met gamestreaming. Je headset moet zijn geselecteerd als het standaardapparaat voor afspelen en opnemen op je pc. Je vindt deze instellingen onder Configuratiescherm, Hardware en geluid, selecteer vervolgens Audioapparaten beheren.