Games for Windows Live installeren

Wanneer u een game of gamedemo die u hebt gedownload via de Games for Windows Marketplace-software installeert, krijgt u het volgende foutbericht:

“Installation failed”

U kunt het volgende proberen.

Controleer de machtigingen van uw Windows-gebruikersaccount

Om de gamesoftware of downloads te installeren, moet u aangemeld zijn als Beheerder of met een Standaard gebruikersaccount.

Als u aangemeld bent in Windows met een beperkt gebruikersaccount, zal u geen game of demo kunnen installeren. Zie Stapsgewijze handleiding gebruikersaccountbeheer voor meer informatie over accounttypes en hoe u uw accounttype kunt wijzigen.

Controleer de schijfruimte

Een van de redenen waarom u dit foutbericht kunt krijgen, is dat er niet genoeg schijfruimte is voor de game of de demo die u probeert te installeren. Zo controleert u de schijfruimte:

1. Klik op Start en op Computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de schijf die u hebt gekozen als bestemming voor uw game of download en klik op Eigenschappen. Op het tabblad Algemeen ziet u de hoeveelheid beschikbare schijfruimte.
  3. Zorg ervoor dat u voldoende vrije schijfruimte hebt voor de download.

Opmerking Wanneer u een programma installeert, moet u twee keer zoveel schijfruimte hebben als werd vermeld tijdens de installatie. Nadat de installatie is voltooid, worden de installatiebestanden verwijderd.

Overdrachten in de wachtrij wissen met het tool BITSAdmin

Het tool BITSAdmin wordt gebruikt om eventuele bestandsoverdrachten te wissen, die de Games for Windows Marketplace-software kunnen hinderen. Zo gebruikt u dit tool:

Voor u van start gaat, voert u Windows Update uit om ervoor te zorgen dat Windows bijgewerkt is.

1. Voltooi eventuele downloads of bestandsoverdrachten in de wachtrij.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • In Windows 8 opent u het Startscherm en typt u Uitvoeren.
    • In Windows Vista of Windows 7 klikt u op Start en daarna op Uitvoeren.

Opmerking Als u de opdracht Uitvoeren niet ziet, klikt u op Start, typt u Uitvoeren in het Zoekvak en klikt u op Uitvoeren in de zoekresultaten.

• In Windows XP klikt u op Start en vervolgens op Uitvoeren.
  3. In het vak Openen typt u cmd.exe en klik op OK.
  4. Typ de volgende opdracht op de opdrachtregel en druk op Enter:
    bitsadmin.exe /reset
  5. Sluit het opdrachtvenster wanneer de code voltooid is.

Installeer en download de game of demo opnieuw

Het is mogelijk dat u alle actieve downloads moet annuleren, het cachegeheugen van de Games for Windows Marketplace-software moet leegmaken en de game of demo die niet kon worden geïnstalleerd opnieuw moet downloaden. Dat doet u als volgt:

1. Sluit alle browservensters en programma's die momenteel verbinding maken met het internet, behalve de Games for Windows Marketplace-software.
    2. Klik op Downloads in de Games for Windows Marketplace-software. Annuleer alle downloads in de wachtrij en sluit het programma. Als de download waarmee u problemen hebt in de lijst staat als geïnstalleerd, verwijdert u deze.
    3. Maak het cachegeheugen voor downloaden van de Games for Windows Marketplace-software leeg. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
      1. Voer een van de volgende handelingen uit:
        • In Windows 8 opent u het Startscherm en typt u Uitvoeren.
        • In Windows Vista of Windows 7 klikt u op Start en daarna op Uitvoeren.

Opmerking Als u de opdracht Uitvoeren niet ziet, klikt u op Start, typt u Uitvoeren in het Zoekvak en klikt u op Uitvoeren in de zoekresultaten.

• In Windows XP klikt u op Start en vervolgens op Uitvoeren.
      2. Voer een van de volgende handelingen uit:
        • In Windows Vista of Windows 7 typt u %localappdata%\Microsoft\GFWLive\Downloads in het vak Uitvoeren en klikt u op OK.
        • In Windows XP typt u %USERPROFILE%\local settings\application data in het vak Openen en klikt u op OK.
      3. Als de map Downloads wordt geopend, verwijdert u alle bestanden uit de map.
      4. Sluit alle vensters.
    4. Start de computer opnieuw op.
    5. Open de Games for Windows Marketplace-software en probeer de game of demo opnieuw te downloaden of te installeren.

Verwante problemen